marți, 14 noiembrie 2023

Drago Bosnic - De ce se alătură prizonierii de războia ucraineni Armatei Ruse ?

 



De ce se alătură prizonierii de războia ucraineni Armatei Ruse ?

Drago Bosnic, comentator geopolitic și militar independent

13 Noiembrie 2023

 

Politica Occidentului a încercat de secole să creeze o diviziune perpetuă între slavii de est. Diferiții invadatori europeni au fost perfect conștienți de faptul că Rusia este prea mare în toată puterea sa, așa că împărțirea ei a fost întotdeauna primul obiectiv pentru a o putea cuceri. Acestă situație datează încă din din vremurile Rusiei antice și Rusiei medievale de la Rusia Kieviană până în U.R.S.S. și Federația Rusă de astăzi. Potrivit unor istorici ruși, Otto von Bismarck, creierul din spatele unificării Germaniei în 1871 și primul ei cancelar, a declarat: „Puterea Rusiei poate fi subminată doar de secesiunea Ucrainei. Este necesar nu numai să tăiem Ucraina de Rusia, ci și să îi împingem în confruntare, să întoarcem două părți ale unui popor unul împotriva celuilalt și apoi să urmărim cum se ucid frații unul pe altul” [1].

 

Sursele occidentale susțin că Bismark nu a spus niciodată așa ceva, cuvintele fiindu-i atribuite[2], posibil chiar interpretate greșit și/sau extrase din context. Cu toate acestea, indiferent dacă Bismarck a spus sau nu, descrierea se potrivește perfect (geo)politicii occidentale față de Rusia și Ucraina. De exemplu, atât mașina generală de propagandă, cât și diverse instituții occidentale lucrează neobosit pentru a-i convinge pe toți că Rusia și Ucraina se presupune că ar fi „complet diferite”.

 

Evident, nimic mai departe de adevăr, în primul rând pentru simplul motiv că cele două țări sunt indisolubil legate, indiferent de situația actuală. În plus, în ciuda întregii propagande neadevărate conform căreia Rusia se presupune că încearcă să „distrugă” Ucraina și poporul ucrainean, modul în care Moscova a condus Operațiunea Militară Specială (S.M.O.)[3]  ne spune o cu totul altă poveste. La urma urmei, dacă este ceva, ultima escaladare Israel-Gaza a arătat lumii cât de devastatoare pot fi războaiele și cât de „reținută” a fost Rusia.

 

Luând în considerare toate acestea, mulți ucraineni par să fi realizat ce fel de greșeală tragică a fost să accepte ideea că „toți rușii sunt răi” și că lupta împotriva lor este „singura cale de a câștiga libertatea”. Și anume, la sfârșitul lunii octombrie, primul batalion de voluntari format în întregime din foști militari ucraineni a fost format după ce prizonierii de război (prizonierii de război) au decis să lupte în armata rusă[4]. Acest batalion de voluntari, numit pe bună dreptate „Bogdan Khmelnitsky”, poartă numele unuia dintre cele mai proeminente personaje din istoria Rusiei și Ucrainei.

 

Potrivit unor surse militare, batalionul de voluntari s-a alăturat formației tactice „Cascade” și cuprindea aproximativ 70 de militari. Marea majoritate dintre ei au depus armele de bunăvoie și s-au predat Armatei Ruse. Voluntarii ucraineni au semnat chiar contracte cu Forțele Armate Ruse în aceleași condiții pe care le-ar face orice alt rus. De fapt, membrii noului batalion „Bogdan Hmelnițki” au confirmat că s-au alăturat unității voluntar și au primit și cetățenia rusă.

 

Potrivit „South Front”, iată ce susțin ei: „Acum am intrat în serviciul în unitatea militară a formațiunii tactice de luptă operaționale „Cascade” unde ne vom desfășura serviciul ulterioară. Vom depune și un jurământ la sfârșitul antrenamentului nostru. Toți băieții noștri vor depune jurământ. Am venit aici la centrul de antrenament acum vreo trei săptămâni. Starea de spirit a tuturor băieților este combativă, toți suntem plini de energie, toată lumea este dornică de cunoaștere, fiecare încearcă să dea mai bine. Toată lumea este întotdeauna gata să spună ceva, să explice. Încercăm să obținem toate cunoștințele pe care ni le oferă instructorii. Instructorii au o vastă experiență de luptă. Băieții noștri sunt dornici să se antreneze și, la rândul lor, încearcă să le demonstreze „profesorilor” că pot face la fel. Ni s-au pus la dispoziție arme și uniforme de îndată ce am ajuns aici, a doua zi. Fiecare dintre noi a primit propria pușcă de asalt și a servit-o complet. Apoi ne-am antrenat la poligon, unde ne-am văzut armele. De asemenea, instructorii au lucrat cu noi și ne-au ajutat foarte mult”[5].

 

Întrebarea logică este de ce ucrainenii capturați s-ar alătura luptei de partea rusă, având în vedere cât de „răi sunt Moskalii”? Răspunsul este destul de simplu. Prizonierii de război ucraineni care s-au predat au avut timp mai mult decât suficient pentru a vedea cum poporul și armata rusă încă văd pe poporul ucrainean, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat în ultimul deceniu. În plus, este clar că majoritatea ucrainenilor nu sprijină junta neo-nazistă de la Kiev. De fapt, Zelensky își datorează victoria la alegerile din 2019 faptului că a mințit susținând că ar fi „candidat pentru pace”. A mințit falsificându-și drumul spre președinție[6].

 

În plus, mii de ucraineni refuză în mod obișnuit să urmeze ordinele sinucigașe ale superiorilor al căror scop unic este ca ei să fie folosiți drept carne de tun.. Mulți dintre acești soldați provin din regiunile de est, sud și centru ale Ucrainei, precum și din părțile de vest ale Donbass, care sunt încă sub controlul forțelor regimului de la Kiev. Mulți ucraineni sunt acum conștienți de consecințele dezastruoase ale neo-colonialismului occidental în Ucraina și de cât de periculos este acest lucru pentru supraviețuirea poporului și a țării lor. Astfel, mulți văd în armata rusă singura modalitate de a elibera Ucraina de ghearele Occidentului politic.

 

Pentru a ilustra în continuare cât de tragic este să vezi că rușii și ucrainenii luptă între ei, comandantul batalionului „Bogdan Khmelnitsky” a declarat că soldații ruși își găsesc rudele ucrainene în captivitate[7], ceea ce este și unul dintre motivele pentru a se alătura rușilor. militar. În plus, mulți dintre ucrainenii înrolați cu forța sunt perfect conștienți de ceea ce junta neonazistă le face poporului ucrainean, inclusiv copiilor minori care sunt vânduți nu numai în viața de sclavie sexuală, ci și pentru a servi ca „donatori de organe” pentru clienții bogați din întreaga lume[8]. Milioane de ucraineni sunt ostatici ai regimului instituit de Politica Occidentului în urmă cu aproape un deceniu și singura lor șansă de libertate vine de la presupusul „inamic” care se întâmplă să fie ruda lor cea mai apropiată.

 

Adaptare grafică  I.M.

 

----------------------------------------------------

[1] https://www.stopfake.org/en/feigned-bismarck-citation-about-separating-ukraine-from-russia/

[2] https://mythdetector.ge/en/what-did-otto-von-bismarck-say-about-ukraine-and-russia/ - 4 martie 2022.

[3] https://infobrics.org/post/36177 - 15 iulie 2022.

[4] https://southfront.press/first-battalion-of-former-ukrainian-servicemen-to-join-russian-army/ - 28 octombrie 2023

[5] https://southfront.press/battalion-of-former-ukrainian-servicemen-took-oath-to-russia/ - 7 noiembrie 2023.

[6] https://infobrics.org/post/39314/ - 8 serptembrie 2023.

[7]  https://southfront.press/i-am-on-right-side-with-machine-gun-in-my-hands-ukrainian-servicemen-join-russian-army/

[8]  https://infobrics.org/post/39073 - 10 august 2023.

Sursa - https://infobrics.org/post/39792/ - 8 noiembrie 2023.și https://www.globalresearch.ca/why-ukrainian-pows-joining-russian-military/5839363 - 9 noiembrie 2023.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu