luni, 28 iunie 2021

Redactia ART-EMIS - Acces interzis la Istorie

 



Acces interzis la Istorie

Redactia ART-EMIS

27 Iunie 2021

 

Învingătorul Stalin dictează și astăzi cum să se scrie istoria despre învinsul Antonescu. Trei preoți din Vaslui, cercetați într-un dosar penal din cauza unui parastas

 

Preoții Neculai Bădărau, Andrei Buimac și Andrei Crețu sunt nevoiți să explice procurorilor de ce l-au pomenit în parastasul pentru cei adormiți pe mareșalul Ion Antonescu - ctitorul bisericii „Sf. Parascheva” din Vaslui, această acțiune având rolul de a-i intimida pentru a nu mai organiza astfel de acțiuni

 

În Jurnalul său TV de revoltă[1], cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu, s-a ocupat de situația inimaginabilă degenerată în spațiul public românesc după s-a anunțat că trei preoți care au ținut o slujbă de pomenire - parastas - la comemorarea uciderii Mareșalului Ion Antonescu de către sovietici sunt deja cercetați penal, la pângerea „unui păduche”, cum spune, cu obidă, cunoscutul jurnalist. (Pentru o mai bună și corectă înțelegere, redăm explicația DEx despre „parastas”: „PARASTÁS, parastase, s. n. Slujbă religioasă făcută pentru pomenirea celor morți; p. ext. praznic care se face după o astfel de slujbă; pomană” - n.n.I.M..)

 

Omul lui Câțu face jocul Moscovei contra Mareșalului Ion Antonescu la împlinirea a 80 de ani de la eliberarea Basarabiei și Bucovinei

 

Alexandru Muraru este un personaj din administrația de stat despre care Ion Cristoiu afirmă: „Omul lui Câțu face jocul Moscovei contra Mareșalului Ion Antonescu la împlinirea a 80 de ani de la eliberarea Basarabiei și Bucovinei”[2]. Cu câteva zile mai înainte, la aflarea știrii, publicistul se întrebase: „Poate decide o singură persoană că mareșalul Antonescu e criminal de război?

 

- Chiar nimeni din societatea civilă nu reacționează la vânarea bolșevică a trecutului? - Ce infracțiune au comis preoții când au ținut un parastas pentru mortul Ion Antonescu?”

 

Presa aservită a tratat subiectul ori strict de partea „păduchelui” ori prin silentio stampa. Cum spunea și generalul - pe atunci - Ion Antonescu, istoria nu ne va uita: „Și vinovați suntem cu toții: unii, pentru că am tăcut; alții, pentru că am greșit; cu toții, pentru că am suportat”.

 

Purtătorul de cuvânt al B.O.R., Vasile Bănescu, a ripostat derapajulului funcționarului guvernamental în cauză. Redăm aici opinia lui și a colegilor din presa de la Vaslui, de la cotidianul „Vremea nouă”: „Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a avut o primă reacție în cazul celor trei preoți care au susținut o slujbă de pomenire pentru mareșalul Ion Antonescu, la biserica Sfânta Parascheva din Vaslui. Reprezentatul Patriarhiei a afirmat că slujba de pomenire se face pentru iertarea păcatelor « celor adormiți », nu pentru elogierea post-mortem a acestora, iar ea este cu atât mai necesară cu cât cei decedați au avut mai multe păcate. « În istoria creștinismului au existat sfinți care găseau în străfundurile bunătății și ale nădejdii lor nesfârșite puterea de a se ruga inclusiv pentru diavol »”[3].

 

Cei trei preoți vasluieni sunt cerceți penal după ce, la începutul lunii, au ținut o slujbă -parastas a mareșalului Ion Antonescu, condamnat pentru crime de război. „Parohia în care a fost oficiat parastasul la care se face referire aparține de Episcopia Hușilor. Din acest punct de vedere, cei care pot oferi un răspuns adecvat, amănunțit și în bună cunoștință de cauză, sunt chiar reprezentanții acestei episcopii. Dincolo de acest aspect conjunctural, se știe că un parastas este o slujbă de pomenire oficiată în cadrul privat al bisericii, în care cei prezenți, rude, cunoștințe sau urmași îndepărtați (comunitatea religioasă a celor vii) se roagă pentru iertarea păcatelor « celor adormiți » și pentru odihna sufletelor acestora, nu o ceremonie de elogiere publică sau de promovare post-mortem a cuiva. Nu aceasta e rațiunea unui parastas și nu asta înseamnă el. Din punct de vedere liturgic, membrii parohiei, ai comunității religioase au datoria morală de a oficia parastase pentru ctitorii respectivului lăcaș de cult. Dincolo de aceste evidențe de natură cultică, am putea adăuga că un om, cu cât a fost mai păcătos, cu atât mai mult are nevoie de rugăciunea celor în viață, a celor ce doresc să se roage pentru el, pentru iertarea păcatelor lui. În istoria creștinismului au existat sfinți care găseau în străfundurile bunătății și ale nădejdii lor nesfârșite puterea de a se ruga inclusiv pentru diavol”, a spus Vasile Bănescu

 

Parastas în afara fără-de-legii lui Alexandru Muraru (păduchele conf. Ion Cristoiu)

 

Trei preoți din județul Vaslui sunt nevoiți să dea cu subsemnatul la poliție după ce, la începutul acestei luni, au organizat o slujbă de comemorare a mareșalului Ion Antonescu. Potrivit procurorului Alina Boboc, în data de 8 iunie, la Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează „cercetări in rem, cu privire la fapta de a promova în public cultul persoanelor vinovate de sâvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității, de crime de război, precum și fapta de a promova în public idei și concepții fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”.

Cel care i-a dat pe preoții Andrei Crețu, Neculai Bădărău și Adrian Buimac pe mâna procurorilor a fost Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru „combaterea antisemitismului și xenofobiei”, care spunea că „ceremonia ținută în biserica « Sf. Parascheva din Vaslui » a încălcat flagrant legislația în vigoare, fiind, la prima vedere, o faptă penală”.

Meteahna lui Alexandru Muraru (frate geamăn nu doar cu Andrei Muraru - ambasador al lui Iohannis la Washington -, dar după faptele antiromânești comise, și cu Alexandru Florian de la „INSHR-EW” și cu Florin Cîțu, căruia cineva i-a pus niște întrebări lăsate fără răspuns - n.r.) de a înăbuși orice încercare de comemorare a eroilor acestui neam este mai vechi și se înscrie în curentul neo-marxist care se dorește a fi impus cu forța în Colonia Corporatistă sub Ocupație Militară Străină – România (C.C.O.M.S. Ro. - n.n.), pentru ca generațiile care vin să nu mai aibă niciun reper de care să se sprijine.

În luna aprilie a acestui an, același personaj amenința că îi va face plângere penală și lui Sorin Lavric, deputat în Parlamentul României, pentru curajul de a elogia, de la tribuna Parlamentului, pe cei care au plătit cu viața refuzul de a renunța la credință.

Ce omite Muraru să precizeze în cazul lui Ion Antonescu este faptul că mareșalul a fost categorisit „criminal de război” doar de către boșevicii alogeni veniți în țară „pe tancurile sovietice” cei care au preluat puterea în România cu sprijinul armat al U.R.S.S., la comanda lui Stalin.

 

Niciun tribunal internațional și niciunul dintre statele occidentale nu l-au învinovățit pe mareșalul Ion Antonescu de genocid sau crime de război

 

Niciun tribunal internațional și niciunul dintre statele occidentale care, la acea vreme, formau coaliția anti-germană nu l-au învinovățit pe mareșal de genocid sau crime de război. Doar Partidul Comunist Român, sub bagheta lui Iosif Vissarionovici Stalin, bunul prieten și „binefăcător” al poporului român. Iată că azi, adepții acestui curent neo-marxist, care este un comunism mai updatat, continuă prigoana împotriva miilor de români care au stat drepți în fața furtunii, dându-i, fără să știe, dreptate părintelui Gheorghe Calciu, care spunea că „o să se bată cu noi și morți, iar noi să fim alături de voi ca să ne apărați. Și morți vom izbândi.”

 

Imediat după parastasul organizat de cei patru preoți vasluieni, la care au mai participat și veterani de război, dar și profesori de istorie, Alexandru Muraru înainta sesizări la Ministerul de Interne și Parchetul General cu privire la „fapta penală” petrecută în Biserica „Sf Parascheva” din Vaslui. Iată ce declara acesta în urmă cu aproape două săptămâni : „Am urmărit cu surprindere și revoltă reportajul realizat de o televiziune locală în data de 2.06.2021 în Biserica « Sf. Parascheva » din municipiul Vaslui, unde a avut loc o slujbă de comemorare a mareșalului Ion Antonescu, condamnat pentru crime de război de o amploare fără precedent în istoria României. Ceremonia religioasă a fost urmată de o serie de alocuțiuni, cele mai multe fiind o deșănțată elogiere a unei persoane condamnate pentru crime de război și crime împotriva umanității, la adresa a sute de mii de civili. Membri ai clerului, cadre militare în rezervă, istorici au glorificat un criminal de război făcând apologia unui personaj care a pus la cale, în anii 40, un întreg plan de exterminare a populației evreiești. Atrag atenția că ceea ce s-a întâmplat în lăcașul de cult este o încercare de reabilitare a unui criminal de război, o acțiune ilegală și incalificabilă”, a spus Muraru. În urma acțiunii sale, "la data de 8 iunie anul acesta, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări in rem, cu privire la fapta de a promova în public cultul persoanelor vinovate de sâvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității, de crime de război, precum și fapta de a promova în public idei și concepții fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe” (Precizare a procurorului Alina Boboc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui).

 

Ce nu știe Muraru, acest jandarm al neomarxismului?

 

Demersul lui Alexandru Muraru de a-i sancționa pe preoții vasluieni este cel puțin hazliu, atâta vreme cât mareșalul Ion Antonescu este unul dintre ctitorii bisericii Sf. Parascheva din Vaslui. Ce nu știe acest personaj care caută să se evidențieze cu orice preț este că, în credința ortodoxă și nu numai, ctitorii bisericii sunt pomeniți la fiecare Sfântă Liturghie, adică cel puțin o dată pe săptămână. Inclusiv săptămâna trecută, preoții care slujesc la Biserica Sf. Parascheva din Vaslui l-au pomenit în rugăciune pe mareșalul Ion Antonescu. Ce ar însemna pentru deputatul de Iași, Muraru, să facă plângeri la poliție după fiecare Liturghie? În acest ritm, I.P.J. Vaslui va trebui să mai angajeze personal, pentru a face față sesizărilor la adresa preoților.

 

Mareșalul Ion Antonescu nu s-a dezis niciodată de credința sa și, ca orice creștin care a trecut în lumea de dincolo, are dreptul la un parastas

 

Un alt lucru pe care deputatul Muraru, dar și procurorii care îi cercetează în prezent pe cei patru preoți, trebuie să îl aibă în vedere este faptul că între a comemora pe cineva și a elogia pe cineva este o diferență uriașă. Mareșalul Ion Antonescu nu s-a dezis niciodată de credința sa și, prin urmare, ca orice creștin care a trecut în lumea de dincolo, are dreptul la un parastas, indiferent de greșelile lumești pe care le-a comis. Eliminarea lui Antonescu a fost obligatorie pentru instaurarea comunismului în România.

 

Trebuie avut în vedere și faptul că la praznic au participat veterani de război, adică oameni care au trăit efectiv sub conducerea mareșalului Ion Antonescu, dar și istorici, persoane cu carte care au cercetat și alte documente în afară de cele ale procesului înscenat de comuniști, în anul 1946. Cu siguranță, acești oameni nu au fost și nici nu sunt victimele unor iluzii, așa cum îi cataloghează neo-marxiștii pe cei care, din când în când, își mai fac curaj să mai aprindă câte o lumânare eroilor acestui neam.

 

„Tribunalul Poporului” - o „instituție” formată din oameni fără nicio o pregătire juridică

 

Mareșalul Ion Antonescu a fost „judecat” și găsit vinovat pentru crime împotriva umanității doar de către comuniștii lui Stalin și doar în urma unui proces organizat ad-hoc după regie străină, de „Tribunalul Poporului”, instituție care la vremea aceea era formată din oameni fără nicio o pregătire juridică. Tot pentru corecta informare a publicului, trebuie precizat că mareșalul Ion Antonescu a fost judecat și găsit vinovat pentru crime împotriva umanității doar de către comuniștii lui Stalin și doar în urma unui proces organizat ad-hoc, de Tribunalul Poporului (1945-1946 - n.n.I.M.), instituție care la vremea aceea era formată din oameni fără nicio o pregătire juridică:

 

- Președintele - Al. Voitin Voitinovici avea doar 28 de ani și o oarecare relație cu liderul comunist Lucrețiu Pătrășcanu.

 

- Acuzatori publici - Vasile Stoian, un jurist total necunoscut, Constantin Dobrian, judecător de instrucție din Timișoara și Dumitru Săracu, fost bucătar, lipsit de orice pregătire juridică.

 

Notă: Acuzator public fără nicio pregătire juridică a fost și Alexandra Sidorovici, în procesul celor 14 ziariști „fasciști”: Pamfil Șeicaru, Pan M. Vizirescu, Nichifor Crainic, Stelian Popescu, Radu Gyr… pe care Alexandra Sidorovici împreună cu Constin Vicol, Ion D. Ioan și Avram Bunaciu i-au acuzat că „prin articolele de ziare, broșuri sau conferințe, s-au pus în slujba propagandei fasciste și hitleriste sau au contribuit prin acțiunea lor la susținerea unui regim odios […]”[4]. Alexandra Sidorovici (n.1906-d.2000) a fost soția lui Silviu Brucan - alias Samuel Bruckner, supranumit și „oracolul din Dămăroaia”; ambii, alogeni veniți „odată cu  tancurile sovietice” - n.n.I.M.)

 

Culpa principală imputată mareșalului Antonescu a fost alianța cu Germania nazistă, Tribunalul Poporului considerând că acuzatul s-a făcut vinovat de dezastrul țării și crime de război prin aceea că a trădat interesele poporului român punând țara în slujba dușmanului fascist și hitlerist. La interogatoriul din 6 mai 1946, Ion Antonescu răspunde acestei acuzații. „Nu aveam nici o altă ieșire. România era total izolată. La toți miniștrii străini la care m-am adresat, toți mi-au refuzat orice sprijin. Pe bază că nu pot să acorde, în circumstanțele internaționale de atunci, nici un sprijin României”, declara Antonescu.

 

Învingătorul Stalin dictează și astăzi cum să se scrie istoria despre învinsul Antonescu

 

Domnul deputat Muraru, care cere acum pedepsirea exemplară a preoților vasluieni, trebuie să mai știe că cei mai mari criminali din istoria României nu au fost liderii politici sau militari ai epocii de dinainte de instaurarea comunismului, ci cei de după 1945. Ceea ce alții au experimentat pe inamicii lor, comuniștii au experimentat pe propriile popoare. Este o diferență uriașă. Se pare că pentru acești jandarmi ai neomarxismului de azi, este firesc ca învingătorul Stalin să dicteze, în continuare, cum să se scrie istoria despre învinsul Antonescu.

 

Notă - textul este adaptare după articolul „În apărarea preoților care l-au pomenit pe Mareșalul Ion Antonescu au sărit doar Ion Cristoiu, Vasile Bănescu și presa din Vaslui…” publicat în portalul ActiveNews[5].

[1] La împlinirea a 80 de ani de la Trecerea Prutului avem doar punctul de vedere al rușilor -

[3] https://www.vremeanoua.ro/patriarhia-romana-reactioneaza-in-cazul-celor-trei-preoti-vasluieni-cercetati-de- /

[4] vezi https://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandra_Sidorovici

[5] https://www.activenews.ro/stiri/In-apararea-preotilor-care-l-au-pomenit-pe-Maresalul-Ion-Antonescu-au-sarit-doar-Ion-Cristoiu-Vasile-Banescu-si-presa-din-Vaslui.-La-Bucuresti-tacerea-pentru-care-cu-totii-suntem-vinovati-167583

https://www.art-emis.ro/art-emis/acces-interzis-la-istorie

 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu