sâmbătă, 30 decembrie 2017

Europa sub consemnul Chrislamului









Europa sub consemnul Chrislamului
Ion Maldarescu
Sâmbătă, 30 Decembrie 2017 21:53

Dacă în Evul Mediu sultanii otomani, de la Osman la Mahmed, de la Selim la Murad ÅŸi Baiazid, nu ÅŸi-au realizat marele vis de a „da calului ovăz din pristolul de la Roma", fiindcă au fost opriÅ£i de „Bătrânul Mircea", de „Athleta Christi" - Åžtefan cel Mare, cum l-a numit Papa Sixtus al IV-lea, sau de Mihai Viteazul - kalergiada babeliÅŸtilor contemporani din vârful piramidei înstelate le-a depăşeÅŸte toate aÅŸteptările. CreÅŸtinismul este demolat ÅŸi înlocuit, „pas cu pas", cu Islamul. Nu sunt habotnic ÅŸi nici cu dusul la biserică prea des nu mă laud, dar respect cu sfinÅ£enie datinile, strămoÅŸii ÅŸi credinÅ£a Neamului meu. Respect religiile altor popoare ÅŸi cred că ÅŸi ele trebuie să se poarte cum se cuvine cu credinÅ£aromânilor. Facă ce vor la ei acasă, e Å£ara lor, dar aici să se supună legilor noastre! Cred că nu suntem nici mai buni, nici mai răi decât alÅ£ii, ceea ce mă îndreptăţeÅŸte să nu accept nici statutul de cetăţean european de categorie nedefinită, nici cutia stricată de viteze a Uniunii Europene, trâmbiÅ£ată cu multă pompă de clovnul de serviciu, Junker, nici fără-de-legile lor stupide.

DeÅŸi vor fi destui care, îndoctrinaÅ£i cu drogul televizorului nu vor fi de acord cu mine, în haosul programat ÅŸi impus de ÃŽnalta Poartă a Noii Uniuni Sovietice (citiÅ£i, vă rog, Uniunea Europeană), subscriu întocmai celor spuse de economistul britanic, laureat al Premiului Nobel pentru economie în 1996, Sir James Mirrlees despre români, România ÅŸi Uniunea Europeană: „Rădăcinile voastre sunt clătinate, iar acestea nu se pot repara, nu poÅ£i repara sursa de putere. Oamenii nu văd cu ochi buni rezultatele ÅŸi văd că acum este mai rău decât era înainte (de aderarea Roniei la U.E. - n.a.). Ceva trebuie facut, [...] sunteti intr-o încurcătură destul de serioasă ÅŸi îmi este greu să mă gândesc la alte soluÅ£ii cât timp sunteÅ£i în « jacheta strâmtă »" a sistemului euro". Răspunsul radical ar fi ieÅŸirea din U.E. Cred că este soluÅ£ia care ar reduce ÅŸocul cel mai bine!"[1]. ÃŽntreb - retoric, desigur - ÅŸi nu pentru prima dată: ce-am câştigat întrând legaÅ£i la ochi în lagărul de concentrare-exterminare numit U.E., că de pierdut am pierdut multe. IndependenÅ£a, în primul rând. Regatul Unit s-a trezit, a deschis ochii, a văzut „viitorul" ÅŸi a zis „Good bie, Bruxelles!"


Crăciun sub Semilună

Foarte recentele măsuri, impuse de piramida celor 12 stele cu prilejul Crăciunului îmi oferă un temei în plus să refuz dictatura Bruxelles-ului ÅŸi să vreau RO-xitul. Târgurile tradiÅ£ionale europene au primit etichete ciudate, cuvântul „Crăciun" fiind eradicat. Astfel, la Amsterdam s-a numit - Parada de Iarnă; la Bruxelles - Bucuriile Iernii; la Kreutzberg - Târgul de Iarnă; la Londra - OraÈ™ul de Iarnă; la München - Sărbătoarea Iernii... Studiul publicat de „Gatestone Institute - International Policy Council"[2], la 24 decembrie 2017, ne anunţă că „multiculturalismul" invadator s-a străduit ÅŸi în bună măsură a ÅŸi reuÅŸit să „laicizeze" Sfânta Zi a NaÅŸterii Domnului... pentru a nu-i deranja pe musulmani cu sărbătoarea creÅŸtină, ba chiar au recurs islamizarea acesteia.


„MulÅ£umim din inimă... Bruxelles!"

Conform studiului menÅ£ionat, tentativele de islamizare a NaÅŸterii Mântuitorului, în fapt o re-teologizare a Crăciunului, se bazează pe falsa ipoteză că Iisus din Biblie È™i Isa din Coran ar fi una ÅŸi aceeaÅŸi aceeaÈ™i persoană. Această găselniţă religioasă, denumită tendenÅ£ios „Chrislam", câștigă teren într-un Occident care a devenit analfabet biblic. Pentru a înlătura orice confuzii sau erori, în cele ce urmează voi reda câteva relatări ale studiului realizat de „Gatestone Institute - International Policy Council" ÅŸi reacÅ£iile portalului creÅŸtin „Archbishop Cranmer"[3]:


Lui Mahomed i se recunoaște statutul de profet, în timp ce lui Iisus Hristos i se contestă dimensiunea profetică și sacerdotală

ÃŽn Marea Britanie, biserica Tuturor SfinÈ›ilor din Kingston pe Tamisa a sărbătorit de curând dubla aniversare a lui Iisus È™i Mahomed. „Milad, Advent and Christmas Celebration" din 3 decembrie a avut drept scop „semnalarea aniversării profetului Mahomed È™i aÈ™teptarea cu nerăbdare a aniversării lui Iisus". Serviciul religios de o oră a inclus o perioadă de rugăciune islamică È™i a fost urmat de împărÈ›irea unui tort.

Portalul creÈ™tin „Archbishop Cranmer" a criticat deschis lipsa de discernământ a bisericii din Kingston pe Tamisa: „Nu poÈ›i decât să fii È™ocat de acest eveniment care marchează aniversarea profetului Mahomed, fără a manifesta nici un entuziasm pentru apropiata NaÈ™tere a Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Lui Mahomed i se recunoaÈ™te statutul de profet, în timp ce lui Iisus Hristos i se contestă dimensiunea profetică È™i sacerdotală. El È™i-a pierdut de asemenea È™i dimensiunea împărătească È™i mesianică. Este slăvit Profetul Mahomed alături de „banalul Iisus", deoarece recunoaÈ™terea la cel din urmă a celei mai mici pretenÈ›ii de divinitate ar fi descurajat, bineînÈ›eles, numeroÈ™i musulmani (ca È™i cum nu ar fi fost suficient de descurajaÈ›i de haram - lucru interzis în Islam) de la orice manifestare interconfesională È™i misionară, nu-i aÈ™a?". AceeaÅŸi sursă precizează că glorificarea lui Mahomed în biserici duce la proclamarea acestuia ca fiind mai mare decât Iisus: „De fiecare dată când o biserică lipeÈ™te epitetul Profet de Mahomed, ea respinge Răstignirea, neagă ÃŽnvierea È™i refuză să accepte ÃŽntruparea Cuvântului printre noi, tocmai pentru că Mahomed a respins toate aceste principii fundamentale ale credinÈ›ei creÈ™tine".


„Un Crăciun Fericit... musulman"

ÃŽn ianuarie 2017, catedrala episcopală din Glasgow organizase, de Bobotează, citirea unui fragment din Coran care nega că Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Gavin Ashenden, confesorul Reginei, a calificat acest eveniment drept „blasfemie". El a adăugat că „există alte metode, mult mai bune, de a crea punÈ›i de înÈ›elegere cu musulmanii. La Londra, un grup parlamentar multipartit care se ocupă de musulmanii britanici, compus din membri ai Camerei Comunelor È™i Camerei Lorzilor, a dat publicității un raport intitulat: „Un Crăciun Fericit musulman", cu scopul de a atrage „bunăvoinÈ›a" musulmanilor de Crăciun. Raportul precizează: „Foarte adesea, organizaÈ›iile caritabile musulmane sunt tratate în presă în mod negativ... Auzim foarte puÈ›in vorbindu-se de «Crăciunul Fericit musulman». Cantinele săracilor, băncile de alimente, cinele de Crăciun, operele de binefacere, sărbătorile de sfârÈ™it de an - totuÈ™i organizaÈ›iile caritabile musulmane vor fi la datorie în perioada de Crăciun."


23 de evenimente în timpul lunilor de iarnă. Niciunul dintre evenimente nu are nicio legătură cu Crăciunul.

ÃŽn ScoÈ›ia, guvernul regional a fost acuzat de „subminarea" moÈ™tenirii creÈ™tine a Marii Britanii, prin promovarea „festivalurilor de iarnă" pentru minoritățile etnice, ignorând Crăciunul. Ministrul de Dezvoltare InternaÈ›ională din Alaskair, Allan, a promis aproape 400.000 de lire sterline (535.000 dolari) pentru a finanÈ›a 23 de evenimente în timpul lunilor de iarnă. El le-a descris ca fiind „date cheie în calendarul nostru naÈ›ional" È™i a declarat că programul „interesant È™i divers" îi va ajuta pe scoÈ›ieni să „sărbătorească tot ce este minunat despre È›ara noastră minunată, în timpul lunilor de iarnă". Niciunul dintre evenimente nu are nicio legătură cu Crăciunul. Un purtător de cuvânt al Bisericii Catolice din ScoÈ›ia a declarat: „Este profund dezamăgitor faptul că guvernul scoÈ›ian a ales să nu recunoască realitatea religioasă a Crăciunului în evenimentele sale de la Festivalul de iarnă, iar mai mult de jumătate din populaÈ›ie È™i-a declarat religia ca fiind creÈ™tină în ultimul recensământ, catolicii È™i alÈ›i creÈ™tini, de ce acest festival finanÈ›at public nu include niciun eveniment menit să ajute pe scoÈ›ieni să sărbătorească naÈ™terea lui Hristos, care este, fără îndoială, cea mai importantă sărbătoare din lunile de iarnă". La rândul său, Gordon Macdonald, purtător de cuvânt al Bisericii Catolice, a declarat: „Este o parte a secularizării generale care a avut loc în cadrul guvernului scoÈ›ian pentru câțiva ani în care moÈ™tenirea noastră creÈ™tină È™i sistemul de valori au fost subminate ca un rezultat direct al politicii guvernamentale".

ÃŽn Danemarca, o È™coală primară din Graested a anulat serviciul religios tradiÈ›ional de Crăciun pentru a nu-i ofensa pe elevii musulmani. Unii părinÈ›i au acuzat È™coala de dublu-standard: anterior, ea organizase un eveniment numit „Săptămâna Siriei", care i-a familiarizat pe copii în cultura Orientului Mijlociu. Ignorând plângerile părinÈ›ilor, inspectoratul È™colar a luat apărarea È™colii: „Inspectoratul susÈ›ine decizia È™colii de a crea noi tradiÈ›ii pentru copii È™i tineri". Prim-ministrul danez Lars Lokke Rasmussen, care a învățat la această È™coală, a declarat că decizia de a renunÈ›a la serviciul religios de Crăciun ar trebui anulată. Ministrul sănătății Ellen Trane Norby a adăugat: „Școlile primare daneze au datoria de a răspândi educaÈ›ia - È™i de a învăța valorile culturale È™i cunoÈ™tinÈ›ele legate de Crăciun este o parte esenÈ›ială a acestui lucru".

În Franța, piața anuală de Crăciun din districtul Croix-Rousse din Lyon a fost anulată din cauza costurilor de securitate exorbitante, asociate cu protejarea evenimentului de teroarea islamică.

ÃŽn Belgia, È™eful Crucii RoÈ™ii de la Liège, André Rouffart, a ordonat celor 28 de birouri din oraÈ™ să înlăture crucile pentru a afirma identitatea laică a asociaÈ›iei. Criticii au afirmat că această decizie face parte dintr-un demers mai larg de „modificare a terminologiilor" È™i de „rupere cu tradiÈ›iile È™i rădăcinile noastre", pentru a nu-i deranja pe musulmani. „ÃŽnainte, vorbeam de vacanÈ›a de Crăciun, acum spunem vacanÈ›a de iarnă", a declarat un voluntar local al Crucii RoÈ™ii. „Târgul de Crăciun de la Bruxelles a fost rebotezat Bucuriile iernii. Lucrurile ar trebui lăsate aÈ™a cum sunt."

ÃŽn Germania, o È™coală din Luneburg a anulat serbarea de Crăciun după ce un elev musulman a făcut plângere, deoarece colindele sunt incompatibile cu Islamul. Acest lucru a provocat un val de reacÈ›ii de nemulÈ›umire È™i „chiar amenințări la adresa conducerii È™colii", relatează revista Focus. Pentru a-i liniÈ™ti pe părinÈ›i, directorul Friedrich Suhr a declarat că colindele de Crăciun „non-creÈ™tine", precum „Rudolph, the Red Nose Reindeer" vor fi păstrate. Alexander Gauland, lider al formaÈ›iunii politice anti-imigraÈ›ie AfD, a declarat că decizia È™colii este o „capitulare insuportabilă în faÈ›a Islamului" È™i o „nedreptate lașă" la adresa copiilor ne-musulmani.


La München, reclamele pentru „Târgul de Iarnă" au înfățiÈ™at un om de zăpadă purtând burka

PreÈ™edintele AfD din Bavaria, Petr Bystron, a remarcat ironic: „Un om de zăpadă cu burqa în semn de toleranță?" La Halle, Târgul de Crăciun a fost renumit Târg de Iarnă. ÃŽn Berlin, piaÈ›a tradiÈ›ională de Crăciun a fost protejată de ziduri de bariere din beton pentru a preveni repetarea atacului jihadist de anul trecut, în care au fost uciÈ™i 12 oameni È™i peste 50 răniÈ›i. ÃŽn Stuttgart, un bărbat de 53 de ani a fost arestat în piaÈ›a de Crăciun, după ce a susÈ›inut că a transportat o bomba în rucsac. ÃŽn Potsdam, piaÈ›a de Crăciun a fost închisă după ce o farmacie din apropiere a primit o bombă cu scrisoare. ÃŽn Bonn, piaÈ›a de Crăciun a fost evacuată din cauza unei amenințări cu bombă.


După iesle și crucifixe, până și serbările de Crăciun sunt interzise în școli

ÃŽn Italia, o È™coală din Milano a eliminat orice referire la Crăciun, serbarea fiind intitulată „Marea Sărbătoare a VacanÈ›elor Fericite". Pe Facebook, Samuele Piscina, un edil local, a acuzat È™coala de „stângism corect politic", care îi lipseÈ™te pe copii de bucuria Crăciunului: „După iesle È™i crucifixe, până È™i serbările de Crăciun sunt interzise în È™coli: cuvântul Crăciun, simbolul credinÈ›ei È™i culturii noastre, nu discrimnează pe nimeni: eliminarea simbolurilor Crăciunului nu garantează respectul, nu fac o È™coală È™i o societate mai primitoare, ci promovează doar intoleranÈ›a față de cultura noastră, obiceiurile noastre, legile È™i tradiÈ›iile noastre. Cred cu fermitate că tradiÈ›iile noastre trebuie respectate."

La Bolzano, pomul de Crăciun comandat de primărie a fost dat jos pentru a evita „ofensarea sensibilității" musulmanilor. Un ales local, Alessandro Urzi, s-a indignat: „Rigiditatea birocratică care a făcut să dispară bradul pentru a evita să irite sensibilitatea unora nu face decât să arate sălbăticia climatului nostru cultural."


La serbarea de Crăciun, versete din Coran

ÃŽn Norvegia, o È™coală din Skien a anunÈ›at că festivitățile de Crăciun includ anul acesta, nu doar lectura obiÈ™nuită a versetelor din Biblie, dar È™i a celor două versete din Coran care se referă la Iisus. Scriitorul Bruce Bawer a comentat: „Crăciunul de la È™coala Stigerasen oferă un alt exemplu de dorință de supunere a Europei în faÈ›a islamului. Anul acesta, câteva versete din Coran vor fi citite la serbarea de Crăciun; anul viitor, aceeaÈ™i serbare va celebra ambele religii pe picior de egalitate; È™i nu peste mult timp serbarea copiilor va avea loc fără cruce, nici pom de Crăciun, doar cu covoraÈ™e de rugăciune, cu binecuvântări în arabă È™i hijaburi pentru fete."


Descreștinarea Crăciunului pentru a-l face mai... inclusiv

ÃŽn Spania, consiliul municipal din Madrid a înlocuit festivitățile de Crăciun cu un „târg internaÈ›ional al culturilor" neopăgâne. Potrivit Manuelei Carmena, primarul oraÈ™ului È™i fostă (?) militantă comunistă, este vorba de necesitatea descreÈ™tinării Crăciunului pentru a-l face mai inclusiv: „ToÈ›i È™tim că Crăciunul este o sărbătoare de origine religioasă, dar este È™i o celebrare a umanității È™i solidarității. De aceea, primăria Madridului va face uz de toate mijloacele de care dispune pentru ca toÈ›i locuitorii oraÈ™ului, indiferent de unde vin, să se bucure de Crăciun". Rupând tradiÈ›ia, primăria Madridului a refuzat È™i să amplaseze o iesle la Puerta de Alcala, cel mai emblematic monument din oraÈ™. Alesul local Jose Luis Martinez Almeida a acuzat-o pe Manuela Carmena de „sărbătorirea cu entuziasm a Ramadanului" È™i de „ascunderea simbolurilor creÈ™tine de Crăciun". El a adăugat: „DaÈ›i-ne înapoi valorile noastre culturale È™i religioase!

Domnule Preşedinte al României, domnule prim-ministru, domnilor senatori şi deputaţi, nu vă atingeţi de valorile noastre culturale și spirituale! Altfel se vor trezi şi Gheorghe şi Ion şi bine nu va fi !

--------------------------------------------
[1] http://www.caleaeuropeana.ro/exclusiv-sfatul-pentru-romania-al-unui-laureat-al-premiului-nobel-pentru-economie-iesiti-din-ue/ 29/05/2013. Accesat 30.12.2017
[2] https://www.gatestoneinstitute.org/11598/christmas-islamization-europe accesat 30.12.2017 (găsiţi textul integral în limba engleză, mai jos).
[3] http://archbishopcranmer.com/british-government-divinity-christ-hate-crime/

Versiunea în limba engleză a studiului publicat de
„Gatestone Institute - International Policy Council"

Europe: The Islamization of Christmas


„An unbearable, involuntary submission to Islam"

„Do not take your rights of freedom of worship and freedom of expression for granted". (Prince of Wales, Charles).

The re-theologizing of Christmas is based on the false premise that the Jesus of the Bible is the Jesus (Isa) of the Koran. This religious fusion, sometimes referred to as „Chrislam", is gaining ground in a West that has become biblically illiterate. A school in Lüneburg postponed a Christmas party after a Muslim student complained that the singing of Christmas carols during school was incompatible with Islam. Alexander Gauland, the leader of the anti-immigration Alternative for Germany (AfD), said the school's action was „an unbearable, involuntary submission to Islam" and amounted to a „cowardly injustice" toward non-Muslim children. „The word « Christmas », a symbol of our faith and our culture, does not discriminate against anyone. Striking the emblems of Christmas does not guarantee anyone's respect, does not produce a welcoming and inclusive school and society, but fosters intolerance towards our culture, our customs, our laws and our traditions. We firmly believe that our traditions must be respected". (Milan politician Samuele Piscina).
This year's Christmas season has been marked by Islam-related controversies in nearly every European country. Most of the conflicts have been generated by Europe's multicultural political and religious elites, who are bending over backwards to secularize Christmas, ostensibly to ensure that Muslims will not be offended by the Christian festival.
Many traditional Christmas markets have been renamed: Amsterdam Winter Parade, Brussels Winter Pleasures, Kreuzberger Wintermarkt, London Winterville, Munich Winter Festival - to project a multicultural veneer of secular tolerance. More troubling are the growing efforts to Islamize Christmas. The re-theologizing of Christmas is based on the false premise that the Jesus of the Bible is the Jesus (Isa) of the Koran. This religious fusion, sometimes referred to as „Chrislam", is gaining ground in a West that has become biblically illiterate.

In Britain, for instance, the All Saints Church in Kingston upon Thames recently held a joint birthday celebration for Jesus and Mohammed. The „Milad, Advent and Christmas Celebration" on December 3 was aimed at „marking the birthday of Prophet Mohammed and looking forward to the birthday of Jesus". The hour-long service included time for Islamic prayer and was followed by the cutting of a birthday cake. The prominent Christian blog „Archbishop Cranmer" rebuked the church for its lack of discernment: „Note how this event is « Marking the birthday of Prophet Mohammed », but not looking forward to the birthday of the Lord Jesus Christ, the Son of God. Mohammed gets his prophethood, while Jesus gets neither his prophethood nor his priesthood; neither his kingship nor his messiahship. It's the exalted Prophet Mohammed along with plain old Jesus, because to have added any of his claims to divinity would, of course, have alienated many Muslims (if they hadn't already been alienated by the haram [forbidden by Islam] celebration), which wouldn't have been very interfaith or sensitively missional, would it?".

The blog added that exalting Mohammed in churches effectively proclaims that Mohammed is greater than Jesus: „Every time a church accords Mohammed the epithet « Prophet », they are rejecting the crucifixion, denying the resurrection of Christ, and refuting that the Word was made flesh and dwelt among us, for Mohammed denied all of these foundational tenets of the Christian faith". Previously, a passage from the Koran denying that Jesus is the Son of God was read during a service at a Scottish Episcopal Church in Glasgow on Epiphany, a festival commemorating the incarnation of God in the person of Jesus Christ. One of the Queen's chaplains, Gavin Ashenden, referred to the Koran reading as „blasphemy". He added that „there are other and considerably better ways to build « bridges of understanding »" with Muslims.

In London, the All-Party Parliamentary Group on British Muslims, a parliamentary group composed of members of both the House of Commons and the House of Lords, issued a report, „A Very Merry Muslim Christmas", aimed at drawing attention to the „"humanity" of Muslims during Christmas. The report states: „Too often, Muslim charities come to our attention because of negative media coverage... What we hear even less about is the « Muslim Merry Christmas ». The soup kitchens, the food banks, the Christmas dinners, the New Year clean-up - work Muslim charities will be busy doing during the Christmas period".
In Scotland, the regional government was accused of „undermining" Britain's Christian heritage by promoting „winter festivals" for ethnic minorities while ignoring Christmas. Scotland's International Development Minister, Alasdair Allan, pledged nearly £400,000 ($535,000) to fund 23 events during the winter months. He described them as „key dates in our national calendar" and said the „exciting and diverse" program would help Scots „celebrate everything great about our wonderful country during the winter months". None of the events, however, has any connection to Christmas. A spokesman for the Catholic Church in Scotland said: „It is deeply disappointing that the Scottish Government has chosen not to recognize the religious reality of Christmas in its Winter Festival events. Over half of the population stated their religion as Christian in the last census. Catholics, and other Christians, may quite rightly wonder why this publicly-funded Festival does not include any events designed to help Scots celebrate the birth of Christ which is undoubtedly the most significant celebration in the winter months". Gordon Macdonald, of Christian charity CARE, added: „It is part of the general secularization that has been taking place within the Scottish Government for a number of years where our Christian heritage and value system has been undermined as a direct result of government policy".

In Denmark, a primary school in Graested cancelled a traditional church service marking the beginning of Christmas in order not to offend Muslim pupils. Some parents accused the school of having double-standards: it recently held an event called „Syria Week" in which children immersed themselves in Middle Eastern culture. Ignoring parents, the school board sided with the school: „The board backs the school's decision to create new traditions [emphasis added] that involve children and young people". Danish Prime Minister Lars Lokke Rasmussen, who attended the school as a child, said the decision should be reversed. Health Minister Ellen Trane Norby added: „Danish primary schools have a duty to spread education - and teaching the cultural values and knowledge connected to Christmas is an essential part of that".

In France, the annual Christmas market in the Croix-Rousse district of Lyon was cancelled because of exorbitant security costs associated with protecting the event from Islamic terror. The city's annual festival of lights did go ahead this year. The military governor of Lyon, General Pierre Chavancy, said that, because of the „sensitivity" of the event, 1,500 soldiers and police, backed up by dogs, river brigades and mine-clearers, would be deployed to provide security.

In neighboring Belgium, the head of the Red Cross in Liège, André Rouffart, ordered all 28 offices in the city to remove crucifixes to affirm the organization's secular identity. Critics said the decision was part of a broader effort to „modify certain terminologies" and to „break with our traditions and our roots" in order to appease Muslims. „We once said Christmas holidays, now we say winter holidays", said a local Red Cross volunteer. „The Christmas market in Brussels has been renamed « Winter Pleasures ». Let things remain as they are".

In Germany, a school in Lüneburg postponed a Christmas party after a Muslim student complained that the singing of Christmas carols during school was incompatible with Islam. The school's decision to reschedule the event as a non-compulsory after-school activity generated „a flood of hate mail and even threats against school management and school board", according to Focus. In an effort to appease angry parents, Headmaster Friedrich Suhr said that „non-Christian" Christmas songs such as „Rudolph the Red Nosed Reindeer" would not be banned. Alexander Gauland, the leader of the anti-immigration Alternative for Germany (AfD), said the school's action was „an unbearable, involuntary submission to Islam" and amounted to a „cowardly injustice" toward non-Muslim children.

In Munich, ads for a multicultural "winter market" depicted a snowman covered

in a burqa. The chairman of the AfD in Bavaria, Petr Bystron, noted the irony: „A burqa snowman as a tolerance symbol?" In Halle, the Christmas market was renamed „Wintermarket". In Berlin, the traditional Christmas market was protected by walls of concrete barriers to prevent a repeat of last year's jihadist attack in which 12 people were killed and more than 50 injured. In Stuttgart, a 53-year-old man was arrested at the Christmas market after he claimed to carrying a bomb in his backpack. In Potsdam, the Christmas market was closed after a nearby pharmacy received a letter bomb. In Bonn, the Christmas market was evacuated due to a bomb threat.

In Italy, a school in Milan removed references to Christmas at a party and renamed the holiday as „The Great Festival of Happy Holidays". Writing on Facebook, local politician Samuele Piscina accused the school of implementing „a politically correct leftist policy" that deprives Italian children the joy of Christmas: „After the nativity scenes and the crucifixes, now even Christmas parties are hindered in schools. The word « Christmas », a symbol of our faith and our culture, does not discriminate against anyone. Striking the emblems of Christmas does not guarantee anyone's respect, does not produce a welcoming and inclusive school and society, but fosters intolerance towards our culture, our customs, our laws and our traditions. We firmly believe that our traditions must be respected". In Bolzano, a cardboard Christmas tree was ordered to be removed from the town hall because „it could have offended the sensibilities" of Muslims. A local politician, Alessandro Urzì, expressed outrage at the decision: „The bureaucratic rigor with which the tree was removed to avoid the risk of annoying someone reflects the barbarization of the cultural climate".

In Norway, a primary school in Skien announced that its Christmas festivities this year would include not only the usual reading by pupils of verses from the Bible but also two verses from the Koran which refer to Jesus. The inimitable Bruce Bawer explained the implications: „StigerÃ¥sen School's Christmas plans provide yet another example of dhimmitude: craven European submission to Islam. This year, there might be a couple of Koran verses in a Christmas show; next year, a yuletide event at which both religions are celebrated on an even footing; and not too many years after that, perhaps, a children's celebration at which there is no cross and no Christmas tree, only prayer rugs, benedictions in Arabic, and hijabs for the girls".

In Spain, the Madrid City Council replaced Christmas festivities in the capital with a neo-Pagan „International Fair of the Cultures". According to Madrid Mayor Manuela Carmena, a former member of Spain's Communist Party, the express purpose of the month-long event is to de-Christianize Christmas to make it more inclusive: „We all know that Christmas is a festival of religious origin, but it is also a celebration of humanity, solidarity. Therefore, the Madrid City Council wants to do everything possible so that everyone who is in this city, from wherever they may be, can enjoy Christmas".

Breaking with tradition, the Madrid city hall also refused to place a nativity scene at the Puerta de Alcalá, one of the city's most iconic monuments. Local politician José Luis Martínez-Almeida accused Carmena of „enthusiastically collaborating in the celebration of Ramadan" but „trying to hide all the Christian symbols of Christmas". He added: „We want to reclaim our cultural and religious roots".













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu