joi, 30 martie 2017

Sa fie adevarat,sau e fantezie ?





CIMITIRUL DIAVOLULUI DIN ALASKA

Alaska este țara pe care Rusia a vândut-o acum 150 de ani americanilor. În 18 octombrie 1867 a avut loc cea mai ciudată tranzacție din istoria omenirii. Alaska este un teritoriu de 1,5 milioane kilometri pătrați, iar prețul a fost de 7,2 milioane de dolari.

SUA au preluat și o populație formată din 2500 de ruși și peste 60000 de eschimoși. 

Rusia își adjudecase Alaska în anul 1741, când navigatorul Vitus Bering a descoperit-o în urma unei expediții în urma căreia s-a întors cu blănuri de vidră, considerate foarte valoroase. La acea dată, blana de vidră costa mai mult decât aurul și mirodeniile.

Prima așezare a europenilor a avut loc în anul 1784, atunci când o companie ruso-americană a început un program de colonizare. Goana după aur a început după anul 1890, atunci când au fost descoperite primele zăcăminte aurifere. Alaska a fost declarat stat în 3 ianuarie 1959. În anul 1964, în Alaska a fost înregistrat un cutremur devastator, de 9,2 pe scara Richter, urmat de un tsunami.

Peste 80% din resursele de petrol și gaze ale SUA se găsesc în Alaska. Afacerea a fost una foarte bună pentru americani. În anul 1992, cercetătorii chinezi au detectat în partea de vest a peninsulei Alaska, adânc sub pământ, forma unei piramide.

Autoritățile americane nu au făcut nicio declarație. În anul 2012, mai mulți jurnaliști de la un canal de televiziune american s-au deplasat în vestul peninsulei, unde au făcut anumite investigații. În zonă existau trei mari piramide care formau un adevărat triunghi al morții.

Din anul 1998 și până în prezent, în acest triunghi au dispărut peste 16000 de persoane, avioane și mijloace de transport. Acest triunghi se află la o distanță de 80 de kilometri de muntele McKinley, cel mai înalt munte din America de Nord, care are 6194 de metri.

 Se spune că una dintre piramide este mai mare decât cea a lui Keops.

Indienii din zonă susțin că disparițiile din zonă sunt cauzate de atracția negativă. Nu știm care sunt cauzele acestor fenomene, cert este că nu au fost descoperite cadavre ale celor dispăruți sau epave ale avioanelor dispărute. Operațiunile de căutare sunt foarte dificile dat fiind condițiile extreme, pădurile sunt aproape de nepătruns, iar în zonă există urși grizzly deosebit de agresivi.

Statistic, patru oameni din o mie dispar în acea zonă. Zona mai este numită și Cimitirul Diavolului și pentru faptul că cei o sută de vulcani activi sunt cauza a peste 50% din cutremurele din America.
 
Surprinzător, cu toate că se cunosc coordonatele acestei zone, oamenii de știință sau autoritățile americane păstrează tăcerea.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu