vineri, 27 ianuarie 2017

GSM DONALD (tableta) + DIN LUMEA COLECȚIONARILOR Nr.1/2017 0h





DONALD

Statele Unite ale Americii și-au instalat, în autentic stil hollywoodian, cel de-al 45-lea președinte. Cu mult mai puțini spectatori ca la Obama, care, după cum arată sondajele, rămâne între cei mai apreciați președinți americani din toate timpurile !
Să nu uităm, Donald a pierdut votul popular al americanilor la recentele alegeri ! A câștigat președinția datorită electorilor !?!


Oricum, spectacolul a fost impresionant ! După invocarea repetată a divinității, nihil sine Deo, grație căreia existăm cu toții pe această micuță planetă, însuși Donald Batman a descins pe treptele Capitoliului sub privirile entuziasmate a zeci de mii de fani.
     „Astăzi, nu doar transferăm puterea de la o administrație la alta, de la un partid la altul, ci transferăm puterea de la Washington, DC și v-o dăm înapoi vouă, poporului !"
Wow ! Discursul triumfalist al viitorului number one american, plin de afirmații care se bat cap în cap,  duce la concluzia că SUA va fi, în sfârșit, recuperată din mâinile dușmanilor !?! WowWowWow ! Un discurs plin de fraze hibrid, de tip ceaușisto-vadimisto-becaliano-băsescian la un loc. Des auzit și prin Europa !
Donald descrie o Americă sleită de puteri, aflată pe patul de moarte, plină de sărăntoci, clasa de mijloc fiind furată la greu, o Americă cu o infrastructură învechită din cauza irosirii trilioanelor pentru stabilitatea, finanțarea și îmbogățirea altor state !?!
Imagini preluate, parcă, din trailerul  Ziua Independenței. Lipseau extratereștrii ! Poate erau sub acoperire !?! Mi s-a pare cam exagerată o asemenea descriere, dar e treaba lui Trump ! Poate nu terminase campania electorală !?
Sigur, avem de-a face cu o Americă aflată la un moment de răscruce în ceea ce privește politicile interne și externe. Pe care numai el, Batman, o va salva, redându-i măreția !
Și partea cu ce se va întâmpla în cele 50 de state ale SUA sună al naibii de cunoscut. Promisunile sunt uriașe. Normal, pe măsura nației ! E vorba de 316,2 milioane de emigranți, la care se adaugă 2,7 milioane de urmași ai celor 60.000.000 de autohtoni câți erau la debarcarea lui Columb ! Cum s-au comportat imigranții, de-a lungul timpului, cu băștinașii ameridieni se știe prea bine, chiar dacă Hollywood-ul a îndulcit crudele realități.
Va urma autoizolarea ?!? Vor fi ridicate garduri, timp în care americanii se vor dezvolta prin ei înșiși ? Se vor retrage marile companii americane de prin lume și se vor reloca în America, creeând milioane de locuri de muncă ? Greu de răspuns, deși asta declară răspicat noul prezident, în ultimele zile ale Anului Maimuței !
Vom vedea cum va fi în apropiatul an, Al Cocoșului !...
Ceea ce este cu adevărat de interes pentru noi, terrienii de prin alte colțuri ale planetei, este umbrela americană. Acum, cât de cât, există un echilibru în lume. Ce se va întâmpla cu planeta când americanii își vor restrânge uriașele cheltuieli militare ? Vor face față țările lumii, 80% din cele șapte miliarde de semeni aflându-se în plin ev mediu (sic!), la provocările zilnice ale forțelor răului ?
Va fi în stare Europa să se apere în fața amenințărilor interne și externe ? O Europă în care naționalismul extremist pare a reocupa scena politică. Nu va fi ușor, marele urs arătându-și tot mai mult colții, jinduind la bunurile și valorile țărilor civilizate. Obiceiuri vechi. Mai sunt și alții, dar nu atât de amenințători și provocatori. Exacerbarea naționalismului (să ne luăm țara înapoi) conduce la închiderea granițelor, iar moartea Europei civilizate se va produce în scurt timp.
Se pare că momentul de vârf al dezvoltării spațiului civilizat european a fost depășit mergându-se acum pe panta descendentă. Cădem, pentru a doua oară în actualul program Homo sapiens (3), într-o involuție pentru sute de ani !?! Cum a fost acum 2000 de ani.
Atunci, cauza principală a fost decăderea morală și lăcomia Romei. Acum, vine, pe lângă aceleași cauze, ajunse la culmi de neimaginat, și restrângerea umbrelei unchiului Sam, care asigură securitatea planetară. Dacă nu și interplanetară !?!
SUA, teoretic, nu riscă nimic. Americanii beneficiază de o apărare naturală greu de străpuns de forțe ostile. Au o piață economică suficient de mare pentru a putea evolua pozitiv. Fără unitatea întregului continent, statele europene neunite vor fi o pradă sigură. Cu reinstaurarea barierelor comerciale și îngreunarea liberei circulații a persoanelor vor involua sufocate de neputința dezvoltării pe propriile picioare.
Vor fi la cheremul cui vrei și nu vrei !
Echipa lui Donald are un rol decisiv încotro o va lua planeta. Vom afla asta din prima sută de zile. Noroc, că mulți membri par a fi oameni serioși, cu picioarele pe pământ. Ei conștientizează că înșiși americanii ar avea de pierdut în situația unui protecționism excesiv. 
Să vedem cum se va manifesta Batman !  
Planeta, lăsată la discreția zănaticilor, posesori a mii de rachete nucleare și alte arme biologice, poate face implozie în orice moment. Ciocnirea „civilizațiilor”, în lipsa „jandarmului universal”, poate conduce la conflicte cu stingerea luminii pe Terra. Cum s-a mai întâmplat în programele anterioare Homo sapiens ! Vezi Ramayana.
După declarațiile belicoase ale lui Donald, o să fie așa o pace de n-o să stea piatră peste piatră prin unele zone ale lumii ! Și așa sunt mârâituiri tot mai accentuate prin cancelariile statelor hrăpărețe.
În contextul ăsta, România rămâne o biată victimă, mai ales a rrromânilor hulpavi din interior, instalați la butoane, prin mesaje populiste, pentru mulți ani. Se cultivă strident un naționalism cu tente xenofobe de către „prieteni” înconjurători, dornici să ne strângă între granițele lor, cu sprijinul deschis al trădătorilor de țară și la protecția marelui urs. Și așa avem o parte bună a României în bejenie !
Începutul de an nu lasă mari speranțe României, în ciuda promisiunilor fără număr ale acelorași lupi aflați de decenii la Putere. Acum și pe Stânga și pe Dreapta. Sub diverse blănuri de oaie. Loviturile îndreptate de rețelele mafiote, locale, naționale și planetare spre Justiția noastră firavă sunt tot mai dese.
N-ar fi exclus ca într-o bună zi să asistăm la sugrumarea ei sub slogane populist-patriotarde și boborul să aplaude frenetic !  Atunci va fi prea târziu !  
      
ULTIMA ORĂ !

Slogan Donald: „Să cumpărăm doar produse americane !” Știți unde au fost produse milioanele de șepcuțe electorale ? În China, Vietnam şi Bangladesh. Gargara e mare ! Simt americanii cu cine au de-a face. De aceea ies la proteste cu sutele de mii.
Circul din Deal a fost reprezentat printr-un număr de prestidigitație în ajunul instalării noului președinte ! A fost magnific ! 

P.S. Susțineți înființarea unei stații de metrou MIHAI EMINESCU în București ?


Toate bune !






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu