miercuri, 15 mai 2024

CORESPONDENTA - melania rusu - Poezie educativă

 



melania rusu  -  Poezie educativă

 

Răspuns Nr. II

Mult Stimate Maestre, Prof.  Dr. Stefan Dumitrescu,

Vă mulțumesc mult pentru onoarea de a fi inclusă în grupul colaboratorilor ..Societății de viitorologie”.

 Ideile mele în calitate de ambasador literar Limba română, începând din 2012, cu promovare prin Ligya Diaconesu, Corneliu Leu, iar pe parcurs prin reviste sau scriitori, au început să circule sub formă de poezii sociale.

Am realizat peste 100, de asemenea poezii, lovind în fiecare un ,,nărav” dăunător societății. 

Bine ar fi dacă s-ar găsi măcar un jurnalist sau un parlamentar care să dea lecții de bună purtare, către public, nu poezia mea, ci ideea de a se corecta de către român  acea greșeală-neajuns, care lipsește din educația rapidă pe care o mamă săracă, super ocupată nu a ,,înșurubat-o destul de bine în capul copilașului său.

Acțiunea este delicată fiindcă suntem un stat considerat civilizat și nu putem afirma că avem frați ,,prost crescuți”

 Pentru început trimit o astfel de satiră îndulcită mai generală, trecând apoi la categorii de vârste copii și adulți, alegeri, etc. 

Sunt în vârstă de a putea asigura acest material zlnic, deci voi încerca să trimit grupaje mai mari către Dvs și la reviste, din care se va putea alege, ca prim semnal  și a discuta ce credeți pentru a fi date la lumină când este momentul potrivit.

 Am în vedere faptul -să mi se ierte- și educația adulților poate fi deficitară, că nu se citesc revistele și cărțlle tocmai de către aceia deficitari.

Amintesc aci, ceea ce se știe, că în Japonia la grădinițe se face doar educație civică socială și nicidecum lecții de școală. Deci micul individ devine un cetățean bine crescut încă din primii săi ani.

Ideal ar fi un fel de cărticică ,,Ajutor de memorie- Cum ne purtăm”, împărțită gratuit, împărțită ca un afiș.

Înainte 1945 educația copiilor la noi se făcea mullt prin reviste pentru copii, piese de teatru satirice, pe care  noi, cei în vârstă nu le-am uitat nici astăzi.

Mă gândesc utopic, la mici lecții pentru vârsta 4-6 ani pe celular, color, și la altele pentru copii și părinți.

Împingând utopia mai departe, ar putea fi zilnic înmânată micuților o foaie colorată, cu o poză hazlie a culpei respective.

 În cazul acesta, al doilea, utopic, de mare anvergură, ar putea intra în joc un desenator, care va culege idei și le va ilustra color și o imprimantă color, materialele =foile color fiind trimise la grădinițe ca material didactic de bună purtare în societate. 

Menționez că am defectul de a scrie poezii pentru copii și tineret, cam didactice.

 Mulțumindu-vă încă o dată pentru marea Dumneavoastră bunăvoință, vă trimit o primă poezie valabilă pentru toate vârstele.

     Cu deosebită stimă,

 Melania Rusu Caragioiu




Envoyé : 14 mai 2024 16:42

Objet : CHRISTOS A ÎNVIAT, RUGĂMINTE, COLABORARE

 

FIE CA DOMNUL SĂ NE LUMINEZE ȘI SĂ NE AJUTE !

 

 Biroul de viitorologie de la București este format dintr-un Grupă de cercetători patrioți, în domeniul științelor socio-umane.

 Suntem preocupați de gândirea, de găsirea celei mai bune căi prin care România se poate salva în istorie. Am descoperit strategia prin care Sistemul socioeconomic românesc poate ieși din starea de involuție pentru a intra în starea de evoluție.

 Ca să cunoașteți această Cale rugămintea noastră este să deschideți cele două linkuri de mai jos.

 Dorim să colaborăm cu dumneavoastră.

 Cu prețuire, prof Ștefan Dumitrescu, scriitor, Purtătărul de cuvânt al Biroului de viitorologie de la București.

 

Vizionare plăcută

HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=LHLDEYZYUWK

HTTPS://WWW.JURNALUL-BUCURESTIULUI.RO/SOLUTII-PENTRU-ROMANIA-DOCTRINA-SALVARII-POPORULUI-ROMAN-SI-SOLUTIONAREA-CRIZELOR-SISTEMICE-DIN-ROMANIA-CORESPONDENTA-DE-LA-SCRIITORUL-SI-OMUL-DE-STIINTA-STEFAN-DUMITRESCU/

 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu