luni, 27 martie 2017

STATUL MAFIOT




STATUL MAFIOT

Contributia economistulu Pavel Roman (AGERO Stuttgart) la tranzitia de la puterea verticala, statul mafiot oriental la statul de drept occidental este fragmentara, dar meritorie. Articole sale trateaza diferite aspecte economico-financiare din zona de conflict dintre dreptul comunitar vesteuropean, UE si devalmasia ortodoxa moldo-valaha.

Romania stat mafiot, au spus-o mereu presedintii Emil Constantinescu, Traian Băsescu, publicistii Adrian Plesu, Sorin Roșca Stănescu si semantarul acestor randuri. Cine cauta pe google - Romania stat mafiot - gaseste 218.000 de documente.

Statul de drept este produsul Revolutiei, Renasterii papale, sec. XI-XIII, cand s-au sacralizat dreaptul, persoana, ratiunea, scoala, etica, cand sacerdotii et imperii, papa si imparatul si-au definit seferele de putere distincte, si s-au pus astfel bazele civilizatiei, culturii politice occidentale, democratiei, societatii civile, greu de intates sau acceptat in pectore de partida ortodoxa moldo-valaha - PMR, PCR, FSN (PNL, PSD) - mereu victorioasa in alegeri.

Normele statului de drept e strain orientului, unde Despotul, Stapanul, puterea este de natura divina si sursa absoluta de drept. De la Bucuresti la Bangok si de la Moscova la Ancara asta e normalitatea. Romania e insa de jure in occident, UE/NATO si incearca sa rupa lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane si sa adere si de facto la civilizatia occidentala, la normele Renasterii papale. Orient versus occident? Un nou modus vivendi?

Faptul ca presedintii camerelor parlamentare, senatori, primari sunt incuplati pentru coruptie, contravine normelor statului de drept, UE/NATO, nu insa a orientalilor, pentru care haiducia, furtul si minciuna sunt singurele lor forme de protest, impotriva duplicitatii si mimarii occidentale a bonjuristilor, inca din sec XIX. 

''Nu vom avea total puterea pana nu vom avea Justitia!’' a sintetizat varanul, reprezentat al elitei postcomuniste, d-ul Voiculescu din puscarie. Asta vor inculpati, d-ul si d-na Bombonica Dragnea. Ei castigala la urne, fac guvern, dar sunt impiedicati mereu sa faca legile lor, orientale, in contradictie cu statul de drept occidental.

Perspectivele despotiei moldo-valahe sunt in EU/NATO limitate. In caz ca Trump si Putin vor negocia si intalege ca la Jalta si Malta nu e exclusa nici Reconquista Ortodoxa in Balcani, nici devalmasia baronilor moldo-valahi, care vor pune in joc astfel soarta tarii, la aniversarea a unui secol de la Marea Unire.

*

Din 1989 statele ortodoxo-comuniste din fostul Lagar sunt in tranzitie spre state mafiote, urmarea esecului refacerii unitatii crestine. Vezi structurile crimei organizate din fosta URSS, Jugoslavie si Bulgaria, Romania.

Dictatura de dezvoltare marxista urmarea sa ajunga din urma si sa depaseasca occidentul, pe cand mafia ortodoxa se substitue statului si amana astfel dialogul cu Roma, refacererea unitatii de credinta si credibilitate est-vest.

Dictatura se baza pe sclavi, fara drept de miscare si cuvant. Mafia continua traditia Hoardei de Aur,  Bizantului, Despotului, dar fura de la buget mai subtil, sub mantia aparent liberal-occidentala.

In parlament, guvern, justitie sunt alesii baronilor ortodocsi care refuza din mosi, stramosi, prin crez,  cultura occidentala si sunt dependenti de crima organizata, evazie fiscala, coruptie.

Daca cred in acela de aceiasi cred-inta, e firesc ca occidenalii nu-i cred si nu pot, n-au voie sa-i ajute pe cei ce merg pe cai gresite. Asa ca ortodocsii se razbuna prin crima organizata, paternalismmul mafiot.

Din multitudunea de analize competente privind statul mafiot (vezi gen. Aurel Rogojan, econ. Pavel Roman) incompatibilitate milenara dinte ortodoci si occidentali e trecuta mereu cu vederea.

Asteapta ortodocsii moldo-valahi hotararea lui Vladimir Putin, urmasul imparatilor celei de a treia Roma, mai ales ca e in Razboi Rece cu NATO sau a Sfantului si Marelui Sinod Panortodox ?

Cu prim-ministri infractori, romanii nu se mai bucura de incredere si simpatie in UE, mai ales ca a iesit la iveala atat incompatibilitatea, aversiunea lor fata de occident, cat si strategia lor subversiva, mafiota.

Neincrederea est-vest e de o mie de ani, de 50 s-a renuntat la anatemizarea reciproca, dar dupa 1989 a inceput un dialog. Putin va taia nodul gordian al incompatibilitatii est-vest?

Mafia ortodoxa e vremelnica in era globalizarii, asta explica si generozitate crestinilor occidentali, UE/NATO de a integra Bulgaria si Romania. Presedintele Klaus Iohannis si DNA sunt semne promitatoare in acest sens.


Links:

Timisoara la 27 martie 2017








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu