luni, 26 noiembrie 2018

Comunicate IEH: Ziua Naţională a României și Centenarul Marii Uniri...,



Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Comunităţii Românilor din Serbia (C.R.S.) și Consulatului General al României la Vârşeţ, organizează în 28 noiembrie 2018 proiectul „Ziua Naţională a României în Voievodina”. Evenimentul se va derula începând cu ora 19.00 la Casa de Cultură din Alibunar, Serbia.


Ziua Națională a României va fi sărbătorită în comunitatea românească din Voevodina printr-un program artistic tradiţional pus în scenă de Ansamblul Casei de Cultură din Alibunar. Seara se va încheia cu un concert de muzică populară românească susținut de Mariana Anghel, cântăreață de muzică populară, culegătoare și interpretă de folclor din zona județului Hunedoara. Alături de Mariana Anghel va urca pe scena şi fiica acesteia, Adriana Anghel.






Cu ocazia Zilei Naționale a României, IEH premiază singura educatoare care predă în limba română la Cernăuţi


Cu ocazia recepției organizate de Consulatul General al României din Cernăuți prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, în data de 27 noiembrie 2018, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie subordonată Ministerului Românilor de Pretutindeni, va acorda un premiu special (de excelență) doamnei Matiaș Svetlana Vasilisa educatoarea unicii grupe mixte de grădiniță cu predare în limba română din orașul Cernăuți.






Cu ocazia Zilei Naționale a României, IEH a premiat singura educatoare care predă în limba maternă copiilor români din Cernăuţi


















Circa 300 de români din Voievodina au serbat Centenarul și Ziua Naţională a României la Alibunar

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu