sâmbătă, 11 martie 2017

GSM VRĂBIILE MĂLAI VISEAZĂ ! (tableta sf de weekendul ăsta) 0d






VRĂBIILE MĂLAI VESEAZĂ !

Nu s-au stins bine ecourile devastatoarei ordonanțe guvernamentale 13 (sic!) și unii au început să umbler la credulitatea românașilor noștri. Cică totul pute, totul este decredibilizat, trebuie ras totul și create noi forțe politice. Era normal ca speculatorii politici să apară la scenă deschisă și să plângă pe umerii alegătorilor duși cu sorcova ( a nu se interpreta în sensul de Socola) de către marii beneficiari ai alegerilor de anul trecut.

PSD a mințit cu nerușinare și acum o tot amână, căutând vinovați prin vecini. degeaba, adevărul gol-goluț iese la iveală. Numai dacă m-aș referi la mult vehiculata Lege a salarizării, care era gata de 3 (trei) ani, și ar fi suficient. Abia la vara dacă, dacă va fi votată de parlamentarii noștri ciubucari de drepturi speciale și pensii speciale. Cu carul.


M-am lămurit și cu așa zisele măriri de salarii și pensii, bieții votanți ai șobolanilor luând o plasă de zile mari. Nici veniturile pe primele două luni nu sunt cele la care visa Guvernul Grindeanu. Râdeau de tehnocrați că tot schimbau minștri și acum practică aceeași schemă. Au vehiculat sintagma Guvernul 0 (zero) referitor la cel condus de Cioloș și acum iese la iveală că nu a fost deloc așa. Oricum, pesedeii și aldiștii au început guvernarea prin a-și da cu stângu' în dreptu' ! Tot susțin ei că sunt de Stânga. 

Se vede, clar, de la o poștă că nu știu ce înseamnă, de fapt, o doctrină de Stânga. Fură măsuri de Dreapta, zi și noapte, însă nu au specialiști care să le aplice, care să gândească de Dreapta. Nu poți aplica măsuri liberale, cu o gândire stângistă. Mai ales de către neprofesioniști, care promit salarii peste salarii și ... două norme de hrană pentru bugetarii țării ! Nu se pune deloc problema reformei administrative, a refomei parlamentului și guvernului. Din contra guvernul devine tot mai obez. A ajuns la peste 110 persoane cu rang de ministru !?! Unul mai bocciu ca altul ! Cât despre Parlament, nimic de bine. Trece anul și amendarea Constituției și alte reforme promise rămân un vis !

Nu pot înțelege de ce nu-și aduc tehnocrații lor. Le-o fi jenă că au făcut mișto de tehnocrați și acum văd că o dau în bară cu politicienii lor de carton ? De ce nu-și elimnă de pe scenă „vedetele” tupeiste total compromise !?!

Măcar cei de pe Dreapta, mă refer la PNL, sunt într-o adâncă prefacere, frământare și reformă. Au o sută de zile la dispoziție pentru a putea trage linia și a face bilanțul relansării. Va prima competența sau și acolo tot aranjamentele pe după uși vor fi la ordinea zilei ? Cu mișulei și gigei ?

Pe acest fond, apar făcătorii / făuritorii de noi partide. Noii scamatori, ai scoaterii iepurelui imaculat din joben, ar fi liderul coagulator de traseiști, provenit chiar din neamul criminal al FSN-ului. Tânărul balaoacheș, ușor spân, cu urme grele de plagiat prin barbă, dar cu un tupeu nemăsurat. Celălalt anunță intenția creării unei fundații ! 

Schemă știută, încă din 1990, fundație care se va transforma în partiduleț. PAC, MAC, RAC ... Asta după ce ratat un moment extrem de favorabil, oscilând între glasul sirenei și propria promisiune, pe care nu a apreciat-o nimeni. În România. Unde ești adulat numai în cazul în care nu-ți ți-i promisiunea și trădezi la prima mișcare ! Igen ?...

Nu-i pot bănui că ar fi ageamii în materie de politică. Dâmbovițeană. Nu cred că nu ar ști cât de greu este să fie create noile structuri de partid prin teritoriu. USR s-a poticnit tocmai din imposibilitatea de a-și crea filiale credibile în teritoriu, iar la ora asta este la reanimare în comă profundă.

Poporul, nu boborul, s-a lămurit cât de cât optând de-acum fie pentru Stânga, fie pentru Dreapta. Normal, va fi cu partidele existente, care au structuri puternice și stabile în județele patriei. Că aceste mari partide, PSD și PNL, au făcut-o de oaie e o altă problemă, însă tot ele rămân sub lumina reflectoarelor. Procentele vor depinde doar de felul în care vor finaliza propria reformă a doctrinei și programului și, mai ales, cum vor elimina persoanele compromise și infiltrate. Apoi, își vor putea relua discursul electoral.

Nu văd apariția, într-un timp record, a unui partid nou și, mai ales, credibil. Nici Cioloș, nici Ponta nu au echipe puternice. Ei au rămas la stadiul de speranță, primul, și o realitate ratată prin propriile decizii. Sinucigașe. Cu asemenea voci singulare nu se poate construi nimic durabil. 

Amândoi și-au trăit clipa ! Primul a încheiat-o printr-o bâlbâială de neiertat, trădând speranțele multor români, celălat printr-o lașitate de neimaginat.

Deocamdată, alt grup „independent și de atitudine” nu se vede la orizont !

Din aceste răzmerițe de februarie ne-am ales măcar cu ceva. O instituție de prim rang a țării s-a reabilitat. Cât de cât ! Administrația prezidențială. Prin deciziile apreciate și la intern și la extern, președintele a ieșit din cușca pusă la dispoziție. În schimb, Curtea Constituțională&CSM și-au arătat caracterul, abil ascuns sub blana de miel, unde doar vreo două miorițe mai mișcă-n front !

În rest, sistemul mafiot continuă să hălăduiască peste tot ! Chiar și în mult clamata și invocata Justiție ! În care, culmea, penalii au mare încredere !


Toate bune ?























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu