sâmbătă, 1 iunie 2024

Teodora Buiță - Toţi oamenii mari au fost cândva copii…

 



Toţi oamenii mari au fost cândva copii…

 

1 Iunie 2024 - La mulți ani, de Ziua Internațională A Copilului!

June 1st - Happy International Children's Day!

 

     „Toţi oamenii mari au fost cândva copii… dar doar câţiva dintre ei îşi mai amintesc.”, spune Antoine de Saint-Exupéry, în „Le Petit Prince” („Micul Prinț”, 1943), o carte pentru copii nespus de frumoasă, având deviza: „Numai cu inima poți vedea bine, lucrurile esențiale rămân ascunse ochilor”, una din cele mai răspândite cărți din lume, tradusă în circa 110 limbi, cu un personaj unic în istoria literaturii universale. Micul Prinț, un mic locuitor al unei planete minuscule, pornește într-o lungă călătorie prin lume, să caute adevăratul sens al vieții. În cursul peregrinărilor sale, ajunge să-și dea seama că „pentru a fi fericit ajunge să te gândești că undeva, printre milioane de stele, există ființa iubită”, iar ceea ce conferă un sens existenței sunt relațiile dintre oameni, care implică și responsabilitatea fiecăruia pentru soarta celorlalți.

 

    Am început mesajul cu un citat despre copii, ca să vă amintesc că în fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om - copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

 

    1 Iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi aprecierea noastră.

 

    Copilăria, mai întotdeauna trezeşte în sufletul nostru un sentiment de melancolie, este vârsta la care mugurul omenesc de-abia se deschide la viaţă şi visează gingaş. Copiii, atât de uşor de iubit! Un zâmbet curat şi strălucitor, mânuţe pline de iubire, candoare, tandrețe...!

   

    M-a impresionat definiția copilului dată de scriitorul portughez José Saramago. Simți cum îți tresare sufletul și apoi eliberează cea mai duioasă căldură.

    „Un copil este o ființă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu, ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înșine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple și despre cum să învățăm să avem curaj.

 

    Da, asta e!

 

    Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva, pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect și temerii de a nu pierde ceva atât de iubit.

 

    A pierde? Cum? Nu e al nostru? A fost doar un împrumut.

 

    Cel mai prețios și mai minunat împrumut, pentru că sunt ai noștri atâta timp cât nu pot avea grijă de ei înșiși, după aceea aparțin vieții, destinului și familiilor lor.

 

    Dumnezeu să binecuvânteze, pentru totdeauna, copiii noștri, pentru că pe noi, deja, ne-a binecuvântat cu ei!”

 

    Un copil e cea mai mare bogăție a unui om. Nu e miracol mai mare și bucurie mai frumoasă decât aceea de a avea un copil. Să vă trăiască cei mici, să vă umple sufletul de bucurie și iubire, să fie și să fiți sănătoși și fericiți!

 

    Iar cei care încă mai sunteți copiii cuiva, să fiți fericiți, este și ziua voastră!

 

    Pentru toți copiii lumii,

 

    La mulți ani, de 1 Iunie!

 

    La mulți ani, de asemenea, copilului din tine!

    La mulți ani, tuturor celor care și-au păstrat sufletul de copil!

    Happy International Children's Day!

 

    Ca să vă amuzați puțin, atașez 2 videoclipuri drăguțe, vesele, cu niște micuți adorabili, plini de candoare, așa cum eram și noi cândva...!

 

    Cu prețuire,

 

    Teodora Buiță











Sursa: simpetruemil







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu