miercuri, 15 martie 2017

Ciubănuța,Cj






Ciubănuța,Cj,15.03.2017

În scrisul meu sper să se vadă că-i arta scrisului, un efort, osteneala grozavă cu o migală neînchipuită, cum i rânduit omului, omul sfințându-şi locul cu pasiune, care impune o dragoste care dragoste cere, o rabdare, o stăruință, o ordine şi o dosciplină cu bună-cuvință şi un caracter de fer pentru'că scrii având răbdare şi un scop (omul fiind masura lucrurilor, avâd un ideal suprem: ceea ce- i iubirea pentru celalalt, pentru acel manifest echo-sănătos încăpățânat în bine", cum ar zice Adrian Păunescu: "manifest pentru sănătatea pămîntului " (o dragoste pentru patrie şi pentru tot ce-i prin Eminescu şi prin destin-Dumnezeu, al nostru, un senin şi un drept  la iuire pentru înviere cu-n aparte dezinteresat a fiecăruia mai presus drmoarte, ca "o  melodie preferată", cum zic şi cei de la Radio Ronânia-Actualități.

Prin scris eu m-am apropiat de mine însumi am apropiat în felul meu infinitul cu respect, predicat şi subiect, de obiect.

Am căutat s-arăt oamenilor luminat şi curat că doar facând binele celorlalți poți aştepta binele. Dar fără a avea stofă, aluat, înacest sens, nu pițu fi artist în arta scrisului (poet, scriitor), că pentru a te sfinți ca profesinist îți trebuie chemare, să munceşti fără sfârşit formându-te prin talent şi un crez social-uman cum îmi zicea Pr.Gheorghe N. Dumitrescu-Bistrița şi învățator, un distinxt folcorist şi deosebit om  de cultură  de la Academia de folcor "IZVORAŞUL"Bistrița-Mehedinți.


Din Jurnalul Desecretizat(profesiune de credință,ecceteta,eccetera,că n-am la mine cetera)
PAVEL RĂTUNDEANU-FERGHETE








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu