vineri, 5 iulie 2024

Andreea Medinschi - „Secvențe” pentru nostalgici.

 



„Secvențe”

 

Andreea Medinschi  -  „Secvențe” pentru nostalgici. Peste 50 de afișe de film din anii 70’-80’ - expuse în galeria Pygmalion din Timișoara

„Moromeții”, „Trandafirul galben”, „Stop cadru la masă”, „Nea Mărin miliardar”, „Năpasta” sau „Angela merge mai departe”. Sunt doar câteva dintre filmele românești care la vremea primelor lor proiecții, au făcut săli pline în cinematografele din România. Afișele lor, expuse atunci în vitrinele de la cinematografele timișorene: Capitol, Timiș, Victoria, Studio, Arta, Melodia, Parc, Unirea, Constructorul sau Dacia, ajung acum din nou în fața publicului, într-o expoziție găzduită vreme de o lună, de galeria Pygmalion din Casa Artelor (Timișoara, strada Episcop Augustin Pacha nr.8). Cele peste 50 de afișe, reunite sub titlul „Secvențe”, fac parte din colecția privată a lui Marian Rădulescu - scriitor, traducător și critic de film.

 

Deschiderea expoziției are loc miercuri, 10 iulie 2024, de la ora 19.00. Aceasta va putea fi vizitată până în 8 august. Orarul galeriei Pygmalion este de miercuri până duminică, de la ora 15.00 – la 19.00.

 

Zi frumoasă și inspirată,

 

--

Andreea Medinschi

responsabil Comunicare

DJPCTimis

tel: 0726254714

 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu