marți, 14 martie 2017

Nimeni nu a fost un gândac de bucătărie!





AVETI – horoscop ?

Ascendentul, mai important ca zodia, karme şi lecţii de viaţă, reîncarnări şi vieţi trecute în care aţi fost neapărat cineva important. 

Nimeni nu a fost un gândac de bucătărie!

Aiureli fengşungiste şi arcane vedice, superstiţii din Orient, preluate, în Vest de guguștiuce naive și confuze! Care au locul şi publicul lor, dar, la Est de Iran!

Sigur, aşa cum nişte preoţi înţelepţi mi-au spus că religia este absolut obligatorie pentru majoritatea primitivă şi redusă, ca prin respect şi frică, să fie factor civilizator şi cod obligatoriu de norme în societate - tot aşa, pseudoastrologia, şarlatania şi impostura au publicul lor de naivi.

Niciodată un astfel de naiv nu îmi va putea citi şi înţelege horoscopul, pentru că este, aşa cum spune maestrul Dan Andronic, pe blogul lui : „interzis proştilor”!

Ce spune această astrologie ştiinţifică, care sunt principiile de bază? În primul rând astrologia adevărată, elenistică, europeană, studiază TIMPUL! Așa spune și Catehismul, paragraful 2116, criticând, de fapt astrologia pentru încercarea de a stăpâni timpul și oamenii și prin aceasta, istoria. Zodiile, în astrologia ştiinţifică, creștină, sunt intervale de timp de circa 30 de zile, începând cu echinocţiul de primăvară, 20 martie.

Astrologia vedică, indiană, orientală, atât de dragă unora și altora, porneşte de la premiza, greşită, că zodiile sunt LOCUL, în spaţiu, ocupat de constelaţii. Zodiile sunt... în spațiu!

O să mai revin, sunt multe de precizat, dar ascultaţi-mă şi credeţi-mă pe cuvânt: astrologia orientală este o superstiţie, se bazează pe tipul de gândire oriental, sincronic.

 Nu ni se potriveşte. Este astrologia nimicului, a omului supus, a grăuntelui de nisip, strivit de zei şi de cei puternici. Se dau sentinţe, omul este condamnat dinainte unui destin prestabilit şi implacabil.

Astrologia caldeeană, europeană, ştiinţifică, creştină, sau cum vreţi să-i spuneţi, se bazează pe modul de gândire logic, a lui Aristotel, european. Ni se potriveşte nouă. Este astrologia omului alb, european, creştin, bucuros că face parte din Dumnezeu pe care-L iubeşte şi vrea să-L înţeleagă. Nu se ghicește viitorul așa-zis implacabil, se dau sfaturi bune, ca să navighezi cu succes între Destin şi Liberul Arbitru!

Am primit, de la o instanță internațională, mai multe cereri de clasamente și de propuneri pentru premierea unor astrolgi din România. Așa că am rugat un prieten care lucrează în industria tv să-mi facă mai multe fișiere video cu ce este pe piață în materie de astrologie, eu nu am televizor, de vreo 15 ani. Am primit ceva, dar ceea ce m-a nemulțumit sunt figurile severe, tragice chiar, aș spune ale celor care fac astrologie la tv. 

Astrologia este o metafizică veselă. Au spus-o mulți în cele șase mii de ani de istorie și o spun și eu, din nou. Astrologia dă speranță. Speranța dă optimism. Optimismul dă bucurie. Bucuria dă veselia unui om cu cugetul curat. O să mai discutăm, o să mai vedem, vorba lui Elon Musk.

Mi-a făcut plăcere poziția președintelui României la UE. Bravo, există interese ale României mai presus de răfuielile politice și guvernări efemere, la Cotroceni se pare că a început să se înțeleagă lucrul acesta. M-a impresionat prăbușirea Porții Albastre din Malta. Un prieten, de departe, mă întreabă dacă nu cumva este un semn! O să mai discutăm, o să mai vedem...

Se pare că este un weekend cu vreme rea. Dacă nu este absolut necesar, nu porniți la drum. Un ceai cald și multe vorbe și voie bună, împreună cu cei dragi.

Eu o să caut un film bun, nu știu încă care, dar cu siguranță înainte de 1980. O să vă spun altădată de ce.

Apoi o să-mi fac canonul de pustnic în rodaj, o să mă rog în felul meu care nu este deloc dogmatic, dar vine din inimă, pentru pace, pentru toți și pentru toate, dar mai ales pentru o doamnă care are un mare necaz, cu o cățelușă mică. Așa o să mai treacă o noapte, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Weekendul îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi de afirmare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat(ă) de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social.  Configuraţia astrologică arată că perioada menţionată este aspectată favorabil – aşa încât poţi da dovadă de dinamism, aşa cum îţi place ţie. „Repede şi bine” este crezul tău în această perioadă şi interesele tale personale avansează în direcţia dorită „repede şi bine”. Atenţie la răcelile de iarnă târzie şi primăvară timpurie, la alergii şi la durerile de cap. Nu este nimic foarte serios, dar, Berbecii trebuie să-şi suplinească nevoia de ronţăială cu „ceva verde” – sau cu ceva vitamine.

TAUR  Cu Venus pusă pe croşetat, sau pe făcut goblenuri, perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă muncă – sărăcia omului!  Adică în acest weekend trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante. Nostalgia ţi se strecoară şi în suflet, chiar dacă vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău. Aşa că o mică migrenă, ca o mică furtună în borcanul cu melancolie, este tot ce ţi se poate întâmpla, mai rău. Mai bine este să te îndrăgosteşti din nou pentru că este o stare care îţi face bine şi te motivează. Dacă oferta umană este aşa cum este, te poţi ataşa de un căţeluş, o pisicuţă sau chiar de un colier cu pietre (semi)preţioase!  Nu degeaba, Venus-Afrodita, planeta ta protectoare, era considerată de antici zeiţa dragostei şi a frumuseţii, dar şi a podoabelor strălucitoare.

GEMENI    Cu Mercur afectat, nativii din Gemeni au unele probleme. Unii dintre Gemeni au mai puţini bani decât au nevoie, alţii au probleme cu imaginea, iar o a treia categorie se luptă cu morile de vânt. Aşa că nu prea este pace sub măslini, sau sub ce vrei tu! Totuşi, norocul îţi zâmbeşt. Dar nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti specialist – închisul uşii peste mână, aprinsul feţei de masă cu ţiagareta etc – pentru că tu gândeşti infinit mai repede decât acţionezi. De aici rezultatele nedorite în sinergia dintre spirit şi materie, de fapt am mai discutat despre asta, nu ?!

RAC   În weekendul în chestiune eşti mult mai influenţat, decât de obicei, de celesta ta patroană, Luna. La un moment dat mai reţii şi ceva lichide, aşa pentru umorul jocului stelar, iar starea ta psihică este în rezonanţă cu fazele Lunii. Sâmbătă, poţi organiza o mică petrecere, pentru că tot veni vorba despre lichide şi îţi mai îmbunătăţeşti şi starea de spirit. Duminică ai o perioadă mai bună şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Poţi să faci curăţenie şi ordine, dar să te şi distrezi puţin. Veşti de departe, vezi pe reţele sau e-mail-ul, sau mai prozaica cutie de scrisori.  Poţi, de asemenea să dai telefoane sau SMS, sau socializezi – este o ocupaţie teribilă! Este cazul să devii mai practic(ă) şi ceva mai diplomat(ă), totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, dezastru financiar şi/sau sentimental. Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la sănătate.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes !

LEU  Nu că ţi s-ar cuveni ceva, sau că ai avea unele merite, urmare unei munci deosebite şi a unor rezultate strălucite, dar gura ta mare şi tupeul tau zdrobitor sunt argumente suficiente în lumea asta superficială şi decadentă. O zi de sâmbătă bună, care trece repede, ca orice lucru bun. Trebuie sa te relaxezi, mai ales pe seara şi să laşi treburile aşa zis urgente. Nimic nu este urgent când este vorba de odihna şi de sanatatea ta. Poate te duci la sală, poate alergi prin parc, poate o sauna, trebuie să eliberezi tensiunea acumulata. O veste bună de la unul dintre membrii familiei. Duminică seara intri puţin în viteză şi laşi lenea pe mai târziu, pentru ca ai nevoie, dupa caz de o rochita sau o camase calcata. Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil, însă! Trebuie doar să treci peste aspectele nefavorabile din perioada aceasta - o mică criză existenţială atât de necesară ca să faci comparaţia cu momentele în care te simţi într-adevăr bine.

FECIOARĂ  Din nou anumite amănunte te fac să fierbi. Mai lasă-le în Dalai Lama de amănunte, că viaţa ta nu se compară cu a lui X şi al lu’ Z. Iarăşi nu vezi pădurea de copaci. Chiar dacă acum este frig, vine primăvara, vine căldura, Paştele, pregăteşte-te să te expui în rochiţe meseriaşe şi în costume care te avantajează şi totul va fi bine. Nu-ţi mai face inimă rea de ce bogat este ticălosul ăla, sau ce noroc a avut curva aia. Au şi ei necazurile lor, dar cum sunt mai pragmatici decât tine nu arată aproape niciodată ca suferă. Decât dacă le serveşte la ceva... Lumea este făcută din ierbivore şi prădători, din victime şi învingători. Nu te înregimenta în categoria păguboşilor - înainte de luptă! Şi nu uita că pierzi când renunţi să mai încerci. O veste bună duminică, poate pe seară. Apoi, îţi regăseşti ritmul şi o parte din echilibru. Poate că nemulţumirea face parte din caracterul tău! 

BALANȚĂ  Pe total, după o deliberare îndelungată, perioada este relativ bună, aşa că în weekendul ăsta poţi să faci mai tot ce vrei, sigur, să nu fie ilegal, imoral şi să nu îngraşe! Totusi, se schimbă registrul influenţelor astrale şi începi să simţi presiunea în cele trei domenii consacrate: banii, sănătatea şi dragostea. Ai nevoie de bani pentru reparat maşina, instalaţiile de încălzit ale casei costă o avere, încasările întârzie, iubita(ul) a plecat în Italia – iată o gamă largă de trăiri caracteristice dezechilibratelor Balanţe. Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile toată perioada, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Sănătatea este bunicică, banii – constant! Dacă ar fi să ne luăm după stele ar fi mai bine să verifici încă odată dacă chiar vrei să pleci în călătorie în weekend.

SCORPION   O perioadă de timp bună spre foarte bună. Primele ore din ziua de sâmbătă îţi dau ceva dureri de cap, la propriu şi la figurat. Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Oricum fiecare Paradis are şarpele lui. Al tău se numeşte „falsă viziune asupra realităţii”. Adică o să auzi weekendul asta la minciunele, minciuni şi minciuni sfruntate, cât să ai rezerve pentru tot anul. Drept care şi tu te vei simţi obligată sau obligat să emiţi „false judecăţi de valoare”. Aşa este la tenis!  Nu este foarte bine să pleci la munte sau în călătorii de plăcere. Gandirea pozitivă şi arborarea unui zâmbet permanent te fac să obţii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult.

SĂGETĂTOR  Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă imperial cu ştaif. Nu arăta că eşti rănit sau rănită, că hienele abia aşteaptă. Viaţa este o junglă mai necruţătoare decât necuprinsul Africii. Cam tot în perioada când Marte face ceva aspecte faste, adică în jurul zilei de sâmbătă, în mod sincronic, o să te hotărăşti brusc să pleci la capătul Pământului să cumperi o pereche de pliznoţi cu care să începi o afacere fabuloasă. Ce sunt pliznoţii? Asta o să te întrebi mult timp de aici în colo, bun este și un banc! Duminica îţi duce gândul la o cină fastuasă cu şampanie şi kir, caviar cu unt, galbenuş de ou fiert şi lămâie, camembert, şi cu ce mai urmează după - asta dacă iubitul sau iubita nu te-a părăsit deja, trântind uşa şi lăsându-ţi pisica, plata telefonului şi a întreţinerii (pe ultimii doi ani). Ce vrei, afaceri de Centaur!

CAPRICORN  Carpe diem! Oricum, cam asta şi făceai! Spiritul de dreptate care te carcacterizează te face să iei o atitudine care este destul de discutată - asta sâmbătă. Până la urmă, ori se uită, ori obţii „consensul”. O realizare notabilă în a doua jumătate a weekendului, adică duminică. Mesaj către toţi nativii zodiei : „Nu vă lăsţi copleşiţi de rutina zilnică, cumpărături, curâţenie, spălat geamuri, dat cu aspiratorul e cam patetic - căutaţi să vă distraţi şi să legaţi noi prietenii.” Nu exagera cu munca şi efortul, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă către surmenaj şi depresie. Învigătorii sunt nişte persoane abile şi tenace odihnite nu nişte nefericiţi crăcănaţi de muncă. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu lăsa mass media să-ţi otrăvească viaţa cu ştiri negative şi filme violente. Ai un prilej pe care nu trebuie să-l ratezi!

VĂRSĂTOR   O veste bună urmată de o distracţie pe măsură.  Atenţie la mijloacele de transport în comun.  Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. Nu apăsa pe acceleratorul vieţii când nu trebuie. Dar pe termen lung, gândind strategic, lucrurile se mai aranjează.  Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti ocupat. Timpul trece, copii cresc, oamenii se ofilesc, iată, momentul a trecut şi zgura părerilor de rău se adună în inimă. Evită perioada aceasta de timp să dai sau să iei bani cu împrumut, sau să faci cumpărături importante, mai ales bunuri de folosinţă îndelungată. Cu sanatatea stai binişor, în orice caz mult mai bine decat cu banii!

PEŞTI  Planetele şi configuraţie astrologică îţi sunt favorabile. Poţi reuşi în activităţi legate de marfă, de bunuri de consum, ba chiar şi în creaţie. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei de sâmbătă. Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili. Astrele emit „vibraţii favorabile”: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – aproape armonioasă, iar situaţia financiară nu îţi mai pare teribilă.  Te simti excelent ceea ce este un motiv suficient sa tii nasul pe sus. Înfumurarea şi aerele de primadonă îţi vor trece imediat când o să faci socoteala cât ai cheltuit şi ce datorii ai de achitat. În a doua parte a weekendului stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale şi mai puţin in cel material, mai ales dacă este vorba de bani. De asemenea, în această perioadă este bine să nu-ţi iei nici un risc major. Evită sa semnezi acte oficiale, contracte, ințelegeri fie chiar şi un nou contract la mobil.


Sursa: Prof. Valentina Lupu











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu