joi, 3 mai 2012

Simpozion internațional la Colegiul Economic „Anghel Rugină” – Vaslui




03-05-2012, 05:00 — Sabina Ghiorghe


Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui a fost gazda Simpozionului internațional “Stop violenței”. Evenimentul face parte dintr-un proiect educațional, intitulat “Mișcare pentru sănătate”, inițiat de profesorul Cristian Anușca-Doglan.
Au fost două secțiuni de concurs: eseuri pe tema violenței juvenile, pentru elevi și cadre didactice, și afișe/colaj fotografic, destinată elevilor, pe categorii de vârstă: clasele I-IV, clasele V-VIII și clasele IX-XII. Manifestarea, moderată de profesoara Lidia Zărnescu, directoarea liceului, a mai cuprins prezentarea lucrărilor și premierea acestora.
“Dorim să găsim o metodă de prevenție a agresivității verbale, a agresivității fizice, a violențelor care le găsim la orice pas. Nu putem să spunem că în Vaslui sau în liceul pe care îl conduc acest fenomen a luat amploare, însă observăm cum la nivel național și internațional aceste fenomene foarte grave sunt de amploare și e mai bine să prevenim”, a spus Lidia Zărnescu.
Sub genericul “Scriitori români din diaspora”, au fost lansate cărțile “În două lumi”, semnată de Ben Todica, și “Gioconda nimănui”, de Valentina Teclici.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu