duminică, 3 septembrie 2023

Daniela Tobă - Semne de întrebare ale tragediei de la Crevedia… et caetera

 




Semne de întrebare ale tragediei de la Crevedia… et caetera

Col. (r) Daniela Tobă

03 Septembrie 2023

 

Fostul purtător de cuvânt al S.T.S., col (r) Daniela Tobă, face, o scurtă radiografie a tragediei de la Crevedia, subliniind câteva dintre marile semne de întrebare care plutesc deasupra evenimentului (Redacția).

- Ce au în comun tragediile din ultima perioadă? PSD.

- Ce au în comun marile tragedii din ultimul deceniu soldate cu victime? Arafat.

Oricare alt premier din galaxie ar fi profitat acum de ocazie şi l-ar fi demis pe Arafat. Ar fi cîştigat punctele pierdute de partid şi s-ar fi ales cu aura eroului naţional. Ce nu înţelege Ciolacu şi ce nu înţeleg securiştii care încă mai încearcă să-l salveze pe Arafat este faptul că furia generalizată de acum îşi are rădăcini în tragedia de la Apuseni, cea de la Colectiv, de la Siutghiol, din pandemie, din toate celelalte dăţi cînd incompetenţa şi ticăloşia lui Arafat s-au văzut în toată splendoarea. Furia acumulată atunci se regăseşte acum în formă expandată. La următoarea tragedie, şi există toate premizele să vină curînd, această furie generalizată va exploda.

 

Fiecare zi în care Ciolacu bagă capul la cutie în privinţa lui Arafat i se va întoarce ca un bumerang. Nervozitatea e mare, domnule Ciolacu. Şi chiar dacă acum o veţi acoperi cu manevre de presă, bani pentru pompieri şi evenimente diversioniste, nu va dispărea. Vă va pîndi la cotitură. Şi la alegeri.

 

Să vedem cine a condus acţiunea (de la Crevedia - n.r.): un individ care a fost, în urmă cu o sută de ani medic - Arafat, şi un profesor de fizică paraşutat din M.Ap.N. direct în scaune de conducere la pompieri - Precup, şeful I.S.U. Bucureşti-Ilfov. Ambii cu zero barat experienţă la stingerea incendiilor. Ambii numiţi politic şi ţinuţi în braţe de politic. Scurtă radiografie.

 

- Un şmecher, fiu de primar baron local, şi-a tras staţie G.P.L. sub forma unei parcări ca să ocolească avizele de funcţionare. Altfel, ar fi avut nevoie de autorizaţie de mediu, autorizaţie I.S.C.I.R., autorizației I.N.S.E.M.E.X. privind protecția la explozie, autorizaţie de la pompieri, buletine anuale de verificare a prizelor de pământ, buletine anuale de verificare metrologică şi operatori autorizaţi care să aibă carnete I.S.C.I.R. cu verificarea anuală valabilă, E.I.P. (echipament individual de protecție) pentru vânzare de Gaz Petrolier Lichefiat (G.P.L.), semnalizare corespunzătoare şi aşa mai departe. Probabil iniţial afacerea a pornit ca staţie G.P.L., dar după retragerea autorizaţiei de la pompieri a continuat să funcţioneze fără probleme sub forma unei parcări pentru cisternele cu G.P.L. Că ştia şi poliţia şi ştiau şi pompierii exact ce se întîmplă acolo, nu am nici un fel de dubiu. Dar în ţara asta muşchiu’ primarului e mereu cel mai puternic. Ca fapt divers, oare cîte sute de astfel de staţii G.P.L. ilegale funcţionează peste tot în ţară sub umbrela şmecherilor locali, fie ei baroni locali sau securişti?

 

- Are loc prima explozie. Încă şase cisterne sau cîte or mai fi fost în parcare erau la doi paşi. Nu o spun eu, deşi unul dintre mastere îl am pe explozivi şi cunosc binişor subiectul, o spun specialiştii cu experienţă: în astfel de situaţii nu se stinge incendiul ca atunci cînd ia foc o casă, de exemplu, ci pur şi simplu se stă la distanţă, combustibilul este lăsat ardă şi tot ce pot face pompierii e să ţină cât de cât focul sub control să nu se extindă, să îl izoleze. Dar de la distanţă, repet. Doar că în acest caz a fost trimisă o armată de pompieri să stingă acel prim incendiu, nu câţiva care doar să îl ţină sub control. De ce naiba? Câtă vreme nu mai exista picior de om de salvat în zonă şi câtă vreme pericolul unei noi explozii din cauza cisternelor existente acolo era acut, de ce naiba nu s-a procedat aşa cum se procedează peste tot în lume (şi găsiţi nenumărate înregistrări pe net)?

 

 

Păi, să vedem cine a condus acţiunea: un individ care a fost, în urmă cu o sută de ani medic - Arafat, şi un profesor de fizică paraşutat din M.Ap.N. direct în scaune de conducere la pompieri - Precup, şeful I.S.U. Bucureşti-Ilfov. Ambii cu zero barat experienţă la stingerea incendiilor. Ambii numiţi politic şi ţinuţi în braţe de politic.

Faptul că nu există şi morţi printre salvatori se datorează, am deplina convingere, unora dintre pompierii şefi de echipaj sau simpli executanţi care au ştiut să se orienteze la faţa locului, în ciuda ordinelor. Pe de altă parte, să fim sinceri, numărul ridicat de pompieri răniţi a fost cauzat nu numai de prostia celor doi incompetenţi menţionaţi anterior, ci şi de problemele interne complexe care ţin de încadrările din sursă externă, de lipsa pregătirii profesionale, de o mulţime de alţi factori care macină şi deprofesionalizează pompierimea de ani şi ani de zile, dar asta e altă discuţie.

 

Una peste alta, aceleaşi două grave probleme dintotdeauna, corupţia şi incompetenţa, au dus la ceea ce am văzut aseară. Şi cred că nu e nimeni atât de optimist încât să creadă că se va schimba ceva vreodată. Aşa cum nu s-a schimbat nimic după „Colectiv”, după „Caracal”, după „Giuleşti”, după „Piatra Neamţ”, după „azilele groazei”, după „drogatul din Constanţa”, după nici măcar una dintre tragediile care explodează din ce în ce mai des în amărâta asta de ţară.

 

P.S. 1 - pe lista de vinovaţi l-aş pune şi pe idiotul care i-a trimis pe cei doi jandarmi să stea aiurea lîngă pompierii care acţionau acolo”.

 

P.S. 2 - Cică primarul din Crevedia a fost dat afară din P.S.D. Acu' domnule preşedinte Ciolacu, chiar credeţi că mai contează sau îi mai pasă cuiva acum sau mai observă cineva această ştire, după o săptămînă în care zi de zi, oră de oră, s-a vorbit pe toate televiziunile despre corupţia din primăria pesede?

 

Lipsa înţelepciunii tactice, blegoşenia şi tremurăturile pe care PSD le afişează din ce în ce mai des, inclusiv la ultimele tragedii care s-au ţinut lanţ, vor atîrna greu la anul. În general, românii s-au săturat de politicieni slabi, ezitanţi, vădit prinşi în plase de interese de grup. Şi-i vor sancţiona fără ezitare la urnă, indiferent de ceea ce crede că poate face departamentul ăla de manipulare al SRI.

 

De la primăria Crevediei oricum vă puteţi lua adio, nu atît din cauza incendiului în sine, cît mai ales din cauza acestor zile în care Arafat, cu ordinele lui idioate, a paralizat complet comuna, stîrnind o furie generală la un pas de revoltă cu bîte.

 

O afirmaţie în formă de postulat referitoare la komandantul acţiunii este de ani de zile rostogolită peste tot: „Arafat este părintele sistemului de urgenţă din România”. Zic să lămurim şi aici olecuţă lucrurile… cu „materialul clientului”. Fiindcă Arafat este cel mai mare impostor pe care l-a avut ţara asta în ultimele trei decenii.

 

Fiind un text scris de profesorul Mircea Chiorean, unul dintre adevăraţii părinţi ai S.M.U.R.D., în martie 2010 (am preluat ca atare, fără corecturi), cînd Arafat avea deja vînt în pupa, puteţi elimina liniştiţi cele cîteva elemente pozitive referitoare la el, vădit forţat introduse în text, şi veţi avea imaginea corectă a modului în care s-a născut şi s-a dezvoltat sistemul de urgenţă în România.

 

Tot ceea ce azi i se atribuie lui Arafat este, în fapt, meritul unei pleiade de adevăraţi specialişti, menţionaţi pe îndelete de domnul profesor, peste care Arafat s-a cocoţat cu maxim tupeu, prin tehnici de promovare agresive, aşa cum scrie şi în articol, şi cărora le-a furat munca fără pic de scrupule. Iar după cocoţarea pe eforturile de ani de zile ale acestora, Arafat, ajuns în poziţii guvernamentale, a avut la dispoziţie sclavii tăcuţi din instituţiile sistemului de urgenţă, tot specialişti, care au muncit la dezvoltarea lui, din umbră obligaţi, pentru a nu ştirbi cumva imaginea măritului komandant. Jilţul de împărat al urgenţelor s-a umflat apoi de la sine. Adăugăm la asta şi tembelismul clasei politice pentru care o gură mare, proptele în media, nişte poveşti cu agenturi şi o făcătură de CV (am scris despre asta într-o postare anterioară) au fost mereu ultra suficiente ca să o paralizeze. Ca fapt divers, doar în media a băgat Arafat de-a lungul anilor sume de miliarde de dolari şi euro, ca să nu mai vorbim şi despre buzunarele private spre care s-au direcţionat contracte fabuloase.

 

Doar nişte naivi pot crede că un singur om poate construi un uriaş sistem în care sînt angretate o sumedenie de instituţii, fiecare cu interesele ei şi cu egoismele ei şi cu şefimea ei bătută de tot soiul de vînturi politice. Şi vă redau un material pe care l-am găsit pe site-ul S.M.U.R.D.:

 

Amintiri despre aparitia si evoluția SMURD

 

Conf. univ. Doctor Mircea Chiorean

 

„Înainte de 1989, asistența medicală de urgență prespistalicească și de primire a urgențelor la spitale, în România era extrem de primitivă și de precară. Specialitatea medicală care deținea apanajul manoperelor de mare urgență era anestezia­ terapia-intensivă. Această acționa doar la nivelul spitalelor.

 

- În 1985, cu ocazia Congresului Național ATI cu tema „Anestezia și Terapia Intensivă la Politraumatizați” organizat la Tg. Mureș s-a desprins concluzia ameliorării asistenței de urgență prespitalicesti cu contribuția A.T.l.

 

În 1986 cu acordul Direcției Sanitare Mureș (dr. Mirela Becus) am organizat la nivelul Spitalului Clinic Județean Mureș «Unitatea de Triaj - Urgențe Majore» unde lucrau patru medici special intruițti la nivelul clinici A.T.I., în condiții de dotare avansată.

 

Organizarea acestui «embrion» al Departamentului de Urgență (viitorul U.P.U.) pe lângă rezultatele excepționale în asistență de urgență a bolnavilor critici, a avut un mare răsunet la nivel național, inclusiv la Ministerul Sănătății (M.S.), cât și la nivelul altor Centre Medicale care se ocupau de urgent (București, Cluj etc.)

 

Așa se face, că în 1990, Prof. E. Cardan din Cluj Napoca, mentorul din studenție și rezidențiat al Dr. Raed Arafat (rezident ATI anul 1) recomandă acestuia să se prezinte la mine, în vederea realizării proiectelor sale privind medicină de urgență (eram medic șef al secției clinici A.T.I. a Spitalului de Urgență Tg. Mureș, responsabil pentru medicină de urgență).

 

Dr. Arafat s-a prezentat la mine «înarmat» cu o trusa de urgență așezată în portbagajul unui Opel Kadett vechi. Mi-a prezentat coordonatele proiectului sau, care cuprindea elementele S.M.U.R.D. (? - s.n.) din Franța.

 

Am informat și solicitat aprobarea Direcției Spitalului (Dr. Liebhardt Mihail) a Direcției de Sănătate și a Serviciului de Salvare Tg. Mureș.

 

A început activitatea cu deplasarea la locul accidentului a dr. Arafat cu mașina proprie, acesta fiind însoțit de o asistență de la A.T.I. sau de un student în medicină (inclusiv cei doi din familia mea). După acordarea primului ajutor, bolnavul era transportat la spital cu ajutorul salvării.

 

Evoluția în continuare, a fost cu «suișuri și coborâșuri», deoarece medicii de la «Salvare», după o scurtă perioada de colaborare, au început să se opună acestei acitvități noi, care se năștea timid și cu greutate.

 

Opoziția s-a transmis și la nivelul Direcției Spitalului, a Direcției Sanitare, a Ministerului Sănătăți, chiar a spitalului de urgență Floreasca din București (pe care îl încerca orgoliul că «leaderul» asistenței de urgență pe România).

 

În acesta situație la propunerea dr. Arafat, în 1991, am apelat la ajutorul și colaborarea cu Unitatea Pompierilor Militari «Horea» din Tg. Mureș (comandant colonel Micu Liviu). Colonel Micu un militar de înalta ținută profesională organizatorică și morală a acceptat colaborarea cu noi, care eram «în ilegalitate». Singură acoperire de care beneficiam era «practică făcută pentru urgență sub patronajul clinici A.T.I.».

 

După ce dr. Arafat obține rezultate spectaculoase în asistență de urgență «în stradă»; colaborări multiple internaționale, o reclamă debordantă prin «mass media» și opinia publică; M.S. - în persoană professor doctor Mincu -, ne aprobă după o îndelungată covorbire în biroul său, statutul de «Centru Pilot».

 

Nu-mi face plăcere, nici mie și după câte știu nici dr. Arafat, să-mi amintesc de controale nunumarăte din partea M.S. și altor foruri care erau înafara mediciniei de urgență și care ne vedeau în închisoare pentru că acționăm în ilegalitate.

 

Sistemul proliferează pe plan local și național (Oradea, Sibiu) etc. Contribuția esențială pentru introducerea sistemului în București și definitivarea legislației colaborării unicat medici-pompieri , a avut-o general Crăciun șeful Unităților de pompieri pe țară.

 

Dr. Arafat devine medic specialist A.T.I. (titlul acordat la Clinică A.T.I. Tg. Mureș); legislația este clară sistemul capătă o vogă Națională și Internațională, după 1998, astfel că S.M.U.R.D.-ul devine independent și generează încet, încet, o nouă specialitate - medicina de urgență (la Tg Mureș această este în prezent disciplină universitară ).

 

Se cuvine să amintim la ceas aniversar marile personalități medicale și nu numai , care în anii grei de început, au fost alături de noul sistem: Prof. Dr. Constantin Copotoiu, Prof. Dr. Sanda Copotoiu, Prof. Dr. I Pascu, Dr. Mihail Liebhardt, Prof. Dr. George Litarczek, Dr.Florea Dorin.

 

Am un mare regret că la vremea respectivă (1998) cu ocazia unui Congres în medicină de urgență de la Tg. Mureș, propunerea mea de înaintare la gradul de General Col. Micu Liviu nu s-a materializat. Fără contribuția sa curajoasă poate că S.M.U.R.D.-ul nu ar fi progresat sau înaintat atât de repede.

 

În prezent S.M.U.R.D.-ul și U.P.U. sunt părți esențiale ale medicinei de urgență care se încheie la nivelul spitalelor, cu ajutorul unor echipe complexe, una esențială rămânând cea de anestezie terapie intensive”.

 

Mesajul unui pompier cu peste 30 de ani vechime  (redre copy-paste)

 

„Exista în spate un adevăr pe care nimeni dar absolut nimeni nu scoate un cuvânt... Părintele și prima persoană care a introdus în Romînia noțiunea de medicină la dezastre nu a fost Arafat, a fost col. dr. Steiner. O perioadă, acesta a lucrat in Comandamentul Protecției Civile și apoi în Ministerul Sănătății. De acolo a introdus conceptul de medicină la dezastre. După intrarea României în NATO a realizat primul manual privind medicina la dezastre… Pe atunci Arafat încă mai încerca să facă ceva, dar după ce a ajuns la M.S. a avut grija să ascundă toată munca acelui de o valoare inestimabilă. In materialul precedent acea persoana descrie ca Arafat a venit la el cu conceptul francez S.M.U.R.D., formularea acelei este total eronată. In primul rând, în Franța nu exista S.M.U.R.D. ci acronimul este S.I.A.M.U., iar acesta este direct subordonat Ministerului Sănătății și colaborează cu „Direction Protection Civile (Protecția Civila) , «Service d'Incendie et d'Aide Médicale Urgente» (S.I.A.M.U.) - «Firemen and emergency services».

 

C.V.-ul lui Arafat

 

Am nişte mici, mititele, minuscule, nanoscule nedumeriri privind CV-ul domnului Arafat, aflat pe site-ul MAI.

 

A venit în ţară în '81, conform textelor romantate oferite de el presei, fiindcă în CV nu scrie, şi a terminat facultatea în '89, conform CV, un an rămînînd repetent. Arafat spune în nişte interviuri că motivul a fost decesul tatălui lui, Dawoud. Aşa o fi, nu a avut cum să verifice nimeni dacă anul de repetenţie corespunde cu anul decesului tatălui. Dar există şi voci care, invocînd surse din sistem, spun că Arafat a venit totuşi în ţară mai tîrziu, prin '86, caz în care nu avea cum să termine, în doar 4 ani, medicina.

 

Să acceptăm însă că facultatea a început-o în '82, nu '86, după anul obligatoriu de învăţat limba română, caz în care lucrurile par a se aşeza conform spuselor lui. Pentru a nu mai apărea astfel de întrebări, Arafat trebuie să vină public şi să explice clar cînd, exact, cu zi, lună şi an, a intrat în România şi în ce an a început facultatea. Dacă a început-o în '82, şi dacă, în acel an sau în anii următori a fost contactat de Securitate.

 

Evident, dacă se doreşte, arhivele securităţii pot lămuri acest lucru. La fel cum CNSAS poate lămuri dacă Arafat a fost sau nu informator al securităţii, dacă celor de la CNSAS nu li se odonă să-l spele, desigur. La fel cum şi SRI şi SIE pot lămuri dacă Arafat a venit în ţară ca agent al informaţiilor palestiene sau a fost recrutat de securitatea noastră, aşa cum înclin să cred, din simplul motiv al vîrstei.

 

Aşa, ca simplă observaţie, poate nişte foşti colegi de-ai lui de facultate ar putea să mai povestească unele, altele... Bunăoară, am găsit într-un articol semnat Ștefan R. Apostol în Playtech, din 3 mai 2021, următoarele:

 

„Unul din cei care au povestit acest episod a fost și colegul lui Raed Arafat, medicul Wargha Enayati: «Din punct de vedere profesional, era le fel de nebun ca și astăzi… La un moment dat, Domnul Raed a fost dat afară din Cluj pentru comportament nepotrivit și a ajuns în Târgu Mureș». Totuşi, Arafat indică în CV că şi-a luat licenţa la Cluj. Oricum, Arafat nu şi-a făcut niciodată publică această diplomă de licenţă. Eu nu am reuşit să o găsesc, nici alţii. George Roncea, de exemplu, pune o suită de întrebări corecte:

 

„Teoretic ar fi terminat medicina insa nu se specifica insa nicaieri urmatoarele:

- Perioada studiilor și anii exacți de studii - care nu sunt de găsit pe nici un site;

- dacă a finalizat acele studii, în ce an și cu ce tip de diplomă;

- dacă după absolvirea Institutului a obținut și certificat de medic specialist sau licență de medic specialist (nu certificat de studii, care să ateste doar absolvirea, ci certificat de medic specialist!) - să dovedeasca cu diploma în original, nu cu vreo adeverință prin care să se reia circul voiculescu de la capăt;

- dovada din Registrul Arhivei „Institutului de Medicina și Farmacie” dinainte de 1990 cu semnatura lui Arafat la ridicarea diplomei”.

Un alt aspect din CV-ul lui Arafat mi-a atras atenţia: nici măcar una dintre aşa-zisele specializări înşirate acolo nu are un an însoţitor. Să ştim şi noi cînd a făcut cursurile din S.U.A. şi cursurile din Europa. Nimeni nu s-a obosit pînă acum să trimită întrebări instituţiilor în cauză. Şi vine întrebarea firească: de ce nu şi-a trecut în C.V. anii în care a făcut aceste cursuri? Pe cît de detaliată în privinţa asta este partea referitoare la activitatea profesională, pe atît de seacă e cea referitoare la studii şi specializări.

 

Păi, hai să vă spun eu de ce: bunăoară, Arafat şi-a trecut în CV, la capitolul „II. 2. Studii post-universitare si formare continua perioada 1990 -2016” nu mai puţin de 5 cursuri la „US Department of Homeland Security, Federal Emergency Management Agency (F.E.M.A.), Emergency Management Institute”. Să faci cursuri la şpionii de la Homeland Security e super tare, nu? Doar că F.E.M.A. e agenţia federală americană care se ocupă cu managementul dezastrelor, nu are strop de treabă cu intelligence-ul, e super transparentă şi - aici vine distracţia - oferă cursuri gratuite online. Verific pe site-ul lor: toate cele cinci cursuri înşirate de Arafat în CV-ul lui fac parte din oferta „Independent Study, Online courses available free of charge”, adicătălea, pe româneşte, cursuri gratuite pentru toţi, şi le puteţi face şi dumneavoastră mîine, stînd confortabil în fotoliu.

 

Scrie apoi Arafat în CV că are o „Diplomă de master 2003, Masteratul European în Medicină de Dezastre (E.M.D.M.), Universitatea Liberă, Bruxelles, Belgia şi Universitatea Piemonte, Novara, Italia”. Intru pe site-ul E.M.D.M., scotocesc prin capitolul dedicat structurii didactice şi văd că respectivul master e - ia ghiciţi? - tot online. Un an online şi la final două săptămîni prin Italia, la Novara, să te vadă olecuţă profesorii la faţă şi cam atît. Ca fapt divers, în Comitetul Executiv al E.M.D.M., coordonatorul edicaţional din Novara este taman un român, George Teo Voicescu, aşa încît o diplomă de master de la român la „român” e chiar o chestiune de curtoazie.

 

În ceea ce priveşte următorul curs pe lista din CV – „Curs internaţional de urgenţe nucleare civile, US Army National Guard, Maryland, USA" - poate reuşiţi să îl găsiţi voi, eu nu am găsit nimic pe site-ul lor şi nici pe net. Am văzut la ei doar cursuri pentru cetăţenii americani. Posibil să fie, nu zic nu.

 

De asemenea, nu am găsit nicăieri nici vreun „Curs de medic şef de urgenţă pentru conducerea intervențiilor în cazul accidentelor cu victime multiple, I.T.A.C.C.S. („International Trauma Anaesthesia & Critical Care Soaciety - USA”) ţinut la Copenhaga, după care, cică, s-a plimbat ca lector în Austria, Noua Zelandă şi Grecia. În schimb, am văzut că I.T.A.C.C.S. ţine tot felul de seminare anuale, cu uşile deschise, la care participă medici care lucrează în domeniu, iar la faza cu lectorul am convingerea că s-a dus prin ţările alea tot pe la nişte seminare unde citeşti chestii de pe foi şi te întorci acasă, de aceea nici nu a detaliat. Lector în sensul de speaker, adică, nu de grad universitar, în caz că asta credeţi dacă citiţi CV-ul.

 

Apoi, şi-a mai trecut un cîrd de aşa-zise cursuri pe la diverse instituţii: „Brigada de Pompieri Strathclyde, Scoţia în România şi Scoţia”, „Serviciul Medical al Armatei Norvegiene”, „Serviciul de Ambulanţă Aeriană Norvegia” şi „Brigada de Pompieri din Paris", astea toate fiind, evident, nu cursuri, ci întîlniri d-alea de schimb de experienţă, cum fac toate instituţiile şi la care se putea duce uşor prin prisma funcţiilor ocupate de-a lungul timpului.

 

Aş fi vrut să iau un pic la puricat şi cărţile şi articolele înşirate generos în CV. M-am oprit, însă, fiindcă acolo, cu vreo două excepţii de manuale care par traduceri de pe la alţii, colcăie de lucrări cu co-autori. Iar lucrările cu autori grămadă ştim toţi cum se scriu.

 

Mă opresc aici, deşi ar mai fi cîte ceva de adăugat, însă nu cred că merită să aloc mai mult de o oră din viaţa mea acestui subiect. Şi aşa a fost prea mult. Pe scurt, dacă cineva va lua serios CV-ul lui Arafat la puricat, nu prea mai rămâne nimic din el. Ah, staţi aşa, că rămân totuşi funcţiile şi decoraţiile. Poate ăsta să fie răspunsul la modurile în care, în calitate de comandant al acţiunii, intervenţiile dirijate de el au eşuat glorios, de fiecare dată cu victime. Poate totuşi Arafat va veni cu răspunsuri la întrebările de mai sus şi cu documente care să ateste toate chestiile alea înşirate frenetic în CV.

 

PS - De remarcat anii de voluntariat de după decembrie 1989. Arafat zice că a trăit atunci din nu ştiu ce moştenire de familie, că job n-a avut. Sper ca actualul secretar de stat să nu se dovedească a fi fost, în acei ani, un bişniţar de duzină.

 

Bibliografie web

- https://smurd.ro/.../03/mesaj-prof-mircea-chiorean-smurd.pdf

- https://smurd.ro/wp-content/uploads/2010/03/mesaj-prof-mircea-chiorean-smurd.pdf?fbclid=IwAR1pw_lHGEo5XQ0boeN515EasliLyqWlfsnXNS68N1FQ2XufVjRIKGBgong

- Daniela Iuliana Toba oeorptsdSn113su9cm75gt74 g2872:aa3c aml1ah8m7u948mctaaih5a 0

- https://ina.gov.ro/nicolae-steiner/

- CV-ul lui Arafat: https://www.facebook.com/proiect.semperfidelis/posts/pfbid02ThbKJMswdFrCjnTNwmGpKn7r6H2WWktMi5QjYs9NKsMg47EhpPAbrsSTPNQmizALl

https://www.facebook.com/proiect.semperfidelis/posts/pfbid0zuXsRde6mSrJfk9Qpo7azCR5s6KnuoMUcBaurKCxkLRfPHTtEiHC9F5pZNtf2DsBl









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu