duminică, 26 mai 2024

Edward Curtin - Sufocarea asasinatului JFK demonstrează inevitabil că a existat o conspirație

 



Sufocarea asasinatului JFK demonstrează inevitabil că a existat o conspirație

Edward Curtin, Sociolog S.U.A

26 Mai 2024

 

În mulți ani de predare la diferite universități, aproape toți colegii mei au insistat că Lee Harvey Oswald l-a asasinat singur pe președintele Kennedy, chiar dacă publicul larg punea sub semnul întrebării o astfel de concluzie. Această diferență între rochie și oraș întotdeauna m-a amuzat și m-a informat că ceva în lumea „învățămîntului superior” era într-adevăr scăzut. În ciuda faptului că am fost de acord cu multe chestiuni politice, colegii mei academicieni au râs de toate scrierile și cursurile mele care prezentau dovezi copleșitoare că a existat o conspirație pentru uciderea lui JFK, condusă de Agenția Centrală de Informații. S-au bucurat de certitudinea lor, oricât de bună dispoziție era, dar au refuzat să cerceteze chestiunea. Erau îngâmfați.

 

Iată o carte excelentă care, dacă ar citi-o cu mintea deschisă, ar dovedi, așa cum spune subtitlul ei - inevitabil că a existat o conspirație - și dacă Jack Ruby nu l-ar fi ucis pe Oswald și i s-ar fi dat un proces echitabil, Oswald ar fi au fost achitati. Scrisă de James DiEugenio, Paul Bleau, Matt Crumpton, Andrew Iler și Mark Adamczyk, „The JFK Assasination Chokeholds” se ridică la înălțimea pretențiilor sale și altele.

 

Pentru majoritatea cititorilor publicului larg, cantitatea de informații pe care o conține și care demonstrează că versiunea oficială a asasinatului este în mod clar falsă poate fi copleșitoare, dar pentru oricine are pretenții academice sau care are un interes deosebit în asasinarea lui J.F.K., această carte este esenţial. Va dura mult timp ca document istoric cheie. Pentru cititorul general, unul sau două capitole ar trebui să fie suficiente pentru a-i convinge că autorii și-au dovedit cu insistență punctele. Și pentru a înțelege aceste puncte și a realiza pe deplin că președintele John F. Kennedy a fost asasinat de elemente ale propriului său guvern condus de CIA și că mass-media au fost accesorii după fapt la această crimă teribilă – pentru a lăsa asta să se cufunde cu adevărat – ei bine, nimic nu este mai important pentru a înțelege ce se întâmplă astăzi.

 

Cei cinci autori, doi cercetători proeminenți J.F.K. (în special Jim DiEugenio) și trei avocați, își combină forțele pentru a crea un volum susținut de 700 de referințe care oferă zece argumente diferite, sau sufocări, care dovedesc „1. A existat o conspirație în uciderea lui JFK și 2. Că problemele de sufocare oferă mai mult decât o îndoială rezonabilă care ar fi făcut imposibilă condamnarea lui Lee Harvey Oswald într-un proces penal”.

 

Prin sufocare ei înțeleg un corp de dovezi care duce la o concluzie incontestabilă, deoarece listele lor de dovezi sunt atât de puternice. În plus, își continuă argumentele prin conceptul de consiliere: „Că chiar dacă un element nu poate dovedi un fapt în sine, concordanța dovezilor din surse neînrudite converge către o concluzie”.

 

De la început până la sfârșit, prin fiecare dintre cele zece capitole dintre ele, ei își construiesc, își construiesc și își construiesc cazul atât de puternic, nu prin presupuneri, ci cu dovezi solide confirmate, încât până când cineva a terminat de citit, este imposibil să nu realizezi că Asasinarea președintelui a fost o slujbă lovită de guvern și că Oswald a fost exact ceea ce a spus el – „o năduf”. Dacă, ca mine, nu aveți nevoie de convingere și credeți că angajarea în pseudo-dezbateri despre asasinat joacă doar în mâinile ucigașilor - ca și cum ar fi să spunem că încă nu știm adevărul - ar trebui totuși să citiți această carte excelentă cu admirație. pentru minuţiozitatea autorilor şi metoda unică de argumentare.

 

Dovezile prezentate de-a lungul timpului au fost acumulate timp de 60 de ani, nu doar de investigațiile oficiale ale guvernului, ci și de cercetători independenți, accelerate foarte mult datorită filmului genial al lui Oliver Stone din 1991, JFK , care a forțat guvernul S.U.A. să adopte Legea din 1992 privind colectarea înregistrărilor asupra asasinatului J.F.K. și apoi în 1994, Assassination Records Review Board (ARRB), care a dus la declasificarea a zeci de mii de documente.

 

Dacă un cititor tocmai ar citi Capitolul 7, „Mizeria cu dovezi ale secolului al XX-lea”, de James DiEugenio, un capitol de doar 16 pagini, dar susținut de 47 de note de subsol despre dovezile medicale și autopsia oficială, s-ar da imediat seama că doar oficialii guvernamentali au fost capabili să peticească partea din spate a rănii capului lui Kennedy pentru a o face să pară intactă și să falsească fotografii pentru a ascunde cavitatea masivă cauzată de un glonț din față. Acea conspirație despre conspirația mai mare este tot ce trebuie să știe o persoană rezonabilă pentru a dovedi că asasinarea a fost o operațiune guvernamentală de la început până la sfârșit și că Oswald nu l-a ucis pe John Kennedy. Dar cartea conține capitol după capitol ca acesta.

 

Capitolul 1 - „Înregistrarea oficială acuză Comisia Warren” - de cercetătorul JFK Paul Bleau deschide cartea cu o trecere în revistă amănunțită a tuturor investigațiilor oficiale care demolează orice pretenție rămasă pe care chiar și oficialii guvernamentali le cred în ficțiunile Comisiei Warren. El scrie după ce le-a revizuit: „Consensul covârșitor că au existat defecte serioase în concluziile Comisiei Warren și că a existat o probabilă conspirație nu vine de la autori independenți care încearcă să vândă cărți. Acesta provine din rapoartele scrise ale investigațiilor ulterioare și din declarațiile unei secțiuni transversale foarte semnificative de peste 90 de persoane din interior care au participat la investigații, inclusiv Comisia Warren: senatori (unii republicani, unii democrați), consilier juridic, membri ai personalului, avocați, cercetători. , personal medical, medici de autopsie, istorici, arhiviști, anchetatori, membri ai juriului, F.B.I., D.P.D. și agenți de aplicare a legii din statul Louisiana. Acestea includ unii dintre membrii de rang înalt ai Comisiei Warren, comitetelor Bisericii și H.S.C.A. și A.R.R.B.”.

 

In Capitolul 2 - Bleau continuă: „Conexiunile de informații ale lui Oswald: nu era singuratic”, cu o mulțime de detalii care arată că Oswald, un marin instruit în limba rusă și tehnologia avioanelor spion U2, a fost un fals dezertor în Uniunea Sovietică. ca parte a unui program C.I.A.; că ultima sa încercare de apel de la închisoarea din Dallas a fost către un fost agent special din contrainformațiile armatei americane; că a avut contacte cu 64 surse de informații plauzibile sau certe, cum ar fi David Ferrie, Guy Bannister, George de Mohrenschildt, David Atlee Philips și colab. Dovezile prezentate dezmintă complet propaganda nebunească oferită de Comisia Warren și de toți complicii săi mass-media precum «The New York Times», «CBS», revista «Life» etc.”.

 

Pe lângă munca cercetătorilor J.F.K. DiEugenio și Bleau, autorii avocaților - Crumpton, Ller și Adamczyk - contribuie în moduri care se concentrează pe argumente juridice care ar duce în mod clar la achitarea lui Oswald dacă i s-ar fi dat vreodată un proces adevărat. Ei precizează că Oswald a trebuit să fie ucis de Jack Ruby, care era „în misiune” pentru conspiratorii guvernamentali pentru a preveni acest lucru. Este, din câte știu eu, singura carte care oferă acel unghi juridic ingenios asupra asasinatului.

 

Matt Crumpton scrie despre toate momentele în care Oswald a fost interpretat când era în altă parte, pentru care există dovezi vaste și care nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă ar fi fost un asasin nebun singuratic. Povestea lui Crumpton despre Ralph Yates și mărturia lui despre sosia lui Oswald cu „tijele de perdele” și tratamentul lui de către F.B.I. care a dus la abuzul său cu 40 de tratamente de șoc vă vor face sângele să fiarbă. Crumpton scrie: „Ralph Yates este locul în care analiza cazului începe într-adevăr să diverge între cercetătorii conspiraționist și cercetătorii singuratici. Pentru oamenii care sunt suspicioși că Oswald acționează singur, povestea lui Yates este un spectacol. Federalii l-au internat pe acest om într-o instituție psihică fără un proces echitabil, totul pentru că a spus un adevăr incomod”.

 

Este elementar, dragul meu Watson, că dacă Oswald a fost uzurpat de multe ori și au existat duble Oswald, chiar „șapte revendicări separate” când adevăratul Oswald se afla în Uniunea Sovietică, atunci a existat o conspirație sofisticată condusă de alții care îl foloseau pe Oswald. Crumpton scrie: „Nu există niciun motiv plauzibil pentru care un om înarmat singur ar fi uzurpat de atâtea ori. Frecvența acestor cazuri a crescut în mod clar în zilele, săptămânile și lunile dinaintea asasinatului, precum și în ziua asasinatului, ceea ce arată în mod clar un complot conceput pentru a da vina pe Oswald în câteva ore de la asasinare”.

 

„JFK Assassination Chokeholds” acoperă alte chestiuni cheie: de ce Oswald nu ar fi putut să fie la etajul șase al Texas School Book Depository când au fost trase focuri de armă, cum este absurdă afirmația cu un singur glonț, minciunile oficiale despre Jack Ruby și de ce l-a ucis pe Oswald , comploturile anterioare de a-l ucide pe JFK, dovezile copleșitoare pentru o împușcătură frontală, refuzul continuu al președinților Trump și Biden de a respecta Legea JFK Records și de a elibera toate dosarele și complicitate continuă a presei la mușamalism etc.

 

Este atât de cuprinzător și de complet convingător în dovezile și logica sa, încât oricine îl citește - cu excepția cazului în care ar fi necinstiți și de rea-credință - ar trebui să admită că aceste sufocare ar trebui să reducă odată pentru totdeauna pe oricine pretinde că Oswald a fost un nebun singuratic care l-a asasinat pe președinte. Kennedy.

 

În mod ironic, dovezile și argumentele acestui volum excelent resping de fapt propoziția sa finală: „Acesta este motivul pentru care acest caz cere o nouă anchetă”.

 

Deși cartea este grozavă, trebuie să spun că nu sunt de acord că avem nevoie de o nouă investigație. Faptele au fost de multă vreme clare: președintele Kennedy a fost asasinat de statul de securitate națională al S.U.A., condus de C.I.A. Ceea ce trebuie să facem este să tragem concluziile din acest fapt. Sunt profunde.

 

-----------------------------------

Sursa - https://edwardcurtin.com/the-jfk-assassination-chokeholds-that-inescapably-prove-there-was-a-conspiracy/ - 10 mai 2024 - via https://www.globalresearch.ca/jfk-assassination-chokeholds-conspiracy/5856963 - 12 mai 2024









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu