sâmbătă, 18 mai 2019

Melania Rusu Caragioiu - STĂ FRUMOASĂ ȘI SEMEAȚĂ ROMÂNIA FĂRĂ SOAȚĂ - Lui, Adrian Botez,




Mult Stimate și Iubite Maestre, Adrian  Botez,
Cărțile și Grupajele de poezii ale Domniei voastre ne sosesc precum  niște cântece biblice, când de slavă, când de obidă, când de speranță, când adevărate proverbe parafrazate. Pentru faptul că realizează versuri inedite, deosebit de  frumoase și foarte grăitoare  eu le împărtășesc și altor  prieteni - cititori  pe care îi cunosc, oarecum și așa se face că suntem în jurul operei Dumneavoastră și un cerc al meu, mereu  atent și în așteptarea unor poezii din care am voi să înțelegem dezlegarea spre bine a unui ghem încurcat de întâmplări cărora nu le găsim nici o ieșire, Citim frumoasele versuri, dar zic aci, rândurile, citim  mult și printre rânduri. Alinarea foamei noastre  de adevăr se astâmpără atunci când  găsim versurile care consună cu așteptările noastre.
Aceste poezii sunt atât de complexe, încât este rolul marilor critici de a-și exprima punctul de vedere critic-literar, noi ceilalți le gustăm prin eul nostru de simțăminte,.
Vă mulțumim  mult și vă felicităm .
Răspunsul meu literar s-a concretizat într-o poezie , scrisă ceva timp în urmă, dar care este potrivit în a exprima înțelegerea și speranțele mela la  ,, Vremuri tulburi” de Adrian Botez


*

STĂ FRUMOASĂ ȘI SEMEAȚĂ
ROMÂNIA  FĂRĂ SOAȚĂ



~*~

Din suflet de  poet cântată
O Românie-o livadă-
Sub cer  menindu-i să o vadă,
Calmă mereu, nu zbuciumată.

La poalele raiului ei
Cu ghiocei și miei pe plai
Cu mândrii armindeni de mai
Și rumeiori copii-smicei.

S-aude cântul de poet
Cu plâns și dor nemângâiat
Când lacrimi picură încet

Pe visul mereu așteptat-
Izvor în susur sub brădet-
Cântă-un poet neîmpăcat


~*~

Cu mulțumiri și deosebită stimă,

Melania Rusu Caragioiu


-----------

Stimata, distinsa si draga doamna 
(si sora intru Duh), MELANIA RUSU CARAGIOIU 

HRISTOS A INVIAT !
...Va multumesc mult, cu adanca reverenta, pentru trimiterea  versiunii revizuite (...dupa multi ani...) a recenziei, atat de sensibile/empathice, facute de domnul IOAN MICLAU (recenzie aplicata asupra a doua texte poetice, mai vechi, de-ale mele : "Onirism si profetism" si "Cum apare poezia") - recenzie publicata in excelentele reviste ale multpretuitei si distinsei doamne, MARIANA GURZA - "LOGOS SI AGAPE"si BLOGUL-REVISTA !
...Multa, multa sanatate! - domniei voastre si tuturor celor dragi si apropiati inimii domniei voastre!
Doamne,-ajuta-ne, ocroteste-ne si ne calauzeste, inspre Sfanta Lumina Ta!
Cu, mereu, aceeasi admirativa pretuire si calda prietenie, fratie intru Duh,

Adrian Botez




Mult Stimate și Iubite Maestre, Adrian Botez,

Am primit cu bucurie și cu mare recunoștință și atenție  acest mic tratat de artă poetică transmis mie și prin mine altora, din partea Dumneavoastră. Subiectul așa cum ați spus a fost  dezbătut de mulți maeștri și teoreticieni ai scrisului, dar citind eu mai atent din Boileau, m-am lăsat convinsă doar de niște dogme clare și logice.

Citind din mesajele Domniei voastre am simțit în plus și vibrația divină a suflului spiritual.  Inspirația este de natură divină și ea reflectă orânduirera cuvintelor în funcție de nivelul de cultură, sentimente, putere de persuaziune. Dar dacă peste acestea se presară și din cele însușite din cultura religioasă a credinței divine, atunci calitatea celor transmise devine un influx convingător, cald, de împăcare și convergând spre încercarea de purificare a gândirii noastre și a înobilării celui care citește.

Eu fac mare deosebire între a citi un pasaj, sau de a-l auzi rostit și cred că fiecare gândește astfel, cunoscând capacitatea celor cinci simțuri ale noastre în puterea de percepție. Când rostim putem insufla mai puține sentimente, imaginile succedându-se mai repede, pe când citind același pasaj simți mult mai mult din profunzimea lui.

Acesta este cazul când citim formulările pe care le dați Dumneavoastră modului în care trebuie exprimate sentimentele, îndemnurile, sublinierile faptelor, de data aceasta, într-o poezie.

Cred că am înțeles bine mesajul sublim al poeziei plină de referiri  și sulinieri,care o ajută să ne pătrundă spiritual și care ne ajută să o trimitem spre alții, sugerându-le cu finețe, să învețe a discerne binele de rău și de a gândi pozitiv și folositor.

Dacă, după statistici internet, frații noștri români au ajuns în proporție de zece la sută , analfabeți, în momentul de față, cum ne vom mai putea înțelege calm între noi și cum vom putea continua progresul care în urmă cu opt decenii era în țara noastră, pe linie ascendentă. Va trebui un efort urias, cu iluminare  continuă de la catedre și dăruire de la Dumnezeu ca să ne reabilităm.

Va tebui ca toată lumea scriitorilor și nu numai, să gândească logic și prin prisma creștină asupra existenței, culturii  și a scrisului, în modul bun , calm , clar și plin de adevăr și dreptate spre care ne îndreaptă scrierile Domniei voastre deci vom zice, 

Doamne luminează prin credință pe semenii noștri, meru spre bine și adevăr și deschide-ne ochii minții noastre spre a unbla pe poteca îngustă, greu de urcat a îmbunătățirii sentimentelor și purtării noastre , spre a putea învâța și a iubi învățătura, lumina  credinței noastre strămoșești și a  învățaților noștri de astăzi.

Cu multe mulțumiri,  adâncă prețuire, vă doresc și eu Dumneavoastră, cât deasemenea și celor dragi, urări de sănătate  și binecuvântări de la Domnul, și mulțumiri pentru mult onortă acceptare de către Domnia voastră a umilei mele persoane,  ca soră întru Duh. Domnul să vă ajute și să ne ajute  pe toți călăuzindu-ne pe căile cele bune,


Melania Rusu Caragioiu                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu