miercuri, 25 ianuarie 2017

Eminescu si Dragostea de Aproapele






Întrebări ca aceasta îmi arată că cel care a scris-o nu s-a rugat niciodată cu adevărat!
Atunci când iubești pe cineva, nu-l întrebi ce-ți va oferi în schimb. Dacă te iubesc, ce obțin din aceasta?. Dacă iubești pe cineva, tot ce poți să faci este să-l iubești. Asta e totul.
Nu-i zici: ”Bine, te iubesc, acum ce urmează?” Dragostea este totul. Și iubind, vei primi totul. Dar nu iubești ca să primești, ci iubești și apoi primești. Nu te rogi cu scopul de a dobândi lacrimi, te rogi pentru a fi cu Domnul și Domnul va rândui pentru tine ceea ce El dorește. Și orice îţi va da, va fi ceea ce ai tu nevoie.

Arhim. Ioachim Parr


Citate celebre de Mihai Eminescu
Mihai Eminescu (născut ca Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoșani – d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.









Străduiţi-vă să-i iubiţi pe cei din preajma dumneavoastră, să-i iubiţi din toată inima şi neprecupeţit. Pe măsură ce iubirea va triumfa, veţi ajunge să vă convingeţi şi de existenţa lui Dumnezeu şi să credeţi în nemurirea sufletului. Iar dacă iubirea de aproapele se va desăvîrşi printr-o deplină uitare de sine, atunci veţi crede neapărat, şi nici o îndoială nu va mai putea să se strecoare în sufletul dumneavoastră.

Fragment din cartea Frații Karamazov Dostoievski






Sursa: Pr. Alexandru Stanciulescu Barda










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu