miercuri, 29 noiembrie 2023

Ion Măldărescu - Cădere pe gânduri.. cu fracturi

 



Cădere pe gânduri.. cu fracturi

Ion Măldărescu

29 Noiembrie 2023

 

Ce ți-e dom'le și cu Charles, ăsta!, al III-lea!  Cum a ajuns la București, l-a întrebat urgent pe Jules Werner „fără frontiere” despre Helvig, iar după două-trei zile căutatul și-a dat demisia de la conducerea SRI.

 

Prin Transilvania românească, Majestatea Sa se-nvârte precum vodă prin lobodă, pupându-se cu unguroaicele unui „ținut” care nu există… Că, de, românce n-a prea a găsit pe gustul lui, deși le-a mers vestea că sunt frumoase și istețe. Te pui cu preferinţele unui amant regal?, dacă ne gândim că şi-a adus cămila amantă pe tron! El și Mutu', parc-ar fi frați din aceeași mumă evadată din așezământul pentru cei duși cu pluta și scăpată de sub tratament…

 

Azi m-am întâlnit pe stradă cu un amic. Venea de la spital și avea mâna-n ghips. L-am întrebat, făcând haz de necaz:

 

- Ce-ai pățit, amice? Ai fost voluntar în Israel?

 

Mi-a răspuns:

 

- Nuuu ! După marea gogoașă Covid-19, după șiragul minciunilor livrate pe bandă rulantă de „guvernele mele” și buzunărirea cetățeanului român de ultimul șfanț, după genocidul israelian din Gaza și după destrăbălarea Mutului care, la „sugestia” altui parazit - Charles al III-lea - a făcut cea mai scumpă escapadă oficială pe cheltuiala boborului și pe banii mei, în Africa, m-am întristat profund, am atins culme mâhnirii…

 

Acum aud că de Ziua Națională a României, Jules Werner de Cotroceni n-are astâmpăr. „Hakuna Matata” i-a deschis apetitul pentru brambureală prezidențială pe cheltuiala fraierilor, așa că după spectacolul anual va lăsa colonia pe mâna cui o vrea, iar el va pleca - tot cu consoarta și  tot cu jeturi private – ca să bătătorească nisipul din Dubai, răscolit de furtunile deșertice.

 

Uni zic: Doamne, de nu s-ar mai întoarce !

 

Ei, bine, continuă amicul, toate astea mi-au distras atenția, am căzut pe gânduri și… mi-am rupt mâna !

 

Tulai, Doamne! Am trăit s-o aud și pe-asta. N-a alunecat pe gheață, nu s-a împiedicat de vreun ciolac rătăcit printre pensionari, nu i-a dat nimeni brânci pe vreo pârtie de schi, nu i-a vârît nimeni bețe-ntre spițele roții de la bicicletă, nu l-a îmbrâncit nimeni… doar a căzut… pe gânduri și s-a ales cu brațul fracturat!

 

Pentru că nu-i destul de rău ca să fie bine, așa am descoperit de ce se feresc românii să gândească… De teamă să nu-și fractureze mâinile. Ei doar ascultă și execută, nu discută!.

 

Vineri, merg încet, nu mă grăbesc să văd nuș-ce-o fi de 1 decembrie - Ziua Națională a… Na!, cam uitat a cui și nu vreau să cad pe gânduri… Jules Werner și-o pune iar prompterul sub Arcul de Triumf? Vom vedea, așa că vă rog să nu cădeți pe gânduri !










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu