duminică, 16 ianuarie 2022

Redactia ART-EMIS - 2022: Reluarea „Crizei rachetelor cubaneze” (1962)... Dar mai gravă!

 



2022: Reluarea „Crizei rachetelor cubaneze” (1962)... Dar mai gravă!

Redactia ART-EMIS

16 Ianuarie 2022

 

În spiritul neutralității, al obiectivității dar și al îngrijorării, vă supunem atenției un text scris de  Boris Karpov[1] în contextul celei mai încordate și grave crize planetare de după „Criza rachetelor” din anul 1962. Niciodată după Războiul rece, un conflict armat nu a fost atât de aproape. Să sperăm că se va opri aici! (Redacția).

 

Pentru cei, mulți fără îndoială, care nu au urmărit îndeaproape situația, iată un rezumat pentru a explica tensiunea dintre Rusia și S.U.A. Nu-i pun la socoteală pe europeni, deoarece ei sunt doar accesoriile lui Biden.

 

La căderea Uniunii Sovietice, americanii și N.A.T.O. s-au angajat că N.A.T.O. nu se va extinde „spre est„. Un angajament oral, care i-a fost suficient lui Boris Elțîn în euforia sa alcoolică! Astăzi, însă, este clar că nu numai că N.A.T.O. se află mult mai la est, dar și că țări care nu sunt (încă) membre ale N.A.T.O. beneficiază de echipamentele și sprijinul Alianței Atlantice, cum ar fi Ucraina.

 

Rusia, văzând că trupele N.A.T.O. se apropie periculos de mult de granițele sale, și-a întărit apărarea trimițând trupe, trebuie spus, „în interiorul granițelor sale”, în Rusia. Armata Rusă este la ea acasă în Rusia, totul pare normal... cu excepția americanilor care, în mod regulat și mai ales în ultimele luni, au acuzat Rusia că vrea să atace Ucraina și au profitat de acest lucru pentru a desfășura noi trupe în regiune, sub acoperirea N.A.T.O., desigur.

 

Trebuie remarcat că, apropiindu-se astfel de Rusia, forțele N.A.T.O. se află la "6-7 minute” de Moscova. Acesta este timpul necesar pentru ca o rachetă NATO să lovească Moscova. Această scurtă întârziere lasă puțin timp pentru ca Statul Major rus să reacționeze, iar acest lucru este inacceptabil pentru Rusia. Există un sistem de represalii automate, dar acest lucru ar reprezenta un risc uriaș de război nuclear.

 

În același timp, forțele ucrainene, sprijinite de S.U.A., își intensifică atacurile continue asupra populației civile din Donbass, care și-a declarat independența față de Ucraina și dorește să se alăture Federației Ruse. Mai mult de 70% dintre locuitori au solicitat și au primit cetățenia rusă. Prin urmare, Ucraina bombardează în fiecare zi cetățeni ruși. Prin urmare, rușii au cerut mai multe lucruri, printre care respectarea de către Ucraina a „Acordurilor de la Minsk” (care protejează populațiile din Donbass) și, mai ales, angajamentul, în forme legale, ca N.A.T.O. să nu se extindă mai mult în est, în special în Ucraina și Georgia.

 

Mai multe întâlniri au avut loc în ultimele zile între ruși și americani în încercarea de a rezolva această „problemă”. Americanii (N.A.T.O.) refuză categoric să se angajeze să nu se extindă spre est. Rusia a spus foarte clar că nu va negocia în această privință și că, dacă americanii refuză, va lua măsuri militare pentru a-și garanta securitatea.

 

Așa cum era de așteptat, negocierile s-au învârtit în cerc și nu s-a putut ajunge la niciun acord, americanii „cerând” de altfel retragerea trupelor rusești desfășurate la granițele sale (în interiorul Rusiei, așadar) și, în plus, au înmulțit amenințările cu noi „sancțiuni” care ar urma să afecteze de data aceasta marile bănci rusești... și liderii, inclusiv pe Vladimir Putin însuși.

 

Astăzi (13 ianuarie 2022 - n.r.), după o întâlnire cu N.A.T.O., viceministrul rus de externe a declarat că nu există niciun motiv pentru a continua reuniunea, deoarece americanii și N.A.T.O. refuză categoric să ia în considerare cererile de securitate ale Rusiei (extinderea N.A.T.O.) și că se așteaptă un răspuns scris săptămâna viitoare. Ministrul Lavrov a declarat că Rusia nu va aștepta mult timp pentru a acționa.

 

O declarație neașteptată și surprinzătoare a fost făcută de Herman Gref, un politician rus, director al „SberBank” (Banca Națională a Federației Ruse), cunoscut pentru dragostea sa pentru Occident și un membru proeminent al coloanei a cincea globaliste. Gref a declarat astăzi: „Când ești amenințat de ceva în fiecare zi, în cele din urmă nu mai este înfricoșător, așa că este imposibil să ne sperie cu el. Ce va fi, va fi, suntem pregătiți pentru toate scenariile”. El se prezintă ca director de bancă, dar discursul său pare să arate că unii „globaliști” sunt de partea guvernului rus în această chestiune

 

Statul Major General i-a propus lui Vladimir Putin mai multe opțiuni militare. Desigur, niciuna dintre aceste măsuri nu a fost specificată, dar putem face unele presupuneri:

- Desfășurarea armatei ruse în Donbass la cererea autorităților republicilor Donețk și Lugansk. Acest lucru ar proteja populația civilă și este evident că ar exista lupte cu Ucraina pe teren. N.A.T.O. și S.U.A. ar numi acest lucru o„invazie rusă în Ucraina” și ne putem imagina Armata Rusă avansând spre Kiev (potrivit experților militari, Kievul ar cădea în mai puțin de o săptămână), în funcție de evenimentele politice.

- Instalarea de rachete rusești în Cuba și/sau Venezuela, ceea ce ar plasa Rusia la câteva minute de S.U.A.

- O măsură auxiliară ar putea fi invitația președintelui Lukașenko adresată rușilor de a se stabili în Belarus, care are o graniță mare cu Ucraina. Integrarea Belarusului în Federația Rusă, care a fost negociată timp de un deceniu, ar fi astfel în sfârșit finalizată, cu forțe rusești la frontiera U.E. din Polonia.

- Alte măsuri avute în vedere de unii analiști din Rusia sunt o intervenție rusă în Statele Baltice, chiar și în Finlanda. Acest lucru nu este foarte credibil, deoarece Rusia nu dorește să pornească un război, ci adoptă o poziție defensivă. Pe de altă parte, o întărire militară la granițele acestor țări este evidentă încă de la începutul operațiunilor, pentru a contracara un eventual atac N.A.T.O.

Pare evident pentru toată lumea că N.A.T.O. nu va interveni direct dacă Rusia intervine în Donbass (considerat de N.A.T.O. drept teritoriu ucrainean), Alianța Atlantică a spus-o de mai multe ori. Pe de altă parte, va furniza cu siguranță Ucrainei echipamente, ceea ce nu va face o mare diferență în ceea ce privește rezultatul final.

 

În contextul instalării rachetelor rusești în Cuba și Venezuela, este greu de văzut ce pot face americanii (în afară de invadarea Cubei sau a Caracasului?!), deoarece propriile lor rachete se află deja practic la granițele Rusiei. Noi „sancțiuni”, așadar, care nu vor schimba mare lucru, dar Rusia a indicat clar că va riposta de data aceasta prin modalități „surprinzătoare”. Ne putem imagina atacuri cibernetice care să dezactiveze site-urile energetice din S.U.A. sau chiar sistemele de alimentare cu energie electrică. Acest lucru este de domeniul posibilității.

 

Următoarele câteva luni, săptămâni și chiar zile vor fi cruciale și ar putea exista evenimente care vor fi întâmpinate cu o oarecare amuzament de către „gripa covidă”

 

Nota redacției: „Criza Rachetelor” (Cuban Missile Crisis) a fost o confruntare între U.R.S.S. și S.U.A. în legătură cu rachetele nucleare sovietice din Cuba. Criza a durat 38 de zile (14 octombrie - 20 noiembrie 1962) și a fost privită ca fiind momentul în care Războiul Rece a fost foarte aproape de a deveni război nuclear și să se transforme în Al Treilea Război Mondial. Situația actuală este mult mai gravă datorită poziției inflexibile S.U.A.-N.A.T.O.

 

Aranjament grafic - I.M.

 

--------------------------------------

[1] Sursa - 2022: On rejoue la crise des missiles de Cuba.. En plus sérieux!

 - https://boriskarpov.tvs24.ru/2022/01/13/2022-on-rejoue-la-crise-des-missiles-de-cuba-en-plus-serieux/ - 13 ianuarie 2022.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu