miercuri, 25 ianuarie 2017

O descoperire foarte importanta sub ape - orașul antic Heracleion







O descoperire foarte importanta sub ape - orașul antic Heracleion


În largul coastei Egiptului, scafandrii au descoperit ceva ce se credea pierdut cu mult timp în urmă.
   S-a spus că orașul antic Heracleion a fost pierdut sub mare pentru totdeauna.
   Ei bine, 1200 de ani mai târziu, în largul golfului Aboukir, acest oraș antic a fost descoperit în cele din urmă.
   Orașul datează din secolul al 6-lea i.Hr. și deține unele dintre cele mai frumoase artefacte.
   Lucruri cum ar fi statui mărețe ale zeilor și zeițelor de peste 40 m înălțime, sculptate din granit roșu, comori de aur, pietre rare, temple elaborate și tablete enorme.
   Descoperirea este foarte importantă în comunitatea de antropologie și a fost expusă în muzee din întreaga lume.
   Aruncați o privire la acest oraș incredibil găsit sub ape.


Acesta este scafandru Franck Goddio examinând o statuie enormă sculptată de mână, ce înfățișează un faraon. Această statuie are aproximativ 30 m înălțime și a fost găsită în apropierea unui mare templu de sub mare.




Aici este capul unei statui sculptate din granit roșu ilustrând zeul Hapi. Hapi este cunoscut sub numele de zeu al inundării Nilului. Hapi este un simbol al abundenței și al fertilității, dar niciodată înainte nu a fost descoperit la o asemenea dimensiune.




Scafandrii și echipa lor de cercetători, ridicând cu atenție statuia la suprafață, încercând să conserve și să protejeze această bucată de istorie. Acaesta va ajunge în condiții de sigurantă într-un muzeu.




Aici faraonul, regina și zeul Hapi sunt așezați pe barjă alături de o piatră de templu, care datează din secolul al 2-lea Î.Hr. Templul a fost găsit rupt în 17 bucăți, dar toate au fost descoperite și puse din nou împreună.



Această placă de aur a fost găsită în sectorul sudic al orașului. Textul este scris în limba greacă și are rol de semnătură pentru piatră de fundație, în numele regelui responsabil de construirea acestei zone, Regele Ptolemeu III (246-222 i.Hr.)




În reflecția măștii acestui scafandru, vom vedea o statuie de bronz a zeului Osiris. Coroana este însemnul tipic al puterii, iar această statuie are ochi împodobiți cu foiță de aur.



Fiecare detaliu al acestui sit din Abukir Bay a fost meticulos documentat. Aici un scafandru măsoară o statuie de granit roșu, aflată la o adâncime considerabilă.



O lampă cu ulei, confectionată din bronz, într-o stare excelentă. Această datează din secolul al 2-lea Î.Hr.



Scafandrum Franck Goddio arătand dimensiunea acestei pietre inscripționate. Aceasta a fost construită din ordinul lui Nectanebo I, cândva între 378 și 362 i.Hr.



Scafandrii ridicând cu grijă enorma piatră din apă, unde a fost ascunsă peste 1200 de ani.




Aici scafandrii cercetează cu atenție o piatră plină de fragmente de aur, care datează din secolul al 6-lea Î.Hr. Este uimitor că acestea sunt încă intacte.




Această este o farfurie de aur de mică adâncime, care a fost folosită pentru băut și servire.



Această este o statuie absolut uimitoare, găsită sub golful unei regine Ptolemiac. Cel mai probabil Cleopatra II sau Cleopatra III, îmbrăcată ca zeița Isis.



Această statuie de granit roșu a fost, de asemenea, găsită langă marele templu al lui Heracleion și are o greutate impresionantă, de aproximativ 4 tone.






Aici este un artefact frumos, o statuie greco-egipteană a unei regine, sculptată din piatră de culoare închisă.


Acesta este capul unei statui faraon, abia ridicat la suprafață. Are o înălțime de peste 5 metri și este sculptat din granit roșu.




O figurină mică de bronz, ce înfățișează un faraon al dinastiei a 26-a, a fost găsită într-un templu mai mic din orașul subacvatic Heracleion.



Este o descoperire subacvatică absolut epică, care a făcut cercetători din întreaga lume să vină în această parte a globului, pentru a afla mai multe despre acest oraș egiptean incredibil de frumos.
Faptul că acest oraș a fost lăsat sub apă, neatins, atât de mulți ani, este în sine un factor uimitor. Să nu mai vorbim de faptul că a fost o găsit la adevărata sa mărime. Aceste statui și artefacte sunt masive și aproape perfect conservate.
Atenția la detalii din aceste piese, este cu adevărat deosebită și este o bucurie să le putem admira păstrate cu atâta grijă.

Sursa: Prof. Valentina Lupu










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu