duminică, 23 iunie 2024

Ion Măldărescu - În No Man's Land - Ro toate merg de-a-ndoaselea

 


În No Man's Land - Ro toate merg de-a-ndoaselea

Ion Măldărescu 

23 Iunie 2024

 

 

„Catindați” la șefia No Man's Land – Ro, „unul și unul”!

 

„Toată lumea din ogradă/ Strigă fără pauză./ Tembelii se iau la sfadă/ Știm noi din ce cauză”… (Parodie după „Primăvara” de George Topîrceanu)

 

Circoteca de la 9 iunie va rămâne de pomină în istoria alegerilor din România. De neuitat va fi numărarea neterminată a nenumăratelor „voturi” din nenumărații saci în trecerea nenumăratelor ore de așteptare,  ca până la urmă, după zile și nopți, alde „nicușor” cu chipă pe dovleac să fie „reales”. Dintre mai multe rele a fost „ales” tot răul cel mare. Bravo bucureșteni! Veți tremura din nou la iarnă, că de spălat cu apă caldă o puteți face în zilele astea toride, la râu.

 

Vai ție popor român! În ultimii zece ani ai acceptat la conducerea Țării (pe atunci mai era țară), un biciclist, schior, devenit pe parcurs zburător de lux pe banii tăi. Popor român ai acceptat ca la șefia guvernelor să se perinde specimene distructive alde Orban-pilangiu', (Mă)Ciucă-plagiatoru', Cîțu-drogatu' (dispărut fără urmă ca și miliardele împrumutate de el), alde Ciolacu-lacheul antiromân, care a decis - fără a avea acest drept - ca românii să plătească datoriile Ucrainei.  Așadar, popor român, îți meriți soarta de slugă.

 

Până și decedații trecuți pe listele de alegători și-au pierdut răbdarea, iar după „alegeri”, o bătrână văduvă îi reproșa răposatului plecat la cele veșnice: „Mă, Vasile, ai trecut prin sat, ai fost la vot, te-am văzut pe listele de alegători, da' pe-acasă n-ai trecut…”.

 

Tot din peisajul circului electoral, serviciile-rude de sânge cu mafia lu' Coldea au scormonit tastaturile calculatoarelor, socotelile japiței de import de la Sectorul 1 al Capitalei (de parcă noi n-am avea destule) a ratat numărătoarea și, condusă de corul șobolanilor care-i i-ar regreta absența, ar trebui să plece în zbor pe mătură spre Turnul Eifel,

 

Nu știu dacă Fritz-ul, coordonatorul clanurilor timișorene și-o fi luat și cetățenie română sau a rămas doar cu Ausweisul Bundesnachrichtendienst (B.N.D.), dar se dă lejer în stambă,  iar bănățenii tac, timp în care „Doar Grivei, bătrânul, n-are/ Cu ce roade oasele./ De când a mers la votare,/ Toate-i merg de-a-ndoasele”.

 

 

Da! În No Man's Land - Ro toate merg de-a-ndoaselea

 

Reîntors pe coclaurile natale, după vizita sau chemarea la ordin de către cei din spatele Casei Albe, zburătorul din colivia de la Cotroceni a pus toboșarii să anunțe adunarea C.S.A.T.-iștilor. Odată adunați, le-a servit porunca primită de el pe malul Potomacului, cum că vom dărui (deci, pe gratis) Ucrainei unul dintre sistemele de apărare „Patriot”, cumpărate cu banii contribuabilului român, căruia nimeni nu-i spune unde i se duc banii.

 

Le recomand „Aleșilor neamului” să consulte Codul Penal care, la Art. 398, (prevederi legislative penale cu infracţiunea de înaltă trădare), precizează: „Faptele prevăzute în art 394-397 săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

 

În aceeași ședință a C.S.A.T., „Președintele României a informat că la sfârșitul săptămânii trecute i-ar fi anunțat pe aliații din cadrul N.A.T.O., asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației.                                                    

 

Adevărul seamănă tare mult cu reclama de bâlci de altădată: „Pe-afară-i vopsit gardu', înăuntru-i leopardu'!”. Nimeni nu l-a propus pe individ nici la șefia N.A.T.O., nici la vreun post în P.E. (cum umbla vorba prin târg)! La șefia N.A.T.O. s-a auto-propus, dar reacția internațională și eșecul lamentabil inevitabil previzibil l-a făcut să-și retragă auto-propunerea… sau poate a fost atenționat (nu am probe). Oricum, gestul gratuit îl caracterizează ca individ, pentru că minciuna stă demult cu actualul președinte la masă… „Minciuna stă cu KWI la masă.../ Doar asta-i cam de multişor poveste:/ De când sunt zburători, de când minciună este,/ Duc laolaltă cea mai bună casă”. (Parodie după Al. Vlahuță)

 

P.S. Cu acest prilej, anunț că subsemnatul, autor al acestui editorial, îmi retrag candidatura pentru Președinția Statelor Unite ale Americii!

Cum? Nu m-a propus nimeni? M-am propus eu!

Nu pot candida? De ce? Fiindcă nu m-am născut pe teritoriul U.S.A.? Da' ce, Obama s-a născut în U.S.A..? Nu! A fost Președintele U.S.A.? Da!

Biden e senil? Da! E împiedicat? Da! Face pe el? Da! E președintele U.S.A..? Da!

... Cam așa este și cu candidatura zburătorului cu avioane de lux la conducerea N.A.T.O.

Acum, pe malurile Dâmboviței se clocesc prezidențiabilii… Unu' și unu' Ocrotește-ne, Doamne! și „Să nu uităm că istoria nu va uita pe vinovați; și vinovați suntem cu toții: unii pentru că am tăcut, alții pentru că am greșit, cu toții pentru că am suportat!” (Ion Antonescu, 1 decembrie 1940).

 

Aranjament grafic – I.M








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu