luni, 30 ianuarie 2017

Sfaturi practice





SFATUL MEDICULUI


Somn neodihnitor, iritabilitate, crampe musculare
Aceste semne indica existenta unui deficit de magneziu si potasiu. Printre alimentele bogate in magneziu se numara nucile, semintele de in si de floarea-soarelui si migdalele.
In schimb, ca sa cresti aportul de potasiu trebuie sa consumi cu regularitate legume cu frunze verzi precum napi, spanac si sfecla. Surse mai putin bogate in potasiu, dar utile in alimentatia zilnica, sunt prunele, sfecla rosie si caisele.


Pofta de alimente sarate
Aceasta semnaleaza fie inflamatii, fie infectii, in special la nivelul sistemului urogenital.


Pielea uscata
Indica un deficit de vitamina E, asa ca trebuie sa suplimentezi consumul de uleiuri vegetale, peste gras si nuci.

Pofta de dulce
Daca ai un apetit crescut pentru dulciuri, este posibil sa suferi de epuizare nervoasa, asa ca ai mare nevoie de o portie sanatoasa de glucoza care sa-ti reumple rezervele de energie. Cele mai indicate alimente in scop sunt mierea si ciocolata amaruie.


Sangerarea gingiilor
Indica o deficienta de vitamina C. In acest caz se recomanda sa bei mult ceai, si sa consumi multe fructe, legume si usturoi.


Pofta de alimente crude
Reprezinta un semnal tipic problemelor hepatice sau gastritei. Alimentele crude calmeaza stomacul si reduc intensitatea crampelor.


Uscarea pielii de pe coate
Acesta este un simptom clar a unei lipse de vitamina A si vitamina C. In acest caz se recomanda sa consumi mai multe fructe si legume, in special portocale, morcovi, caise, si dovleac.

Pofta de fructe de mare
In acest caz, corpului tau ii lipseste, cel mai probabil, iodul.


Nevoia de alimente acre
Organismul isi manifesta nevoia de muraturi atunci cand este nevoie sa stimuleze functia vezicii biliare si functia ficatului. Prin urmare, ar trebui sa consumi mai multe merisoare si lamai.

Fragilizarea parului si unghiilor
In acest caz, corpul sufera de un deficit de calciu si vitamina B, care pot fi suplimentate prin consumul de lactate, legume proaspete, cartofi, cereale integrale si germeni de grau (paine din boabe germinate).


Sursa: Prof. Valentina Lupu









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu