luni, 3 octombrie 2022

Ben Todica - HARMONICA MINCIUNII

 




HARMONICA MINCIUNII

 

  Civilizația înoată într-un ocean, care, deși plin ochi de cunoștințe și informații dobândite și transmise prin educație sunt pe cale de dispariție. Mulțime de viețuitoare țipă după ajutor. Singurul rămas pe mal strigă: Dați din mâini! Este singurul sfat pe care îl știe. Toți improvizează. Nu mai sunt legi. Tot ce a fost câștigat de generații a fost abandonat dintr-o boală denumită Lene. Civilizația este victima acestei pandemii. Lenea ca și durerea de măsele sau durerea din lovitură este un mecanism de inițiere a mecanismelor de apărare. Tratamentul. Antidotul lenii este educația, informația. A șți cum să te implici în astfel de stări. Bogătașii, din puturosenie nu au mai învățat și acum din lipsă de cunoștințe dau cu parul, consumă droguri, jefuiesc, pornesc războaie și prin asta duc la decimarea civilizației. Din acest întuneric și sărăcie se nasc idei constructive, omul se ridică, își întărește iar urmașii, dar de prea mult bine repetă fenomenul. Cine e de vină? Răspunsul e: CONȘTIINȚA, diminuarea și chiar anihilarea ei, lipsa de pârguire și coacere a minții, MATURITATEA sa în stabilirea unui ECHILIBRU al SUFLETULUI.

 

Dacă oamenii din această poveste ar fi fost conștienți de rolul lor, în astă viață și în acest univers, nu ar mai avea nevoie de cineva care să le strige de pe mal. Ei ar șți să înoate. Și-ar aduce aminte de tradițiile și învățămintele părinților lor.

 


Nicola Tesla a dăruit omenirii secretul energiei nelimitate și a călătoriei prin univers fără nave spațiale, însă patronul său, J.P. Morgan, care-l finanța, ia spus că „dacă n-o putem măsura și vinde nu mă interesează”. Prin argumentul că că nu este profitabil pentru el, i-a interzis aplicarea raționamentului. Când congresmenul american a vrut să intervină să promoveze ideea lui Tesla, Morgan l-a oprit zicându-i: „De unde bani pentru becuri, senatorule? Vrei să te sponzorizez la următoarea alegere cu milioane pentru a intra în senat? Dacă vrei, atunci  lasă-mă să taxez omenirea pentru curent.” Tesla a făcut primul automobil electric care se alimenta din grila energetică a pământului prin colectarea razelor cosmice. I-a fost confiscat automobilul de marii magnati ai petrolului.

 


Pentru ce ne războim azi? Răspuns: pentru piața energiei. Pentru îmbogățire. E cinstită decizia? Nu când e făcută cu ciomagul de cei puturoși, bolnavi și SUFERINZI de LENE. Întreaga istorie a civilizației e îmbrăcată în această boală. Lenea nu doare ca reumatismul, ci doare în timp, mai târziu când îl pierzi pe cel drag din cauza repercursunilor ei.

 

Nu promovez pe nimeni, ci scriu pentru mine ca să înțeleg de unde voi pleca, pe unde am trecut, ce am învățat și ce va trebui să văd din existența mea și a celor dragi de lângă mine. Pe cine am iubit și ce nu am simțit. Ce nu am dăruit?... Să aflu ce ne leagă etc. Vrem să fim liberi și independenți? Atunci e normal ca o țară sau comunitate să-și dorească independența și respectul pentru tradiții și continuarea lor. Scrisul pentru mine ca instrument al cunoașterii și comfirmării îmi spune că sunt viu, îmi dă senzația că pot dobândi experiența totală a făcătorului nostru de a crea, de a construi, de a hotărî, de a decide și de a concluziona, de a-mi confirma că sunt după chipul și asemănarea Sa. Când scriu,  sunt propriul meu stăpân.

 

Ca să fii tu cu adevărat, trebuie să fii liber și fără amenințări sau desființat prin cenzură. Fără interdicții și neplăceri dinafară. Din acest punct de vedere, nu consider nicio țară care interzice DREPTUL la CUVÂNT, o țară liberă și democratică. A interzice Cuvântul înseamnă a-L interzice pe Dumnezeu. Atâta timp cât conducătorii, legislatorii, congresmenii, senatorii depind de donatori cu interese personale, libertatea și securitatea unei națiuni cu conștiință dispare. Prin donații dispare echilibrul CONȘTIINȚEI și se deviază de la DESTINUL OMULUI CREAT DE DUMNEZEU. Donația, mai corect spus - șpaga înseamnă șantaj și corupție. Inteligența este ținută pe loc și chiar intră în regres. Aleșii nu mai servesc națiunea, ci servesc interesele celor ce îi finanțează. Dacă eu, ca scriitor nu am o sursă proprie de supraviețuire, atunci cu ușurință devin servitorul celui ce mă finanțează. Toți academicii sunt în această postură, altcum își pierd serviciul. Acesta e sistemul în care funcționăm. Așa FUNCȚIONEAZĂ AZI.

 

Minciuna la nivel guvernamental și politic a devenit atât de mare încât a fost promovată harmonic. A început ca un sâmbure, apoi s-a multiplicat în așa hal, construindu-se tot mai multe și felurite pârghii în jurul ei, încât nu mai poate fi deosebit orzul de gâște. S-a pornit, ca să iau exemplul gemenilor din 11 septembrie 2001, de la dinamitarea și prăbușirea lor de către proprietar din cauza conținutului de azbest până la terorismul omului călare pe măgarul din Afganistan și a statelor din Orientul Mijlociu care au fost demolate din 2001 încoace și batem masiv toba în continuare cu știri false pe toate platformele media precum că ne mănâncă curând Bau-bau. Această HARMONICĂ A MINCIUNILOR va duce la pulverizarea civilizației. O harmonică asemănătoare a scufundat Atlantida, povestesc Plato și Herodot. Eu știu că mulți din cei care trag sforile din umbră sunt suferinzi de lene și plictiseală, și orchestrează un Joc prin care urmăresc un mare BANG al vieții prin care să iasă râzând, trăgându-ne după ei. Aceșți bolnavi mintal, sătui de bine trebuie opriți, vaccinați și readuși la o viață echilibrată, la starea lor blândă, cu picioarele pe pământ. Aduși la normalitate, la logică, la adevăr. Azi îți vine greu să mai poți funcționa fără ele, fără un sens de apartenență, fără natura lucrurilor încât ajungi să pari un handicapat, unul ieșit dintr-o casă de arierați, dintr-o casă cu o virtuală normalitate confecționată, variabilă, instabilă. Un Pokemon digital. O iluzie. Iar dacă nu te conformezi, vei fi distrus imediat de lătrătorii de serviciu.

 

Ce nu se învață azi în școală este tocmai faptul că trebuie să rămânem credincioși naturii și legilor creației universale în care ne-am născut și conform cărora putem funcționa normal. Auzeam din nou un vizionar academic care prezicea că viitorul speciei stă în ruperea inteligenței, a sufletului de trup. Adică trupul omului e prea încet pentru viteza cu care evoluează mintea și că trebuie să se elibereze de el. Adică, acesțe minți bolnave sunt rezultatul lipsei ECHILIBRULUI CONȘTIINȚEI UMANE. Adică, dumnealor vor să cultivăm creiere umane în găleți pe linii de asamblare ca în filmul METRIX? Va fi o măcelărie care desparte creierul de trup. Nu știu ce fel de „Auschwitz” e ăsta!!! Oare, se vor construi Ferme de creiere umane, răsădite și crescute în pepiniere, apoi vor intra în dialog cu alte inteligențe avansate din univers? Invenții!!! Bogăția și Faima sunt inventate de om, nu sunt naturale. Sunt doar OBSESII atunci când sunt scoase din echilibru. Nici o altă ființă din creația terestră nu se comportă așa. Dacă vă plictisiți, stimați bancheri mergeți și plantați un copac, rezolvați cuvinte încrucișate, jucați golf sau ajutați un bătrânel să traverseze strada, astfel vă veți vindeca de plictiseală,.

 

Cu cât devii mai popular în scris cu atât eșți suspectat mai tare pentru fiecare cuvânt, punct și virgulă pe care le scrii într-un text. De aceea, azi cu atâta ușurință poți ajunge în pușcărie, o victimă lângă Julien Assange. Nu poți să mai simți, să mai trăieșți și să te exprimi liber în acest secol al civilizației, dacă nu ești de o parte sau alta a taberei celor ce conduc lumea, la pășune... Nu mai ești în siguranță, în pace cu tine, cu ai tăi și cu mersul vieții. Ca să supraviețuiești, trebuie să înveți să alegi partea minciunii mai nepăcătoasă, să renunți la adevărul natural, rațional care curge prin tine – DARUL VIEȚII. Dacă nu aș avea prieteni care să mă strunească, să mă calmeze, aș fi fost demult închis și sigur mort dacă rămâneam în România, să trăiesc explozia libertății la revoluție.

 

În India legislatorii plictisiți de atâta bine au votat o lege prin care se ridică degrabă cetățenia celor care se răzvrătesc împotriva conducerii. Cică, au ridicat-o deja la vreo două milioane, declara într-un interviu scriitorul Arundati Roy. O cetățenie câștigată prin drept de naștere divină. Auzi tu? Să te transforme în nimeni, să te șteargă din existență doar pentru a nu mai avea grijă de ține. Doamne, unde a ajuns specia, numită om? Deja sunt în așteptare vreo 5 milioane pe listă. Cât de adânc s-a sclerozat mintea omului? O fi, poate, pentru că e o minte grăbită, care vrea să se desprindă de trup, „că o îngreunează” și să plece mai repede în cosmos? Poate că ar fi bine să-i îmbarcăm pe toți într-una din rachetele lui Elon Musk și să-i trimitem în locuri unde nu vor avea timp să se plictisească.

 

Ce este OMUL? Este o floare firavă, frumoasă și gingașă, parfumată, luminoasă, grațioasă și trebuie să o lăsăm admirată de Creator în Grădina Edenului precum a fost destinată. Să iubească și să spere secundă cu secundă la căldura unei îmbrățișări, a unui sărut, o privire, a unui zâmbet drag pentru că speranța este unica piesă din creație care ne duce în DREPTATE și ne ține în ECHILIBRU. Dacă ți se ia și acest DREPT DIVIN, atunci mori. Nu mai e nevoie de violență, războaie și bombe atomice, chimice, de ură, lăcomie, invidie și ciomag.

 

Domnilor PLICTISIȚI! Sunteți ca și copilul acela obraznic care chinuie pisica trăgând-o de coadă și CRED că meritați să fiți trași de urechi.

 

Unde e DOAMNA JUSTIȚIE, apărătorul sufletului și dreptății?

 

Nu e timp de corectitudine politică. Nu-i mai protejați. Ajutați-i! Bătaia e ruptă din soare! Strigau îngerii. Se lovește ca să se trezească. Trezirea din necunoaștere și dorința stăpânirii.

 

Ben Todica

 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu