joi, 15 august 2024

ART-EMIS - Uniunea Europeană cere interzicerea „miniștrilor” criminali de război evrei „înnebuniți”

 



Uniunea Europeană cere interzicerea „miniștrilor” criminali de război evrei „înnebuniți”

Redactia ART-EMIS

15 August 2024

 

Șeful Uniunii Europene pentru politică externă spune că blocul ar trebui să ia în considerare sancționarea miniștrilor de extremă-dreapta israelieni Itamar Ben Gvir și Bezalel Smotrich, după ce aceștia au afirmat că ajutorul pentru Gaza ar trebui blocat și înfometarea a două milioane de oameni din teritoriu ar putea fi justificată. Așa-numitul ministru al Securității Naționale al Israelului, Itamar Ben-Gvir, a declarat duminică într-o postare pe platforma de socializare că transferul de ajutor umanitar și combustibil în Fâșia Gaza ar trebui oprit „până când toți captivii noștri” ținuți de Hamas vor fi eliberați. În aceeași postare, Ben-Gvir a cerut și ocuparea permanentă a Gazei.

 

Ministru israelian cere ocuparea permanentă a Fâșiei Gaza

 

Ministru israelian Itamar Ben-Gvir a cerut ocuparea permanentă a Fâșiei Gaza[1], spunând că Israelul trebuie să oprească orice ajutor umanitar către teritoriul asediat.  Comentariile sale după ce ministrul israelian de Finanțe Bezalel Smotrich a declarat săptămâna trecută că el crede că blocarea ajutorului umanitar pentru Gaza este „justificată și morală”, chiar dacă provoacă moartea prin foame a două milioane de civili în râul palestinian de coastă. „În timp ce lumea face eforturi pentru o încetare a focului în Gaza, Ben-Gvir face apel la reducerea combustibilului și a ajutorului civililor. La fel ca declarațiile sinistre ale lui Smotrich, aceasta este o incitare la crime de război”, a scris Josep Borrell (diplomat U.E. - n.r.), susținând că „sancțiunile trebuie să se afle pe agenda U.E.”. Apelul său vine în timp ce un număr tot mai mare de state au amenințat că vor impune sancțiuni înalților oficiali israelieni pentru comportamentul lor în timpul războiului din Gaza.

 

„Uciderea a două milioane de oameni prin înfometare în Gaza este «justificată și morală»”

 

Ministrul israelian Bezalel Smotrich spune că moartea a două milioane de palestinieni din Fâșia Gaza blocată din cauza foametei ar putea fi „justificată și morală”[2]. Ben-Gvir și Smotrich se află printre miniștrii cel mai probabil să se confrunte cu sancțiuni. Ei sunt figuri israeliene de rang înalt aflate la marginea planurilor de expansiune ale așezărilor regimului de la Tel Aviv și continuă să susțină mai multe acaparări de pământ în teritoriile palestiniene ocupate. Ambii miniștri se opun unei încetări a focului și în Gaza.

 

Potrivit ministerului sănătății din Gaza, din octombrie 2023, Israelul a ucis peste 39.800 de palestinieni, majoritatea femei și copii, în Gaza[3]. Entitatea ocupantă a impus, de asemenea, un „asediu complet” asupra teritoriului, întrerupând combustibilul, electricitatea, alimentele și apa celor peste două milioane de palestinieni care trăiesc acolo.

 

Israelul este acuzat de genocid de Curtea Internațională de Justiție, a cărei ultimă decizie i-a ordonat să oprească imediat operațiunea militară de la Rafah, unde peste un milion de palestinieni căutaseră refugiu din război înainte ca acesta să fie invadat pe 6 mai.

 

--------------------------------------

[1] https://www.presstv.ir/Detail/2024/08/11/731155/Israel-BenGvir-permanent-occupation-Gaza - 11 august 2024.

[2] https://www.presstv.ir/Detail/2024/08/05/730748/smotrich-Israel-Gazans - 5 august 2024.

[3] Imagini din urma atacurilor aeriene israeliene asupra Gazei - https://www.presstv.co.uk/Detail/2024/08/14/731340/Israeli-airstrike-Gaza-Strip-entire-family-Nuseirat-refugee-camp-

sursa - https://www.theinteldrop.org/2024/08/12/eu-urges-ban-on-crazed-jewish-war-criminal-ministers/








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu