miercuri, 25 ianuarie 2017

GSM GENERALUL IARNĂ





GENERALUL IARNĂ

Avem o iarnă ca în povești. Mantia albă a zăpezilor de altădată a acoperit țara. Până și zgomotul politichiei ieftine de pe malurile dâmbovițene a fost estompat de știrile transmise valuri, valuri, unele susținute cu imagini de anul trecut (!), de la cotul Buzăului. Acolo generalul Iarnă face prăpăd în fiece an. Ca și generalul Ploaie.
 

De data asta, generalul a pus capăt domniei unor directori ale unor importante regii și instituții din Capitală, pe lângă decapitările politice. Crăiasa Zăpezilor nu și-a pierdut firea ! A trecut de la obișnuitele avertismente la sancțiuni fără număr.
Doar-doar, lucrurile se vor mișca ca în lumea bună ! Să fim serioși ! Presiunea mass mediei a determinat reacții precipitate, unele fără o motivare serioasă. Prelungirea vacanței pentru școlile gimnaziale, cât și închiderea creșelor și a grădinițelor, a dat peste cap zeci de mii de familii, care aveau un program dinainte stabilit. O măsură pripită, din moment ce cvasitotalitatea „clienților” locuiesc în vecinătatea acestor instituții. Desigur măsura a fost justificată pentru liceeni și studenți, care trebuie să are Capitala pentru a ajunge la locul „chinului” cotidian. Nu mai vorbim de cei veniți din provincie.
Guvernul Grindeanu (vine de la grindină !?!), deși se făcea că lucrează la foc continuu în preajma Bobotezei, s-a domolit după tragerea primei salve propagandistice cu „mărirea pensiilor”. O gulgută pe care rromânii au decriptat-o imediat, deoarece numai un milion, din cele peste cinci, au beneficiat nu de o creștere, ci de reintrarea în normalitate prin eliminarea taxelor impuse tot de FSN (PSD&PDL). Cei cu pensii până la 1.000 de lei (cca 3 milioane) erau, deja, în această normalitate ! Tobele au răsunat asurzitor vreo câteva zile, apoi s-au domolit situația devenind ridicolă. Buzunarele poporului pesedist au rămas tot goale !
De unde erau zoriți nevoie mare să depună bugetul între Crăciun și Anul Nou, grindenienii au amânat termenul spre sfârșitul lui Gerar. 
Între timp, a revenit  „greaua moștenire” ! Uite gaura, nu e gaura, comisii fantomă … Dragnea joacă propagandistic pe nisipuri mișcătoare. 
Gafele se țin lanț !
Pe acest fond, a venit viscolul „tradițional” de ianuarie. Două într-unul ! Autoritățile au dat din colț în colț, ca și în anii trecuți. Adevărul e că presa a pus o presiune uriașă, vrând ca deszăpezirile să se facă chiar în timpul viscolului, ceea ce însemna bani aruncați în vânt !
Lumea nu mai răbdare ! Asta, fiindcă pesedeii au creat senzația că pot rezolva totul. Ei bine, cu generalul Iarnă nu te joci ! Mulți rromâni nu înțeleg că mesajele meteorologilor, în special cele pe termen scurt, trebuie luate în serios. Am avut din nou morți din cauza frigului, nașteri prin tanchetele militare, rătăciți pe câmpuri, șoferi amatori întroieniți cu mașinile pe drumurile patriei …evenimente ce puteau fi evitate, dacă ar fi existat o activitate serioasă de pregătire și prevenire a lor în astfel de situații meteo extreme.
Astfel, serialul Ghiță, Ghiță ! a fost tratat mai mult ca pe o comedie burlescă. De iarnă. Vă amintiți ? Lelea Safta a prezis, încă de anul trecut, că situația generalului-umbră de la SRI se va rezolva prin ianuarie. Scenariul pus la punct, în care Ghiță este sacrificatul la ordin, a pregătit atmosfera, încât acum lucrurile au intrat pe un făgaș normal. 



Generalul a ratat demisia ! Desigur, va trage mulți după el, dacă uriașul scandal nu se va încheia rapid, prin retragerea sa definitvă într-o ambasadă de la capăt de lume. Tot îi plăcea Seychelles-ul !...
Dacă se va pune doar capacul, oala va fierbe în continuare !
E o altă ocazie, unicat, prin care România ar putea reveni la normalitate. Nu doar pe linia mult blamatelor servicii secrete. Prea multe, cu prea mulți angajați.
Asta înseamnă aflarea unor dure adevăruri, ținute sub preș de decenii întregi (revoluție și contrarevoluție, mineriade, alegeri trucate, privatizări, retrocedări și tot soiul de afaceri neelucidate, demantelarea rețelelor de tip mafiot la nivel național și local etc. etc.).
Operații complicate, cu procese răsunătoare, în care pot fi implicați mii de oameni, din care și cei mai așteptați rechini ai politicii. Operații care ar reface, însă, imaginea atât de șifonată a României în plan extern, precum și a credibilității autorităților în plan intern.
Vom vedea ce se întâmplă după al doilea viscol „tradițional”. La al treilea val, vor fi trase concluziile. Mergem tot așa, târâș-grăpiș, sau se va pune piciorul în prag !?!
Din păcate, lelea Safta, consultantul meu din popor, a dispărut imediat după intrarea în ilegalitatea a miliardarului Ghiță. O aștept să reapară din „triunghiul Buzăului” cu predicțiile dătătoare de speranță !

Ger ușor !



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu