miercuri, 26 iunie 2024

Michel Chossudovsky - Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pentru Vladimir Putin pentru „răpirea copiilor ucraineni”

 



Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pentru Vladimir Putin pentru „răpirea copiilor ucraineni”

Prof. Michel Chossudovsky

23 Iunie 2024

 

La Conferința de pace din Elveția, Rusia a fost acuzată de „deportare asemănătoare unui genocid”

 

Acum, N.A.T.O. recunoaște cu fermitate că războiul a început în 2014, ceea ce ar fi cerut ca încă de la început, în februarie 2014, părțile în conflict să respecte cele patru principii de bază ale conflictelor armate (LOAC), care constă în: „….Respectul și protecția populației civile și a bunurilor civile , părțile la conflict vor face în orice moment distincția între populația civilă și combatanți și între bunurile civile și obiectivele militare și, în consecință, își vor îndrepta operațiunile numai împotriva obiectivelor militare”. [Protocolul suplimentar 1, articolul 48]

 

Populația civilă (copii)  și obiectele civile  ( scoli, spitale, zone rezidențiale ) au fost obiectul deliberat al atacurilor U.A.F. și Batalionului Azov, cu încălcarea flagrantă a Legii conflictelor armate (L.O.A.C.).

În conformitate cu LO.A.C., Moscova a luat decizia începând cu februarie 2014 de a veni în salvarea civililor din Donbass, inclusiv a copiilor.

În mod vizibil, președintele C.P.I., Piotr Hofmanski, care îl acuză pe președintele Putin de „răpirea ilegală a copiilor ucraineni” nu are nici cea mai vagă înțelegere a articolului 48 lin Legea conflictelor armate (L.O.A.C.)[1].

Este aceasta o problemă de incompetență?

Sau Piotr Hofmanski a fost cooptat pentru a susține crime împotriva umanității?

La Conferința de pace din Elveția (15-16 iunie 2024), Rusia a fost acuzată de   „deportarea asemănătoare unui genocid a copiilor ucraineni”.

Curtea Penală Internațională a emis  mandate de arestare[2] pentru președintele  Vladimir Putin și comisarul său pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, din cauza presupusei „răpiri ilegale a copiilor ucraineni”. Potrivit I.C.C:

 

„Există motive rezonabile să se creadă că fiecare suspect poartă răspunderea pentru crima de război de deportare ilegală a populației și cea de transfer ilegal de populație din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă, în prejudiciul copiilor ucraineni” (sublinierea adăugată).

 

Acuzația C.P.I .îndreptată împotriva lui Vladimir Putin de „răpire” sau „deportare” a copiilor ucraineni atinge ridicolul. Președintele C.P.I. Piotr Hofmanski  (a se vedea mai jos) se referă la Convenția de la Geneva, fără a înțelege cele mai elementare drepturil ale civililor într-o zonă de război.

 

Batalionul Azov, precum și forțele ucrainene au bombardat în mod obișnuit civili în Donbass din 2014.  I.C.C. nu recunoaște că uciderea copiilor într-o zonă de război este o crimă împotriva umanității.

 

Aceștia sunt teroriștii naziști care ucid copii în Donbass. Legitimitatea lor este susținută în mod tacit de C.P.I.. Sunt finanțate cu generozitate de „Comunitatea Internațională”.  Războiul nu a început în februarie 2022. Din 2014, cartierele rezidențiale, școlile, spitalele, ambulanțele etc. din Donbass au fost vizate în mod obișnuit.  De la lovitura de stat din 2014, sponsorizată de Euromaidan și S.U.A., până în februarie 2022, până la 14.000 de locuitori din Donbass au fost uciși.

 

Bombardarea școlilor: este terorism instigat de Kiev împotriva copiilor ucraineni.

 

Ce este adevarul? Care este minciuna?

 

Mii de copii au fost uciși de batalionul neo-nazist Azov (care este sprijinit de SUA-NATO). Fugirea din zona de război pentru a-ți salva copiii este etichetată de I.C.C. drept „deportare”. Oamenii din Donbass au fost bombardați în mod constant de aproape un deceniu și nici măcar nu se mai sperie când aud obuze și rachete.

 

Copiii născuți în regiunea asediată nu știu ce este pacea. Pentru ei, obuzele care le lovesc casele fac parte din viața „normală”, obișnuită. Nu au avut niciodată șansa să vadă altceva[3].

 

Începând din 2014, mii de familii din Donbass, inclusiv copii, au primit un refugiu sigur în Rusia, urmare a unei inițiative umanitare sub auspiciile Ministerului pentru Situații de Urgență din Moscova. Familiile ruse le-au salutat și le-au oferit asistență.

 

Mulți dintre copiii cărora li sa oferit un adăpost sigur în Rusia sunt  orfani ai căror părinți au fost uciși de batalionul Azov. Și acest lucru este catalogat de C.P.I. și mass-media aservită drept „răpirea copiilor” de către președintele Federației Ruse.

O aberație absolută. Nu este doar „prostie”, este „criminalizarea mass-mediei de masă”.

Potrivit premierului Trudeau (16 iunie 2024) „Rusia a răpit mii de copii ucraineni, genocidul său, este colonialism pur”. Și apoi vezi unde au fost trimiși acești copii.

Cine sunt criminalii de război

 

C.P.I. a închis cu insistență ochii la crimele de război nesfârșite comise de SUA-NATO. Milioane de civili au fost uciși, ca să nu mai vorbim de invazia ilegală a Irakului de către Tony Blair și GWB în martie 2003, acum douăzeci de ani. 

 

Donbass. Efort umanitar sau „crime de război”?

 

Inițiativa Rusiei de sprijinire a civililor din Donbass a fost aplicată de la început, în 2014. Mii de vieți au fost salvate. A început la Rostov de pe Don  (la aproximativ 100 km de granița cu Ucraina), care avea înființate facilități începând din 2014 pentru a ajuta locuitorii din Donesk și Lugansk. Raportul din 12 iunie 2014 oferă detalii despre ceea ce CPI și mass-media numește drept „răpirea copiilor”: Se poate observa cum regiunea Rostov [iunie 2014] se transformă treptat într-o zonă învecinată cu zona de luptă. Mii de refugiați trec granița fugind de teritoriul Republicii Populare Donețk. Devine clar că ne confruntăm cu un dezastru cu consecințe grave. La 4 iunie [2014], Vasili Golubev, guvernatorul regiunii Rostov, a declarat stare de urgență în 15 zone de frontieră.

 

Potrivit autorităților regionale, 995 de ucraineni, inclusiv 489 de copii, și-au găsit refugiu în regiune începând cu 6 iunie 2014. Numărul refugiaților a crescut în zilele următoare. Raportul din iunie 2014 spune că 7.335 de cetățeni ucraineni au intrat în regiunea Rostov, în timp ce 4.272 au plecat. O sursă locală a informat că au fost refugiați 2.102 persoane, 930 de copii, în 15 districte municipale. Aproximativ jumătate dintre refugiați au primit cazare dîn locuințele localnicilor, iar mulți dintre ei locuiesc în corturi.

 

Treaba mea era să am grijă de refugiați - sau potențiali refugiați - din Donbass. Oamenii din regiunea ucraineană Lugansk merg și la biroul Republicii Populare Donețk nerecunoscute pentru a cere ajutor. Facem tot posibilul, dar nu este atât de ușor. Ajutăm refugiații din Republicile Populare Donețk și Lugansk să treacă granița și îi găzduim temporar, dar resursele sunt limitate.

 

Ar trebui să recunoaștem că filialele locale ale Ministerului pentru Situații de Urgență din Rusia fac o treabă perfectă. Problemele sunt totuși numeroase. Urmează a fi definit statutul juridic al refugiatului. Sunt străini? Imigranții obligați să-și schimbe locul de reședință? Nu știu niciodată ce le este pregătit și cât timp vor rămâne în Rusia. Tragedia este imensă. Vara va zbura în curând. Va deveni mai rece. Ce urmează? Ei spun o mulțime de lucruri pe care mass-media nu le raportează niciodată, în special povești de război. Un fost ofițer de operațiuni speciale salvează copiii de obuze, băieți de 17 ani pe baricade care apără zonele populate din Donbass de tancurile ucrainene.

 

Oamenii din Rostov și din alte orașe rusești sună și trimit scrisori și e-mailuri oferind ajutor.Timpul va trece și multe lucruri vor fi șterse, dar acești oameni discreți gata să se comporte ca niște eroi vor rămâne mereu în memorie.

 

Ce se întâmplă pe teritoriul Donbass declarat de Kiev zonă de luptă unde își desfășoară „operațiunea antiteroristă”? Există o mare concentrare de trupe ucrainene acolo. …

 

Tabăra de îndoctrinare pentru copii și adolescenți a batalionului Azov

 

Batalionul Azov nu este implicat doar în uciderea copiilor din estul Ucrainei, ci a desfășurat și un proiect de pregătire militară în tabere de vară (începând din 2014-2015) pentru copiii mici, ca parte a programului său mai larg de îndoctrinare nazistă. Taberele de vară naziste constituie o crimă împotriva copiilor ucraineni, pe care C.P.I., guvernele occidentale și mass-media au ignorat-o deloc întâmplător. Comparați tabăra de antrenament pentru copii naziști cu tabăra de tineri din Rusia pentru presupușii orfani răpiți din Donbass, care este etichetată de C.P.I. drept o crimă împotriva umanității. Și mass-media aplaudă. Și acest articol este cenzura obiectului.

 

Aranjament grafic – I.M.

 

----------------------------------------

[1] https://loacblog.com/loac-basics/4-basic-principles/

[2] https://www.icc-cpi.int/news/situation-ukraine-icc-judges-issue-arrest-warrants-against-vladimir-vladimirovich-putin-and

[3] Drago Bosnic - https://www.globalresearch.ca/kiev-junta-shelling-donbass-residential-areas-results-24-casualities-single-day/5782056 -1 iunie 2022.

Sursa - https://www.globalresearch.ca/i-c-c-arrest-warrant-for-vladimir-putin-for-kidnapping-ukrainian-children-borders-on-ridicule/5812752 - 18 iunie 2024










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu