duminică, 26 noiembrie 2023

Maria Diana Popescu - Statul i-a acoperit cheltuielile cu distracţia

 



Statul i-a acoperit cheltuielile cu distracţia

Maria Diana Popescu

26 Noiembrie 2023

 

De cîte ori nava României se află în derivă, Iohannis devine brusc interesat de călătorii externe şi declară excursiile personale stări de necesitate care pun ţara pe radare străine. Cît de multe ar fi vrut să „înfăptuiască” Iohannis pentru ţara aceasta, dar nu l-au lăsat uşărniciile, de aceea,  timp de două mandate, a aruncat cu pietre în români! Acum, e musai să-i dăm pietrele înapoi. Altfel, ar fi în stare să rupă harta României, s-o mototolească şi s-o arunce în ultima bancă a lumii a treia, numai să scape nepedepsit. În ţara noastră Iohannis  este în toate şi toate sînt pe dos! Sub poleiala aşa-zisului stat democratic Iohannis a „lucrat” cu sîrg la o urzeală periculoasă: îngenuncherea nepermisă în faţa industriei de război americane, care a legat România cu mîinile la spate.

 

Preocupat constant de persoana lui şi a consoartei, preş dinaintea uzurpatorilor de neam, dar conştient că i se apropie sfîrşitul de mandat, Iohannis a bifat pe ultima sută de metri o escapadă privată, care a ars  bani frumuşei din bugetul ţării. Instituţia prezidenţială a fost pentru Iohannis un fel de agenţie de turism care i-a acoperit cheltuielile cu distracţia. 10 ani de concediu în formă continuată, 10 ani de chiolhanuri , excursii şi distracţii pe meridiane şi paralele, pe banii împrumutaţi de stat în numele cetăţenilor. Cît tupeu pe un individ care a ocupat postul de preşedinte al României! 2023 e pe sfîrşite şi dacă facem un bilanţ teoretic, 80% dintre români s-au ales cu o creştere catastrofală a sărăciei, dar şi cu o „bucurie” imensă: vînătoarea de lei în Africa a lui Iohannis, pentru că Leul românesc a fost transformat în pisică de maidan.

 

Toate i-au venit pe tavă! Nu şi-a bătut capul cum să-şi umple timpul între sezonul de  golf, de ciclism şi cel de schi.  Escapada din Africa este, de departe, cel mai costisitor pachet all-inclusive muls de un preşedinte postdecembrist de la Statul Român. Regretabil că partenerul strategic nu i-a dat posibilitatea turismului spaţial, altfel, ne-ar fi salutat cu îngîmfare de pe Andromeda şi ar fi declarat că a pus România pe radarul Universului. E un mare mister această excursiune, pentru că banii alocaţi iniţial deplasărilor externe fuseseră cheltuiţi încă din vară de către excursionistul profesionist de la Cotroceni, iar pentru acest dezmăţ prezidenţial i-a fost suplimentat bugetul cu sume uriaşe! Oricum, cheltuielile cu deplasările preşedintelui sînt trecute la „secret de stat”.

 

Ioahhnis trebuia reeducat din faşă, trebuia învăţat că el nu este şeful românilor, ci angajatul lor pe durată determinată. De altfel, toţi  politicienii plătiţi din bani publici ar trebui să înţeleagă că sînt angajaţii aflaţi în slujba noastră, ca de altfel, Statul Român, prin definiţie, Instituţie în slujba cetăţeanului. În unele ţări pe care le-a vizitat Iohannis România nici măcar nu are ambasador, deci, ce trebuie să înţelegem din excursia luxuriantă în Africa? Zvoniştii de clasă afirmă că postul pentru care Iohannis va fi extras din România cu penseta, precum Codruţa decapanta, ar fi fotoliul lui Josep Borrell, de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, iar vizita aceasta s-a dorit a fi un examen prealabil ocupării funcţiei de „înalt” (1,90m) demnitar european. Şi cînd credeam că le-am văzut pe toate, „hakuna matata”, în Capul Verde: tinerii africani s-au aruncat în mod „diplomatic” în apă cu portretele intruşilor în braţe, scutindu-ne pe noi de efortul de a-i da de-a dura pe apa sîmbetei. Or fi vrut să-i înece sau să le spele păcatele ? Numai localnicii ştiu.

 

Daca ţara se află în colapsul pe care românii îl simt cu vîrf şi îndesat, Iohannis este primul vinovat. A chiolhănit, a trădat, a vîndut,  a fentat, a belferit cît a putut, iar acum vrea să-şi acopere mizeriile ca o pisică lîngă un gard de jandarmi. Amestecat în toate problemele europene şi planetare, interesat în toate direcţiile, indispensabil oriunde, prodigios, frămîntat cu ardoare de problemele personale, nu ale naţiunii, cu antene întinse în sferele de interes ale altor state, ramificat în afaceri de rang înalt, drăgălaşul şi ’naltul actor, multilateralul nostru preşedinte constituie „patrimoniu naţional” al altora, de aceea nu poate fi înstrăinat de putere. Drept pentru care - zic unii -, va fi extras din România şi strămutat în sînul puterii europene! Ura şi la gară, valiza şi afară!

 

Aranjament grafic - I.M.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu