duminică, 19 noiembrie 2023

Ion Măldărescu - Cu gândul la sfârșitul de an și la vremea colindelor

 



Cu gândul la sfârșitul de an și la vremea colindelor

Ion Măldărescu

19 Noiembrie 2023

 

Sfârșitul de an se apropie vertiginos, vin sărbătorile, vin colindătorii, vine Crăciunul cu milenara şi sfânta veste a Nnașterii Mântuitorului pentru mari şi mici, deopotrivă. Vine repetabilul An Nou cu nelipsita „Sorcova vesela”… şi mă gândesc la găştile mondialiştilor, la hoardele slugilor autohtone, care încearcă din răsputeri să ne abată privirea și gândul de la Credinţa Neamului.

 

În „Dimineața de Moș Ajun”, odată cu „Florile dalbe”, încep să vină colindătorii… dar, rezultat al tembelismului „României educate”, de groparii Țării, an de an tot mai puțini români deschid ușile colindătorilor, și aceștia, din ce în ce mai puțini. Pentru că românul a strâns cureaua tot anul ca să se poată bucura de sărbători, ca să aibă şi el bucate mai bune pe masă de Crăciun şi de Anul Nou. 

 

Nici în cumpliții ani '40-'50, când ne-românii „veniți pe tancurile sovietice” făceau legea în România, respectul pentru datinile strămoșești nu au fost „ucise” ca în ultimii zece ani. Astăzi, slugile neomarxist-davosist-UE-iste vor să „ucidă” sufletește copiii, să-i transforme în roboți controlabili asemenea preș-e-dintelui, prim-mini-strul-ui și „aleșilor neamului” din Țara lui Sparangel-Vodă, umblătorul brambura pe banii românilor.

 

În „România educată” colindătorii sunt „uciși” de spectacolul aleșilor neamului, de slugărnicia acestora și de înalta trădare de țară a celor împuterniciți să conducă nația și de împietrirea sufletească a românilor preocupați de lupta pentru supraviețuire. Românul, atacat din toate direcțiile, alungat din țara lui pentru a fi slugă haitelor globaliste, e confuz, e derutat și în curând nu va mai fi român. Nici măcar Om. Doar personaj neînsuflețit, aruncat într-o realitate ireală pe sticla micului ecran., Oare întâmplător consilierul-robot al ex-prim-ministrului Ciucă a fost „botezat” Ion? Să fi fost o atenționare preventivă: Iată ce veți fi voi ?!

 

Colindele tradiţionale românești sunt revărsări magice și binecuvântări adresate familiei, câmpiilor, dealurilor, pădurilor, munților, râurilor şi mării cea mare, Omului, în lumina Naşterii Domnului. Ele exprimă bucuria prilejuită de nașterea Fiului lui Dumnezeu.

 

Privind în jur, mă întreb: oare când se va naște un nou Eminescu, pentru ca strigătul „Luceafărului” să fie din nou auzit pentru a-i trezi pe români până nu-i prea târziu: „De la Nistru pân’ la Tisa/ Tot românul plânsu-mi-s-a,/ Că nu mai poate străbate/ De-atâta străinătate/…/ De la Turnu-n Dorohoi/ Curg duşmanii în puhoi/ Şi s-aşează pe la noi;/…/ Toţi duşmanii or să piară/…/ Daţi în seama ciorilor/ Ş-a spânzurătorilor./ străinii…/ Mânca-le-ar inima câiniiMânca-le-ar ţara pustia/ Şi neamul nemernicia/ Cum te pradă, cum te seacă/ Săraca ţară, săracă!” (Doina, Mihai Eminescu). Sau: „Popor Român, Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi! Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut… Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii… (Părintele Iustin Pârvu).

 

-  „Cât de frumoase sunt pe munţi picioarele trimisului care vesteşte pacea, a solului de veste bună, care dă de ştire mântuirea, care zice Sionului: Dumnezeul tău este împărat!” (Isaia 52.7).

-  „Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc cele bune!” (Romani 10.15)

-  „Vestiţi, faceţi cunoscută ştirea, duceţi-o până la marginile pământului! Ziceţi: Domnul răscumpără pe sluga Sa Iacov” (Isaia 48.20).

-  „Cunoaşterea Cuvântului lui Dumnezeu este o binecuvântare fără margini (Ioan 1.1-12; 17.17 etc).

-  „Vestirea Lui, într-o formă sau alta, este o misiune sfântă pentru toţi cei care L-au primit (Matei 5.14-16 şi I Petru 2.9)

-  Desigur, vestirea nu se face fără rânduială (I Corinteni 14.33), ci după cum este trimis fiecare (Romani 10.15).

Voi, dușmani ai românilor, voi dușmani ai tradițiilor noastre strămoșești, vă bucurați prea curând de o falsă victorie. Colindele noastre vor răsuna și în acest Crăciun, pentru că „Tot ce-i românesc nu piere… și nici nu va pieri!”.

 

Pe voi, pe dușmanii Neamului Românesc, vă vom sorcovi cu parodia: „Sorcova, morcova/ Dă jupâne, roșcova !”.

 

 

 

---------------------------------

Leru-i ler – Corul bărbătesc din Finteiușul Mare -








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu