vineri, 17 martie 2017

GSM tableta U.E. - ROMÂNIA, ALTĂ VITEZĂ ? 0d






U.E. - ROMÂNIA, ALTĂ VITEZĂ ?

Sunt români revoltați de propunerile pentru reformarea Unuiunii Europene, un proiect de anvergură ale cărui baze au fost puse acum 60 de ani. La Roma.

Puțină istorie. Churchill a cerut la 19 septembrie 1946, la Zürich, formarea Statelor Unite ale Europei. Abia la 9 mai 1950 se vine cu o propunere concretă. Declarația ministrului francez de externe Robert Schuman demonstrează că numai o comunitate supranațională poate duce la progresul rapid al Europei distrusă de devastatorul război mondial.

Nu a fost un proces ușor, naționaliști extremiști existau și în acele timpuri !

Datorită unor minți vizionare (Winston Churchill, Robert Schuman, Konrad Adenauer, Joseph Bech, Johan Beyen, Alcide De Gasperi, Walter Hallstein, Sicco Mansholt, Jean Monnet, Paul-Henri Spaak, Altiero Spinelli ...) s-au putut pune bazele Uniunii Europene. 

În același an, 1950, șase țări, Belgia, Franța, Germania de Vest, Italia, Luxemburg și Țările de Jos, s-au unit din punct de vedere economic și politic în cadrul Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului.

La 25 martie 1957, prin Tratatul de instituire a Comunității Economice Europene de la Roma se pun bazele Comunității Economice Europene (CEE), cunoscută sub denumirea de Piața comună.

Tot la Roma, acum 2044 de ani, au fost puse bazele primului „proiect” Uniunea Europeană. 5.000.000 km², 88.000.000 de locuitori, sesterțul - moneda comună, pax romana etc. etc. Azi 4.324.782 km², 507.890.191 locuitori, euro ...

În acele condiții, Republica romană a rezistat câteva sute de ani, din 16 ianuarie 27 î.Hr până în anul 395, cu o agonie de alte câteva decenii până în anul 476, fiind la cheremul vizigoților, vandalilor sau ostrogoților ce fac praf Imperiul Roman de Apus.


   Rămâne partea de răsărit până la căderea Constantinopolului, sub otomani, în 1453.

 Cum omenirea era dominată de legea pumnului, mândrie și infatuarea, era normal să se ajungă la decădere morală. 

Proiectul acelei comunități europene a căzut sub loviturile dure ale migratorilor. 

   Europa a fost băgată în beznă pentru mai bine de o mie de ani, supusă călăririlor a tot felul de popoare venite din hăurile Asiei și a războaielor de tot soiul.

Gohungeaslavbulungpecumtătu este formula prin care, generații întregi, am reținut pe cei care ne-au călcat teritoriile mioritice. Unii (cumanii, turcii) cu sutele de ani, lăsându-ne grele moșteniri genetice. Cum să nu stea pe aceste plaiuri unde „para mălăiață cade în gura lui Nătăfleață”, cum spune o veche vorbă din bătrâni !?! Situație valabilă nu doar pentru România, ci pentru o mare parte a continentului, binecuvântat de Dumnezeu.

Europa a repornit motoarele abia după Revoluția Franceză (1789). Abia 16 secole mai târziu, se ajunge la refacerea unității europene pentru a rezista în fața marilor provocări ale lumii. În condițiile ciocnirii, tot mai violente, a „civilizațiilor” terriene, debalansate de dezvoltarea economică diferită. 80% din populația planetei se zbate în mari neajunsuri. 

O realitate, pe care o trăim intens !...

Să revin la subiect. După intrarea în vigoare, în 1993, a Tratatului de instituire a Uniunii Europene, care are ca scop creearea unei Constituții  pentru   U.  E., s-au creat condițiile în direcția integrării europene. Ușor de spus, greu de realizat !

Să nu uităm ! Marea Britanie a refuzat, inițial, intrarea în CEE nevrând să cedeze porțiuni de putere instituțiilor comunitare ! Chiar a vrut să-și creeze propria piață comună. Astfel a luat ființă EFTA în 1959, concepută ca rivală pentru CEE. Fără succes. Așa că nu mă miră, astăzi, fenomentul Brexit !

Cu chiu cu vai, împinsă de la spate, România a început să se alinieze la standarde europene. Deși, nu le îndeplinea, suntem primiți în 2007, în condițiile luării de angajamente peste angajamente că ne vom respecta toate condițiile luate. Găsiți foaia de parcurs pe:

http://www.clr.ro/menu1/catalin/FoiadeparcursaRomaniei.pdf


Orice stat normal, în zece ani poate ajunge la un stadiu de dezvoltare semnificativ. 

Exemplul numeroaselor țări, europene sau tigrișorii asiatici au demonstrat din plin acest lucru. România, trebuie să o spunem deschis, pe fondul intituirii unui sistem de guvernare original, a mimat democrația și s-a tot fofilat, prin șmecherii tipice politicii dâmbovițene. Apar astfel rețele de tip mafiot, atât la nivel local, cât și național, care au contribuit din plin la frânarea evoluției României. Sistemele educativ și sanitar, vitale evoluției unui popor, au fost neglijate în mod criminal, iar jafurile s-au ținut lanț. S-a ajuns la un popor cu 40% analfabeți funcțional, ușor de prostit și manipulat la greu prin mijloace specifice.

Așa că e normal ca România să fie văzută ca o națiune de mâna a doua. Nu străinii sunt de vină, cum insinuează naționaliștii și extremiștii români, ci aleșii, pe care noi românii i-am pus în posturi decizionale. Menținerea, timp de decenii, a echipei criminale Ion Iliescu, care a ocupat eșicherul politicii românești, dându-se democrați, a dus la starea de lucruri de astăzi.  

Europa ne-a avertizat ani de zile. „Încetați cu hoțiile !” Aleșii noștri nu au vrut să înțeleagă că răbdarea celorlalți europeni are o limită.

Din 2007 până astăzi, conducătorii n-au avut nici curajul, nici inteligenţa să schimbe lucrurile. Unii nici nu au vrut ! S-au complăcut cu sistemul de tip mafiot, făcând toate nefăcutele, bătându-și practic joc de țară, iar „boborul” slab educat n-a reacționat.

  
Când vom avea, un proiect de ţară, așa cum a zis, încă din 1990, marele economist Anghel Rugină, vom putea să ne deplasăm şi noi altfel decât racul. Din păcate, mulți români au fost prea ocupați cu furatul (sic!). De la țigla de pe grajdul CAP-lui din localitate, până la furtul de fabrici și combinate. Marele tenismen profitor știe ce spune !

Recentele manifestații la nivelul a sute de mii de participanți, arată că noua generație de români dorește o altfel de Românie, nu una măcinată de corupție la toate nivelurile.
O Românie europeană, în adevăratul sens al cuvântului !

Până atunci, vom fi, se pare, pe palierul rezervat de reformiștii Uniunii Europene, deși preşedintele Johannis afirmă: „am explicat colegelor şi colegilor de ce o Europă cu mai multe viteze nu este o soluţie bună. Dimpotrivă, este o soluţie care, in extremis, ar putea chiar să ducă la scindarea Uniunii Europene”.

Nu mai e mult și vom vedea ! Rămânem cu alde Dragnea, Tăriceanu și alți șobolani aleși ai „boborului” cu 18% sau reformăm statul român din temelii !?!

Depinde de fiecare dintre noi !

Toate bune ?




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu