duminică, 30 iunie 2024

Marin Neacsu - Timpul trece, bolovanii rămân

 



Timpul trece, bolovanii rămân

Col. (r) Marin Neacsu

30 Iunie 2024

 

Timpul trece, căldura ne sufocă, urmărim meciurile Naționalei, ne bucurăm pentru un penalty „scos” smecherește de fiul căpitanului care ne vorbește, suntem în extaz, ne-am calificat de pe primul loc în optimile C.E. de fotbal, toată lumea se bucură. Până și campania electorală se face la firul ierbii, trebuie să mergi pe burtă ca să sesizezi pașii competitorilor.În definitiv e singura bucurie pe care ne-o (mai) putem permite.

 

Cu toate acestea :

 

Rutte a fost ales șef N.A.T.O., Iohannis joacă golf cu propriile bile, sper să nu îi dea prin cap să facă, de supărare, ce a făcut președintele Boliviei. Oricum a negociat la sânge (sângele nostru), a cedat „Patriotul” și a abandonat falsul patriotism pentru o promisiune de instalare pe undeva pe la U.E. Vom vedea dacă va primi ce i s-a promis.

 

Ursula a fost reconfirmată la conducerea C.E., de toate partidele recent confirmate în Parlamentul Euopean, inclusiv A.U.R., și își propune să ne jupoaie și mai mult, prin crearea unui „fond de 100 de miliarde de euro pentru creşterea capacităţilor de producere de armament în Uniunea Europeană pentru a susţine Ucraina în faţa Rusiei, recunoscând totuşi că iniţiativa sa implică numeroase probleme de rezolvat, în special găsirea surselor de finanţare”. Un cetățean o întreabă de situația din Gaza iar cerberii europeni îl scot afară din sală pentru că pune întrebări incomode.

 

Aceeași Ursulă a modificat regulamentul European astfel încât producătorii „Big Pharma” pot scoate pe piață orice vaccin vor, fără să mai fie necesare studiile clinice și testarea acestora, și asta în numele grijii față de cetățean. Deci vom fi vaccinați obligatoriu, pentru a umple buzunarele industriei farmaceutice și trimiși la război pentru a umple buzunarele industriei de armament, buzunare din care este plătită și coana-mare.

 

În Franța, după ce prin februarie guvernul trecuse o măsură prin care cei care contestă politica de vaccinare sunt amendați cu 45.000 euro sau închiși pe trei ani de zile, se iau măsuri și impotriva celor care „vorbesc de rău” războiul din Ucraina, adică  politica oficială privind situația reală și măsurile necesare pentru „apărarea Europei”. Conform unor declarații ale generalului Pierre Shill, făcute cu ocazia Conferinței „Eurosatory” de la Paris, Armata trebuie sa ia masuri pentru pentru a contracara „opiniile adverse”. Pe ei și pe mama lor!

 

Cam aceleași măsuri de „botnițare” a opiniilor contrare politicii oficiale se iau și la noi. Aflăm de pe pagina Ambasadei S.U.A. la București, că pe data de 21 Iunie, „Secretarul de Stat al S.U.A., Antony J. Blinken, și Ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, au semnat un Memorandum de Înțelegere, pentru consolidarea cooperării dintre Statele Unite și România în combaterea manipulării informațiilor de către un stat străin”. Deci de acuma nu doar justiția, armata, serviciile secrete vor fi dirijate de „consilieri” străini, ci și informațiile publice. Bine, nu că nu se întâmpla asta și până acuma, că doar toată media românească este finanțată și dirijată de afară, dar acuma totul e pe față.

 

Presa Ucraineeană a anunțat participarea Ucrainei la „exercițiul Sea Breeze-2024” care va avea loc în România și va oferi ocazia unor incidente „nedorite”, dar provocate.

 

Oficiali israelieni anunță cu subiect și predicat că Israelul va bombarda Beirutul și îl va aduce la nivelui epocii de piatră. Nimeni nu se sesizează, pe nimeni nu interesează, viața merge înainte (acolo unde vor ei).

 

Aflat într-o cădere liberă de popularitate și voturi, președintele P.N.L. Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu membrii a două filiale de militari rezerviști și în retragere din Dolj veniți „să viziteze Parlamentul” în drumul lor spre drumuri moldave. Vizita, prezentată de consilierul de imagine ca și cum ar fi venit o delegație din China cu Taiwan și Chomolungma cu tot, a fost „fructuoasă”, președintele P.N.L. a declarat: „mă bucură și mă onorează aprecierea și susținerea camarazilor mei în toate misiunile politice actuale și viitoare”. Deci vizita și-a atins scopul, lumea a aflat că militarii îl sprijină pe domnul președinte, deși cine intră pe paginile F.B. ale asociațiilor mililtarilor ca și pe cele personale ale acestora, numai de jurăminte de dragoste nu dau. În plus, 90% din vizitatori habar nu aveau că se vor întâlni cu „eroul” unei vieți în slujba țării, li s-a făcut o surpriză despre care vor vorbi generații și generații… Dar dacă dragoste nu este, mimăm. Eu în locul celor „imortalizați” în această acțiune de P.R. a P.N.L., aș cere retragerea și interzicerea postării fotografiilor de la acest eveniment. Nu spun de ce.

 

După ce a cedat fără luptă sistemul „Patriot” Ucrainei, M.Ap.N., în încercarea de a-și demonstra „patriotismul” a făcut un tur de forță prin diverse locații interne și externe ale armatei, adică baze și unități militare, filmând clipuri cu militari aflați în misiune, care încurajau echipa națională de fotbal. Asta da patriotism gratuit, că celălalt ne-a costat cam mult.

 

După cedarea „Patriotului”, Ciolacu ne spune: „securitatea României nu stă în sistemul «Patriot», stă în parteneriatul cu S.U.A. și în faptul că suntem membri N.A.T.O.”, iar Iohannis ne asigura că „această donare se face cu condiţia continuării negocierilor ţării noastre cu Aliaţii, în special cu partenerul strategic american, în vederea obţinerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecţiei spaţiului aerian national”.

 

Eu nu mai înțeleg nimic. Când le-am cumpărat, întrebați de ce le cumpărăm, că nu erau chiar așa de urgente și nici infailibile, samsarii din Guvern  au spus că fără ele nu putem respira, că ne scapă de ruși, iranieni, afgani, bătături și gâlci, iar acuma ni se spune că ne putem dispensa de singurul aflat în stare de operativitate, că nici nu era așa bun, că putem lua alte sisteme, de la alții. Toate astea numai și numai pentru că așa a decis partenerul strategic, așa cum a decis și să ni le vândă fără să le livreze. Alți bani, altă distracție!

 

Pe lângă cedarea suveranității, integrității teritoriale, controlului juridic, militar, informativ, Guvernul României a decis si cedarea resurselor. Gazele din Marea Neagră care se cuvin Romgaz, vor merge în Moldova și mai nou, în Ucraina, „pentru a o ajuta să reducă dependența de o sursă unică”. Ce face Ucraina cu gazele românești? Ce a facut și cu cele rusești, le va vinde în Europa, iar România va asigura transportul acestora cum a asigurat și transportul cerealelor. Nu m-ar mira să și cumpărăm gaze de la Ucraineni… că suntem în stare.

 

Și colac peste pupăză, se aude că se pregătesc două proiecte: unul prin care toate regiile autonome vor fi privatizate și cel de-al doilea care modifica legea executorului, judecătoresc, permițând ca această funcție să fie îndeplinită și de cetățeni ai U.E., sau ai Confederației Elvețiene. Asta înseamnă că după privatizarea „Romsilva”, „Salrom”, „Hidroelectrica”, posesorii vor face ce doresc cu prețurile, iar cei care nu vor putea să își plătească datoriile vor fi executați de afară, la ordinul și în interesul corporațiilor străine. Așa se vinde țara, en gross și en détaille.  Deocamdată nu am date concrete, dar nu m-ar mira să fie așa, momentul ales este ideal, românii se îmbată cu fotbal.

 

Toate aceste lucruri și multe altele se întâmplă în zilele noastre iar noi ne vedem de ale noastre, așteptăm următoarele alegeri, să ne „răzbunăm” pe clasa politică și să facem cum putem să fie aleși tot ei. Încă patru ani ne vom ciocni de ei.

 

Aud că una din marile asociații ale militarilor a propus ca anul 2025 să fie declarat „Anul Rezervistului”. Anul rezervistului batjocorit, probabil.  Deci țara arde, iar baba se piaptănă, ea vrea o nouă tinichea, o plachetă ceva, că doar nu o fi ea mai fraieră decât cei cu placheta Senatului. Și eu care credeam că îl voi vedea pe șeful asociației așteptând la poarta M.Ap.N. să i se dea răspuns la solicitarea privind actualizarea soldei de grad. Aiurea, cui îi mai pasă, aia s-a fumat.

 

Între timp, am înaintat spre soluționare catre M.Ap.N. o solicitare de informatii privind trei aspecte:

- răspunsul M.Ap.N. privind actualizarea soldei de grad;

- deecizia privind cedarea sistemului „Patriot”;

- instruirea pilotilor ucraineeni.

Aranjament grafic – I.M.

 

Bibliografie web

- https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ursula-von-der-leyen-cere-ue-sa-se-trezeasca-si-sa-creasca-productia-militara-in-fata-regimurilor-autoritare-2764043

- https://www.naturalnews.com/2024-06-26-france-admits-censorship-needed-government-control-public.html

- https://www.naturalnews.com/2024-02-18-opposition-mrna-crime-france-prison-fines.html

- https://ro.usembassy.gov/ro/sua-si-romania-semneaza-un-memorandum-de-intelegere-privind-combaterea-manipularii-informatiilor-de-catre-un-stat-strain/

- https://www.aljazeera.com/news/2024/6/27/israel-warns-can-send-lebanon-back-to-stone-age-as-un-seeks-de-escalation

- https://www.fanatik.ro/nicolae-ciuca-sustinut-si-de-rezervisti-in-misiunile-politice-stiu-ca-datoria-lor-este-serviciul-pentru-romania-si-romani-20727375

https://www.national.ro/politica/s-a-stabilit-gazele-din-marea-neagra-merg-in-ucraina-830950.html/










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu