duminică, 12 mai 2024

Ion Măldărescu - „Dați-mi Țara înapoi!” - Apusul lui Lăpușneanu al II-lea

 



„Dați-mi Țara înapoi!” - Apusul lui Lăpușneanu al II-lea

Ion Măldărescu

12 Mai 2024

 

Cu sprijinul nemijlocit al mamei năvălitorilor barbari ai secolului al XXI-lea, în noiembrie 2014, nădragii unui tembel incurabil, escroc și jefuitor la drumul mare, un „Lăpșneanu” trădător din naștere, au fost unși cu adeziv și lipiți de scaunul cuvenit unui urmaș al românilor Ștefan, Mihai, Ion sau Nicolae. Vreme de zece ani, acest Lăpușneanu al II-lea a citit de pe prompter ce i s-a pus, a executat ce i s-a cerut, nu înainte de a repeta în sinea lui (că de vorbit nu prea știe, scrâșnește doar aruncând cuvintele printre măsele): „Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu!”. A sacrificat ceva acest Lăpuşeanu, ca măcar să fie bănuit a-şi iubi ţara? Nu! N-a făcut decât să-i sacrifice cu cinism şi dezbinare pe cei care l-au ajutat să ajungă la palat! Atribuindu-i acestuia nişte calităţi, merite, trăiri sau simţiri profunde, am duce în derizoriu ideea de iubire de ţară.

 

Pe timpul când stagiul militar era obligatoriu în România, perioadă în care după cum mărturisește chiar el -, Lăpușneanu al II-lea a învățat să coase nasturi - personajul a fost „prăpăd” cum s-a exprimat un fost „tovarăș de arme”, care îl descrie astfel: „a fost singurul militar T.R. (ăștia erau studenți militari), care a încheiat stagiul nu cu gradul de sublocotenent în rezervă, cum era regula, ci doar de... obergefreiter (caporal) ca Joseph Porta, dacă l-ați citit pe Sven Hassel... (de aia nu prezintă poze cu el din armata). Cu un asemenea grad plin de semnificații, era clar pentru cei inițiați, că într-o zi va ajunge comandantul suprem al Armatei. Și a ajuns. Ca și Hitler, care tot de la gradul de obergefreiter a început”.

 

Credeți că este imposibil să meargă lucrurile mai prost ? Lăpușneanu al II-lea, sigur pe el, vă contrazice: „Ba e posibil!”. El a demonstrat că poate să facă din imposibil posibil, adică să ducă țara direct în neant. Timp de un aproape deceniu, Lăpușneanu aI II-lea a demonstrat că trăsăturile sale dominate, care le subordonează pe toate celelalte, sunt infatuarea și dorinţa de putere, de a o obține prin orice mijloace şi de a o păstra cu orice preţ. A demonstrat că „lupu' păru-şi schimbă, da' năravul, ba”. În acest scop, lipsa lui de scrupule a folosit orice mijloace: afaceri cu copii, înșelăciuni cu „meditații”, încălcarea Tratatului de Armistițiu dintre Aliați și România, încheiat la Moscova, la 12 septembrie 1944, privind „moștenirea” „Deutsche Volksgruppe in Rumänien”, extinderea ocupației militare străine pe teritoriul țării și trădarea poporului căruia i-a jurat credință…

 

„Pas cu pas”, anii au trecut și, odată cu ei, s-au derulat eforturile și prestația Lăpușneanului al II-lea: vacanțele, deplasările oficiale la Parlamentul European în timpul cărora a fost tratat cu supremă nebăgare în seamă, concediile de recuperare după vizita la Piramidele Egiptene, după vacanțele pe pârtiile de schi europene, după proba cu aruncatul paltonului și după „chinuitoarele” zboruri cu avioane private de lux, până la cursele cu bicicleta în Ziua Națională a României… pe banii contribuabilului român.

 

Ei, bine acum, la câțiva metri distanță de capătul „domniei” se pare că cineva i-a introdus lui Lăpușnenu al II-lea nanoparticule de transformare a sa în I.A.  Rezultatul a demonstrat rateul intervenției… sau poate, reușita acesteia. Depinde din ce unghi este privită operația. Multipla infracțiune penală comisă recent de Lăpușneanu al II-lea: zborul cu avion privat de lux la Înalta Poartă (cu Carmencita, sine die), întâlnirea cu Sultanul Senil I al Potomacului (a cărui popularitate a crescut spontan dincolo de Marea Gârlă după întâlnirea în cauză, pentru a demonstrat localnicilor că se poate și mai rău). Adăungăm şi promisiunile făcute de Lăpușneanu al II-lea Sultanului Senil I de a transforma România în cap de pod pro Zelenski, contra Putin, fără a avea mandat din partea poporului român, dar şi cedarea gratuită Ucrainei a unicei versiuni active „Patriot” din cele patru cumpărate de România, și punerea la dispoziție a teritoriului pentru instruirea militarilor „ucraineni”, fapte ce constituie declarația de război împotriva Federației Ruse.

 

Lăpușneanule, te-a împuternicit Poporul Român să declari război Rusiei? Iată prevederile Codului Penal (2024) Art. 394 unde te încadrezi:

 

„Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:

- provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;

- subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;

- aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;

- ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”[1].

Pe cale de consecință, Lăpușneanu al II-lea și „Guvernele mele” - inclusiv cel cu ciucălachei și ciolachei trebuie deferite Justiției și puse în fața unui autentic Tribunal al Poporului sub cel puțin două grave capete de acuzare: subminarea economiei naționale și trădare de țară. Și chiar dacă „Nu contează cine votează, contează cine numără voturile!”, chiar dacă tastatura STS remodelează zicerea lui I.V.Stalin, un vot rațional poate salva țara de dezastru.

 

Sunt conștient că unii dintre cei care vor urmări linkurile de mai jos[2.3] mă vor caracteriza drept putinist, suveraninist, naționalist, extremist… Acestora le răspund:

- nu sunt pro Ucraina!

- nu sunt pro Rusia!

- nu sunt pro NATO!

- nu sunt pro U.E.!

„Sunt român și punctum”!

Da! Sunt naționalist și să nu uităm că, așa cum a precizat regretatul academician Răzvan Teodorescu, pentru prima dată în istorie definiția acestui cuvânt a apărut în ziarul „Liberation” la câțiva ani după Revoluția Franceză de la 1789: „Naționalism înseamnă doctrina iubirii de patrie”.

 

Să nu uităm nici îndemnul lui Radu Gyr: „Trezește-te Gheorghe! Trezește-te, Ioane!”, până când nu va fi prea târziu. Speranța moare ultima! Mi-aș dori din tot sufletul ca la un spectacol unde răsună „Trei culori” a lui Ciprian Porumbescu sau se recită „Doina” lui Mihai Eminescu să-i văd pe români ridicându-se în picioare precum rușii din al doilea filmuleț[3]. Poate numai Adrian Păunescu ar mai fi reușit… dar el a plecat.

 

Îmi iubesc Țara și Neamul și, citând titlului prodigioasei cărți a româncei patriot Maria Diana Popescu, cer tuturor chiriașilor postdecembriști de la Cotroceni, „Victoria” și „Casa Poporului”: „Dați-mi Țara înapoi!”.

 

------------------------------------

[1] https://lege5.ro/gratuit/gezdmnrzgi/art-394-tradarea-codul-penal?dp=gqytsojwgeyta#google_vignette

[2]

[3]










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu