marți, 31 ianuarie 2017

Agent modernizator / Agent of changes






Occident vs Orient … UE/USA/NATO/FMI/Banca Mondiala vrea occidentalizarea, modernizarea orientalilor … Erdogan, Putin vor si ei modernizare, dar fara occidentalizare … ca Ceausescu, Milosevici, Sadam, Gadafi etc. duplicitari cazuti la datorie pe meterezele orientului … iata mai jos cum vad azi orientalii „agentii modernizatori“ si „structurile lor paralele“, „agenturili“:

Agent modernizator / Agent of changes

Dezvăluirile preşedintelui turc despre "structura paralelă" care căpuşează statul turc, creează frisoane tuturor "căpuşarilor" statelor lumii! Inclusiv celor de la Bucureşti! Evenimentele din și despre Turcia sunt de actualitate intensă și în plină derulare. Aceasta este sursa care le prezintă în volum complet și cât mai aproape de timpii reali.
Pe fondul celor petrecute în Turcia, a apărut un amănunt peste care am trecut destul de repede. Și care pare să fie cheia întregii probleme. Este vorba despre afirmațiile președintelui Erdogan despre infiltrarea unei "structuri paralele" în interiorul statului turc. Fondată de un cetățean turc, Fethullah Gulen, despre care aflăm că locuiește în S.U.A.
Problema de fond este aceea că din avalanșa de știri care îl prezintă pe Fethullah Gulen, aflăm că presupusa sa "structură paralelă" nu este nicidecum o mișcare teroristă. Ci este o mișcare cu caracter mai mult ocult, construită pe o rețea de școli și companii în Turcia și în străinătate, precum și pe o rețea de susținători în media, justiție, armată și educație. Și aici punem STOP descrierii!
Rezultă suficient de clar că nu avem de-a face în niciun caz cu acel terorism brut, ci cu un fel de terorism domestic care acționează prin "căpuşarea" din interior a statelor și democrațiilor. Fenomen care se manifestă în toată plenitudinea sa și în România. Exemplificat prin situația de zi cu zi în care cetățenilor li se oferă un drept aparent la democrație și care este limitat în fapt, doar la alegerile electorale. Apoi, imediat din ziua următoare, aleşii în loc să ducă la îndeplinire cerințele democratice ale propriului popor, acționează pe perioada mandatului exact ca niște "structuri paralele" similare mișcării Fethullah Gulen. Punând în aplicare prin diverse modalități, acte și acțiuni care nu respectă în niciun caz cerințele și așteptările democratice ale poporului român. Astfel, nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul că aproape toți reprezentanții poporului român din structurile statului, iau decizii în exclusivitate - respectiv fără a avea un mandat clar din partea propriului popor, în funcție de dispozițiile primite de la diverși terți externi precum F.M.I., S.U.A., Bruxelles, Berlin sau NATO. Și pentru interese care nu corespund în majoritatea cazurilor cu cele ale României. Fără ca reprezentanții în cauză să se sinchisească de faptul că astfel de dispoziții nu sunt agreate de propriul popor, pe care de fapt nu îl consultă nimeni.
Pe scurt, fenomenul descris anterior nu este decât o "căpuşare" din interior a democrației autentice, care este înlocuită cu o veritabilă pseudo-democrație. Aceasta fiind genul de "structură paralelă" la care a făcut referiri și președintele Turciei. Nu am fi abordat fenomenul care este extrem de complex, dacă în cazurilor evenimentelor din Turcia nu s-ar fi produs practic un miracol. Miracolul este acela că președintele Erdogan a acuzat căpușarea democrației din interior de către acea "structură paralelă" a lui Fethullah Gulen, iar poporul turc a înțeles exact fenomenul. De aceea l-a și sprijinit și îl sprijină cu fermitate pe președinte.
Am afirmat că fenomenul "structurilor paralele" este extrem de complex. În Turcia au avut loc arestări din medii diverse. Atrage atenția arestarea a mii de procurori și judecători, precum și a unor membri ai Curții Constituționale a Turciei. Un fenomen care pare de neînțeles pentru România. Dar care totuși este bine fundamentat din perspectiva ființării unor "structuri paralele" care căpușează statele și democrațiile autentice din interior, în mod paradoxal - cu scutul justiției.
Să oferim un exemplu de "structură paralelă", nu? A mărturisit în anul 2013 însuși un magistrat devenit celebru în mass media, pe nume Cristi Dănileţ: "Intenția este să se constituie un fel de rețea europeană pentru aceste state, iar noi, la rândul nostru, să devenim un fel de experți pentru colegii noștri din țară. „Agent of changes” se numesc, adică oameni care pot să schimbe lucruri la ei în țară. Din România am fost invitat eu și doamna judecător Camelia Bogdan (...). Noi am fost de acord să facem parte din această rețea, urmează să ne întâlnim cu toții din nou în luna decembrie".
Referitor la această expresie "Agent of changes”, oricât am căuta în mass media, nu găsim date concludente, ci sumare și foarte evazive. La fel ca și în cazul "structurii paralele" din Turcia, dezvăluită de președintele Erdogan. Oricum, din această prezentare realizăm că "Agent of changes” este un fenomen care are la bază cucerirea statelor prin căpuşarea acestora din interior cu persoane cu putere de decizie și de influență din orice mediu - exact ca în Turcia (politic, justiție, armată, servicii de informații, mass media, învățământ etc.). Din prezentare rezultă exact ce afirmă președintele Erdogan despre "structura paralelă" a lui Fethullah Gulen. Iar modul de acțiune este același. Persoanele infiltrate nu deservesc interesele propriilor popoare, ci pe ale unor terțe state sau a unor organizații multinaționale netransparente sau pe ale unor organisme financiare extern.
Scopul principal al acestor "structuri paralele" care căpușează statele lumii? Obținerea unui avantaj/beneficiu material, militar sau de altă natură, întotdeauna cuantificabil, prin deturnarea politicilor statului căpușat, în favoarea unui terț stat sau a unei organizații multinaționale sau a unui organism financiar extern. Un exemplu aparent complicat? Cum poate contribui un magistrat racolat de "Agent of changes” la interesele unui alt stat/unei organizații multinaționale/unui organism financiar extern? Deși pare complicat, trucul este relativ simplu. În articolul în care face referire la "Agent of changes”, Cristi Danileț se referă în mod paradoxal la corupție pentru a justifica apartenența sa la "Agent of changes”. Pare o motivație nobilă, însă realitatea dinapoia lucrurilor este cu totul alta. Printr-o luptă acerbă contra corupților autohtoni, rămân de fapt mai mulți bani la dispoziția statului și care pot fi supți oficial de terțe state/companii multinaționale/organisme financiare, prin intermediul altor membri "Agent of changes” din "structurile paralele" ale statului. Cu alte cuvinte, mult trâmbițatul slogan al luptei împotriva corupției, se reduce la următorul şmen: niciun ban nu trebuie furat de români, întrucât banii în cauză sunt destinaţi să fie furaţi prin politici bine dirijate, în mod oficial, de către altcineva din afara statului român (sub paravanul unor contracte economice sau achiziții, de regulă supraevaluate). Cum se închide cercul? Acești așa numiți "Agents of changes” sunt bineînțeles recompensați pentru fapta lor cu venituri impresionante acordate de stat, adică sunt mituiți oficial. Aceasta fiind toată esența luptei anticorupție din România.
Revenind la Turcia și la acuzațiile președintelui Erdogan privind "structura paralelă" care afectează interesele Turciei prin căpușarea sa din interior și luând în considerare reacția fermă a poporului turc de susținere a președintelui său, există toate premisele ca evenimentele din Turcia să semnifice exact ce ni se transmite mai direct sau mai voalat dinspre Ankara, respectiv lupta corectă a unui popor pentru propria sa suveranitate și identitate națională. Principii care în România sunt duse în derizoriu de diverși agenți ai schimbării organizați în diverse structuri paralele (politice, militare, economice, din justiție, din învățământ, din mass media etc. - exact ca în Turcia) și care ne bagă cu forța pe gât de ani buni de zile F.M.I., U.E., NATO, Bruxelles, diverse multinaționale care ne distrug propria economie ș.a.m.d. Beneficii pentru România și poporul român? Absolut niciunul cuantificabil - este evident că noi suntem din ce în ce mai în fundul gol, deși agenții schimbării din aparatul guvernamental și de stat, afirma întotdeauna că totul este splendid.
Ar mai fi ceva legat de "structurile paralele". Deosebirea în cazul României față de Turcia, este totuși una esențială: în România, conducerea statului a fost preluată în exclusivitate, de "structurile paralele".

Dr. Viorel Roman








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu