sâmbătă, 10 noiembrie 2018

ANUNTURI COMUNITARE - ARTMARK - Stil de viață saxon lângă Brașov, ETC.









Invitatie Gaudeamus

Bună ziua, Onorată Revista ,,Sud”,

 Primiți, vă rog,  multe Felicitări, din partea mea și a  prietenilor cititori, colaboratori pe care îi invit ca redactor la Revistele: STARPRESS-Montreal, ,,În bătaia peniței”-Caransebeș,  ,,Cervantes”-Satu Mare, ,,Heliopolis Timișoara,  să sărbătorim virtual, cu admirație și pioșenie acest triplu, sau quadruplu eveniment organizat de Dumneavoastră:
Centenarul Marii Uniri, Prăznuirea Eroilor neamului , Lansările de carte-literă și monografie, DIfuzarea spre cunoaștere și aducere aminte a trecutului glorios, Expoziții-manifestarea cultural-literară de difuzare a documentației literare inedite,cărțile autorilor și... cu siguanță, multe altele care se ivesc întotdeauna pe parcurs.
Urmărind acest program  de manifestări care se va desfășura  din 14 până  în 18 noiembrie a.c., participăm afectiv la această manifestare cu adevărat grandioasă,
 Vă urăm mult succes !
Melania Rusu Caragioiu
     (Canada, România),


Bună ziua
Revista Sud are plăcerea să vă invite in perioada 14-18 noiembrie 2018 la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus organizat în Pavilionul central ROMEXPO din Bucureşti. Standul revistei Sud este nr. 310, etaj 3 (nivel 7.70). În Catalogul Gaudeamus ne găsiţi la litera S.
Programul evenimentelor este următorul:

Miercuri 14 noiembrie

Ora 14.33 – eveniment: Bolintinul la Centenar – moment dedicat pomenirii eroilor bolintineni din Primul Război Mondial: expoziţie de fotografii şi documente, etalarea de produse locale.

Ora 15.00 – Lansare de carte: Ion State, Jurnalul roşu. Povestea unui om, un om amărât, ediţie de Corneliu State, Bucureşti, Editura RawexComs, 2018.

Participă: Corneliu State, Florin Colonaş, Loredana Nazat, Raluca Tudor, Ştefan Crudu.

Joi 15 noiembrie

Ora 14.33 – eveniment: Bolintinul la Centenar – moment dedicat pomenirii eroilor bolintineni din Primul Război Mondial: expoziţie de fotografii şi documente, etalarea de produse locale.

Ora 15.30 – Lansare de carte:

Niculae Stoica, Comuna Ciorogârla, paşi prin timp..., Bucureşti, Editura RawexComs, 2018.

Vasile Grigorescu, Mănăstirea Bunavestire de la Bolintin la 585 de ani, Bucureşti, 2018.

Ştefan Crudu, Mersul târgului. Hai-hui printre tarabe, Bucureşti, Editura RawexComs, 2018.

Participă: Gheorghe Dragomir, Nicolae Dan Fruntelată, George Apostoiu, Luminiţa Cornea, Victoria Milescu, Nicolae Scurtu, Constantin Bărbuţă.

Vineri 16 noiembrie

Ora 14.33 – eveniment: Bolintinul la Centenar – moment dedicat pomenirii eroilor bolintineni din Primul Război Mondial: expoziţie de fotografii şi documente, etalarea de produse locale.

Ora 16.00 – Lansare de carte:

Gabriel Dragnea, Vinovăţia ferestrelor, Adjud, Editura Armonii Culturale, 2018.

Alexandru Cazacu, Duminica în est, Craiova, Editura Scrisul Românesc, 2017.

Florică Dan, Gabriel Dragnea, Grupul de la Bolintin, Bucureşti, 2018.

Participă: Victoria Milescu, Ion C. Ştefan, Constanţa Crudu, Gheorghe Stroia, Vasile Grigore.

Sâmbătă 17 noiembrie

Ora 14.00 – lansare de carte:

Vasile Grigore (coord), Ştefan Crudu, Ciprian Necşuţu, PRO PATRIAE VICTORIA. Eroilor leagănului Bolintin întregitori de neam, Bucureşti, 2018.

Vasile Grigorescu, Întru slava sătenilor ostaşi din Bolintin Deal şi Mihai Vodă, 1916-1918, Bucureşti, 2018.

Ora 14.33 – eveniment: Bolintinul la Centenar – moment dedicat pomenirii eroilor bolintineni din Primul Război Mondial: expoziţie de fotografii şi documente, etalarea de produse locale.

Ora 15.00 – eveniment şi lansare de carte:

Florin Colonaş, En garde! Avangarda, Bucureşti, Editura RawexComs, 2018.

Vasile Grigorescu, 22 de ani cu revista Sud. Bibliografie 1996-2018, Bucureşti, 2018.

Participă colectivul de redacţie al revistei Sud şi invitaţii: Titus Vîjeu, Nicolae Dan Fruntelată, Luminiţa Cornea, Florentin Popescu, Gheorghe Dragomir, Nicolae Scurtu, Ion Andreiţă, Emil Păunescu, Romaniţa Ştenţel, Emil Talianu, Florin Colonaş, Victoria Milescu, Neagu Udroiu etc.

Duminică 18 noiembrie

Ora 13.00 – prezentare de carte:

Romulus Dinu, Paznic la pepeni. O poveste bolintineană, Bucureşti, 2018.


Participă: Tomniţa Michaela Florescu, Ileana Popovici, Neagu Udroiu, Ştefania Dinu, Luminiţa Cornea.


ArtSmart. Mao Zedong, pro şi contra




COMUNICAT DE PRESĂ

Eveniment IEH: 120 de etnici români din Valea Timocului (Serbia) în excursie în Țara Mamă

120 de copii, lideri de opinie ai românilor/vlahilor din Timoc, reprezentanți ai mediului asociativ și ai mai multor categorii socio-profesionale vor veni pentru două zile în România, regiunea Olteniei, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.
Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni,  va desfăşura în perioada 17-18 noiembrie 2018 proiectul „Drumeț în țara mea. Excursii tematice pentru tinerii români din Timoc”. Proiectul vizează tinerii români/vlahi din Timocul sârbesc, şi are drept scop facilitarea cunoașterii istoriei naționale, geografiei, arhitecturii și artelor vizuale românești de către tinerii etnici români, în vederea recuperării memoriei istorice și a conștientizării apartenenței la neamul românesc.
Proiectul ,,Drumeț în țara mea” a început în anul 2016 și se desfășoară anual, în parteneriat cu Asociația pentru cultură a românilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum”. În etapa actuală, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni beneficiază de sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi LIONS Club Craiova, instituţii ce vor asigura în Craiova cazarea şi o parte din mesele participanţilor.
Printre obiectivele ce vor fi vizitate se numără mai multe muzee, mânăstiri și ansambluri sculpturale din Craiova, Târgu Jiu și Orșova: Muzeul de Artă (Palatul Jean Mihail), Muzeul de Etnografie (Casa Băniei), Mânăstirea Coșuna, Parcul Nicolae Romanescu, Mitropolia Olteniei, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, Hobița – Casa Muzeu Constantin Brâncuși, Mânăstirea Tismana, Mânăstirea Sfanta Ana din Orșova, Clisura Dunării (cu chipul lui Decebal sculptat în stâncă).


„Drumeț în Țara mea. Excursii tematice pentru tinerii români din Timoc” se încadrează în Planul de activități pentru anul 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni – Program strategic – Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018
 14 noiembrie 2018
Departamentul de Comunicare
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni
Ministerul Românilor de Pretutindeni
Telefon   004 021 310 26 98
Fax         004 021 310 15 36
Email comunicare.ieh@gmail.com, comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro
www.ieh.ro




COMUNICAT DE PRESĂ

Eveniment IEH: Conferința dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918,  la Jula în Ungaria
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Locale din Alba Iulia şi  publicația „Foaia Românească” din Ungaria, organizează conferința ,,Contribuția românilor din Ungaria la Marea Unire și Rolul Armatei Române în eliberarea Budapestei de trupele bolșevice”.  Conferinţa se va desfăşura în data de 17 noiembrie 2018 la Hunguest Hotel Erkel, Jula- Ungaria.
La conferință vor participa diplomați, istorici, demnitari ai statului român, ziariști din Țară și din Ungaria, membri ai asociațiilor civice din România, și reprezentanți ai comunității românești din Ungaria.
În cadrul evenimentului va avea loc și o festivitate în cadrul căreia membrii reprezentantivi ai comunității de români din Ungaria, inclusiv directorii de școli în care se învață în limba română, vor fi premiați de către Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.
Proiectul  se încadrează în Planul de activități pentru anul 2018 al Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni– Program strategic – Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.
            Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni , instituţie aflată în subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni, are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale românești, în principal în rândul etnicilor români din cadrul comunităților istorice românești din afara teritoriului României precum şi dezvoltarea de activităţi specifice, în beneficiul culturii, al civilizaţiei naţionale şi al imaginii României în lume.



14 noiembrie 2018
Departamentul de Comunicare
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni
Ministerul Românilor de Pretutindeni

Telefon   004 021 310 26 98
Fax         004 021 310 15 36
Email comunicare.ieh@gmail.com, comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro
www.ieh.ro











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu