duminică, 21 iulie 2024

Paul Craig Roberts - De ce se pregătește Occidentul de război?

 



De ce se pregătește Occidentul de război?

Prof. univ. dr. Paul Craig Roberts, S.U.A.

21 Iulie 2024

 

Un rezultat al summit-ului N.A.T.O. tocmai încheiat este decizia Germaniei de a găzdui rachete americane cu rază medie de acțiune. Înainte de 2019, când Washingtonul a anulat „Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară (I.N.F.), tratatul a împiedicat o astfel de desfășurare.

 

Tratatul I.N.F. a fost semnat de Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov la 8 decembrie 1987, iar tratatul a fost ratificat la 1 iunie 1988. Tratatul a făcut parte integrantă din încheierea războiului rece. Reagan a numit tratatul un „pas către o lume mai sigură”. „Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară (INF) din 1987 a cerut Statelor Unite și Uniunii Sovietice să elimine și să renunțe definitiv la toate rachetele lor nucleare și convenționale, balistice și de croazieră, cu o rază de acțiune de 500 până la 5.500 de kilometri. Tratatul a marcat prima dată când superputeri au convenit să-și reducă arsenalele nucleare, să elimine o întreagă categorie de arme nucleare și să angajeze inspecții ample la fața locului pentru verificare. Ca urmare a Tratatului INF, Statele Unite și Uniunea Sovietică au distrus un total de 2.692 de rachete cu rază scurtă, medie și medie până la data limită de implementare a tratatului de 1 iunie 1991”.

 

Învinovățind Rusia că administrația Trump a renunțat la tratat.

 

Consecința a fost uciderea dezarmării nucleare începută prin Tratatul I.N.F. și reînnoirea cursei înarmărilor. Dacă ar fi să pariez, aș spune că retragerea Washingtonului a fost o consecință a industriei nucleare americane care a avut nevoie de sursa de profituri oferite de cursa înarmărilor și de determinarea neoconservatorilor de a reînvia hegemonia S.U.A. prin acumularea de forță. Dacă Rusia nu se conforma cu adevărat, concentrarea lui Trump ar fi trebuit să fie să lucreze pentru a aduce Rusia în conformitate, nu să rezilieze tratatul. Eforturile mai multor președinți americani și lideri sovietici în secolul al XX-lea de a dezamorsa tensiunile și de a construi încrederea au fost irosite de Washington în secolul al XXI-lea.

 

Oricum, ceea ce este clar este că Washingtonul împinge atât Europa, cât și Rusia să se pregătească pentru război și se pregătește ea însăși. Senatul Statelor Unite s-a alăturat Camerei Reprezentanților pentru a crea un proiect de sistem de înregistrare din care să trimită o armată înrolata. Versiunea Senatului include femeile în proiect, așa cum cere egalitatea de tratament. În mod clar, Washingtonul vede nevoia unei armate mai mari decât poate oferi o armată de voluntari.

 

Acum, că regimul Biden furnizează Ucrainei avioane F-16 și rachete cu rază lungă de acțiune, sisteme de arme despre care Biden a spus că nu vor fi niciodată oferite ucrainenilor, împreună cu informații de țintire, în mod clar intenția Washingtonului este să extindă și mai mult războiul, ducându-l adânc în zonele civile ale Rusiei. În același timp, Washington își folosește O.N.G.-urile din Georgia pentru a orchestra acolo o revoluție de culoare pentru a deschide un al doilea front împotriva Rusiei. Războiul lent pentru totdeauna al lui Putin în Ucraina a jucat direct în mâinile Washingtonului.

 

China este punctul central al strategiei Washingtonului de izolare a Rusiei. La recentul summit N.A.T.O., China a fost acuzată că este un „factor decisiv” al conflictului Rusiei cu Ucraina. Prin furnizarea de armament Rusiei, China este acuzată că a contestat „interesele, securitatea și valorile noastre”.

 

M-aș fi așteptat la un răspuns chinez diferit de cel dat. China ar fi trebuit să le spună Washingtonului/N.A.T.O.: „Ați început conflictul, iar sistemele voastre de arme și trupele franceze susțin și extind conflictul. Ați blocat toate eforturile de a pune capăt conflictului; totuși îndrăzniți să ne acuzați de responsabilitate pentru asta”. În schimb, chinezii au dezavuat să furnizeze Rusiei orice sprijin militar.

 

Acesta este un răspuns extrem confuz care sugerează că toată asigurarea ruso-chineză a unui „parteneriat fără limite” este doar joc de cuvinte. Un răspuns adecvat din partea Chinei ar fi fost: „Ne gândim să trimitem 500.000 dintre cei mai buni soldați ai noștri să servească sub comanda rusă în Ucraina și am chemat încă un milion de oameni pentru pregătire militară”. Un astfel de răspuns este ceea ce ar pune capăt conflictului înainte ca Occidentul hegemonic prost să ne pună pe toți într-un război de anihilare.

 

În istorie se pot găsi foarte puțini lideri civili și militari competenți. Alexandru cel Mare, Constantin, Carol Martel, Carol cel Mare, Ducele de Marlborough, Robert E. Lee… Nu există astfel de oameni astăzi, dar armele sunt mult mai teribile. Mai mult, războiul modern vizează civilii și infrastructura civilă, așa cum fac israelienii în Gaza. Scopul este mai puțin de a învinge o armată adversă decât de a exclude capacitatea adversarului de a conduce război.

 

În Europa nu mai există o clasă de războinici. Etniile masculine europene sunt atât de oprimate de propriile guverne și de imigranții-invadatori favorizați de guvernele europene, încât miniștrii apărării din Europa sunt femei. Pentru ce trebuie să lupte un bărbat de etnie europeană albă?

 

În S.U.A., forța de luptă a venit întotdeauna din statele sudice. Dar la ce au asistat acești americani tradiționali, aceste familii de militari? Au văzut toate numele sudice lovite din baze militare. Ei și-au experimentat promovările în așteptare, în timp ce homosexualii, femeile de culoare și persoanele transsexuale confuze cu privire la propriul gen sunt promovate. Preluarea ordinelor de la astfel de oameni nu este ideea unui sudic despre armata. Deci recrutarea s-a prăbușit. Sunt atât de puțini oameni dispuși să lupte pentru America, încât Congresul acceptă propuneri de înscriere a imigranților-invadatori, plătiți cu cetățenie pentru lupta pentru hegemonia americană.

 

America a atins punctul în care a ajuns Roma înainte de prăbușire. Odată ce armata romană a fost germană, germanii au devenit împărați. Germanii au făcut o treabă destul de decentă în comparație cu romanii decadenți, dar Imperiul a fost epuizat de conflictele sale interne și s-a prăbușit.

 

Oare Putin și XI se bazează pe colapsul Occidentului? De ce să te deranjezi luptând cu oamenii ocupați să se autodistrugă?

 

---------------------------------------

 

Sursa - https://www.unz.com/proberts/why-is-the-west-preparing-for-war/?utm_source=email&utm_campaign=proberts - 12 iulie 2024









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu