vineri, 17 martie 2017

Cine suntem ? ”Anti-Românismul”





Ce este ”Anti-Românismul”

”Anti-românismul” este orice formă de acţiune sau de inacţiune, cu intenţie sau fără intenţie, care conduce la devalorizarea patrimoniului românesc.

Patrimoniul românesc cuprinde ansamblul identitar-biologic-material construit în milenii de poporul român prin muncă, geniu, luptă, credinţă, suferinţă şi noroc istoric.
Poporul român constituie totalitatea românilor, indiferent de statul în care s-au născut sau trăiesc.

Acţiunile anti-româneşti sunt mesaje de orice fel, verbale sau scrise, imagini, filme, cântece, simboluri grafice, simboluri culturale sau istorice, elemente arhitecturale, acţiuni religioase, acţiuni economice, acţiuni legislative, înstrăinarea sau administrarea defectuoasă cu intenţie a patrimoniului, precum şi orice alte intervenţii care generează efecte prin Efectele acţiunilor anti-româneşti sunt:

scăderea stimei de sine a românilor

crearea de confuzii şi incertitudini identitare

crearea de percepţii negative faţă de români şi România la nivel internaţional

dorinţa de părăsire a ţării, de ascundere şi de schimbare a identităţii naţionale

discreditarea Bisericii Ortodoxe

neaprecierea şi distrugerea patrimoniului cultural

diminuarea patrimoniului biologic, cantitativ şi calitativ

reducerea patrimoniului material şi apariţia condiţiilor de ”palestinizare” a României

atrofierea instinctelor care asigură coeziunea şi continuitatea societăţii: feminitate, bărbăţie, identitate, datorie, credinţă.


Evoluţia evenimentelor din ultimele trei secole arată că este naiv să se nege existenţa unor acţiuni organizate şi bine finanţate pentru distrugerea patrimoniului românesc şi, implicit, a poporului român. Se poate pune şi întrebarea dacă aceste acţiuni sunt componente ale unei strategii cu un termen foarte lung de realizare, ceea ce ar însemna că asupra poporului român se desfăşoară un atac nedeclarat şi greu de identificat, de către un agresor necunoscut.

Considerăm că orice acţiune anti-românească trebuie să fie identificată şi contracarată, indiferent dacă este făcută cu intenţie malefică sau e aparent doar o eroare inocentă. Pe cei malefici trebuie să-i oprim iar pe ceilalţi să-i educăm, iar în acest fel să ne dovedim prin fapte mândria de a fi român.



Cine suntem. Misiune

Suntem un grup de români uniţi de dorinţa de a apăra formele de manifestare a identităţii româneşti.
Suntem unii dintre cei foarte mulţi care tresar când aud vorbele rele care se spun cu nonşalanţă despre români şi ne-am hotărât să nu mai stăm pasivi.

În haosul vieţii cotidiene, am observat că există unii care repetă obsesiv nişte idei fixe despre noi, pe care din ce în ce mai mulţi români au ajuns să înceapă să le ia de bune şi să le introducă ei înşişi în vorbirea curentă, ca pe nişte stereotipuri îndelung verificate: ”românii nu-s uniţi”, ”ca la noi, la nimeni”, ”românii sunt hoţi”, ”la ce să te aştepţi de la un român”,”suntem ţara lui merge şi aşa”, ”nu ştim să ne alegem conducătorii”, ”nu suntem harnici ca nemţii”, ”ne dorim să moară capra vecinului”, ”nu suntem în stare să ne conducem singuri”, ”ne trădăm conducătorii”, ”ne trădăm aliaţii”, ”suntem curvele istoriei, numai cine n-a vrut nu ne-a călărit”, ”n-am câştigat nicio victorie în toată istoria”, ”la Călugăreni a fost o retragere”, ”Eminescu a murit de sifilis”, ”nu există român să n-aibă şi sânge de ţigan”, ”ţiganii sunt mai buni lăutari decât românii”, ”niciun român important nu a fost român 100%”, ”gastronomia românească e luată de la alte popoare”, ”noroc că ne-au civilizat austriecii”, ”asuprirea maghiară a fost benefică”, ”evreii ne-au dezvoltat comerţul”, ”fără un rege neamţ nu ne câştigam independenţa”, ”suntem ultimii în Europa”, ”ne merităm soarta”...

În altă ţară europeană, oricare dintre expresiile similare scăpate la tv sau radio ar fi imediat amendată, oficial şi mai ales de populaţie, dar la noi nu pare să-i pese nimănui. 

Avem CNA, avem legi, avem un Consiliu al NonDiscriminării, avem comisii parlamentare... şi ce dacă?

Similar, vedem cum clădiri frumoase şi emblematice sunt demolate doar cu scopul de a nu mai fi, cum străzi cu case frumoase sunt urâţite de o construcţie ridicată parcă doar pentru asta, cum biserici care se vedeau de departe deodată dispar în spatele unui bloc ridicat parcă special să le obtureze, cum într-un sat pescăresc din Deltă apare o poartă ”secuiască”, cum într-un sat românesc se ridică o pagodă ţigănească, cum băncile din Parcul Cişmigiu care de o sută de ani apar în toate pozele sunt înlocuite peste noapte cu unele ”moderne”, cum la Breaza un supermarket german nu poate fi construit decât dacă se demolează un conac de 200 de ani etc – este clar că pe cineva deranjează tot ce este frumos în România şi distruge sistematic orice este emblematic. Nu este nici progres, nici modernizare, nici eficientizare – este vorba de a distruge ceva doar pentru că este element identitar românesc. Este anti-românism în formă pură!

Deja nu mai există domeniu de activitate în România în care nu asistăm la un asalt asupra a tot ce este românesc, pentru a fi distrus, preluat sau ridiculizat.

Cum este şi firesc, niciun popor nu are o asemenea pornire etno-masochistă şi auto-distructivă, şi nici noi nu suntem altfel. Este o ”boală” nouă în societatea românească, o otravă introdusă continuu şi pe nesimţite de un număr mic de indivizi, dar care au în spate bani şi canale media care să îi apere.

Noi ne-am hotărât să ne luptăm cu aceştia şi suntem convinşi că avem în spate toţi românii care cel puţin o dată au pus capul jos când s-a vorbit rău despre români pe nedrept.

http://bestbigdeal.com/index.php/cine-suntem











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu