joi, 12 ianuarie 2017

Dor de Eminescu







Dragi prieteni ai scolii Junimea Romana si ai Poeziei,


Va invitam la evenimentul Dor de Eminescu si Ziua Culturii Nationale, editia a VII-a 2017! Ne face o mare placere sa va anuntam ca, in plus de medalionul artistic oferit de catre elevii scolii, avem onoarea sa colaboram cu trupa de teatru de la Biserica Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul din Montreal. Amplul eveniment va reprezenta un moment de mare sensibilitate si de inalta tinuta artistica. Veti simti farmecul dureros de dulce al emotiei poetice si vibratia muzicala gratie micilor artisti, de la grupa de prescolari pana la adolescenti. Desenele din cadrul expozitiei vor completa magia si inocenta din « lumea ce gandea in basme si vorbea in poezii ».  Veniti sa traim intensitatea artistica alaturi de copii, sa partajam bucuria de a sarbatori impreuna ziua culturii ancestrale romanesti si ziua poetului-nepereche! Spectatorii sunt invitati sa se exprime, recitand sau prin opinii referitoare la tezaurul cultural romanesc si lirica emineciana. Mai multe detalii: www.junimearomana.com; www.jeunesserichesse.com


In program:
·         melodii pe versuri eminesciene

·         moment poetic

·         Luceafarul - dramatizarea poemului (Hypérion/Luceafarul: Alexandru Tutuianu; Catalina: Veronica Mieila; Catalin: Emil Cotrigasanu; Demiurgul: Viorel-Sorin Loga; Povestitorul: Marian Costache)

·         vernisajul expozitiei La trecutu-ti mare, mare viitor!


Data : Sambata, 14 ianuarie 2017
Ora : 13:00 - 14:00
Locul : Scoala Junimea Romana
Adresa : 5625, avenue Decelles, Montreal, H3T1W4, Pavillon Lalemant, Secteur D3;
Sala Auditorium

Activitate gratuita
Parcare gratuita

Data de 15 ianuarie reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul si ganditorul, Mihai Eminescu (1850-1889).

Aceasta aniversare, prilejuieste organizarea unei suite de manifestari artistice ce pun in lumina opera ”Luceafarului” poeziei romanesti. Activitatile au ca scop sa dezvaluie copiilor din diaspora canadiana universul fascinant al liricii eminesciene.

Data de 15 ianuarie a fost legiferata din 2011 drept Ziua Culturii Nationale.

*Mass-media este invitata sa preia informatia. Va rugam transmiteti mesajul. Va multumim pentru sustinere!

Urmatoarele evenimente ale scolii

Va asteptam cu mult drag!

Otilia Tunaru si inimosul colectiv
Scoala Junimea Romana
Tel : 514-884-6530  
contact@junimearomana.com
www.junimearomana.com
Facebook
Sustineti-ne!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu