luni, 19 noiembrie 2018

120 de etnici români din Valea Timocului (Serbia) în excursie în Țara Mamă




Comunicat_ Eveniment IEH


120 de copii, lideri de opinie ai românilor/vlahilor din Timoc, reprezentanți ai mediului asociativ și ai mai multor categorii socio-profesionale au venit pentru două zile în România, regiunea Olteniei, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a desfăşurat în perioada 17-18 noiembrie 2018 proiectul „Drumeț în țara mea. Excursii tematice pentru tinerii români din Timoc”. Proiectul vizează tinerii români/vlahi din Timocul sârbesc, şi are drept scop facilitarea cunoașterii istoriei naționale, geografiei, arhitecturii și artelor vizuale românești de către tinerii etnici români, în vederea recuperării memoriei istorice și a conștientizării apartenenței la neamul românesc.

Delegaţia timoceană a fost întâmpinată la Muzeul de Artă din Craiova de reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj, consilierii Larisa Răducan şi Viorel Marin, precum şi de reprezentanţii Lions Club Craiova, Daniela Ion şi Iulian Diaconescu. Preşedintele Asociației pentru cultură a românilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum”, domnul Zaviza Zurz, a mulţumit celor două instituţii care au contribuit foarte mult la realizarea acestui proiect şi organizatorilor, Institutului Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.



Va transmitem atasat comunicatul de presa integral si fotografii relevante.


Departamentul de Comunicare
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni

Ministerul Românilor de Pretutindeni














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu