miercuri, 11 august 2021

Eric Zuesse - Hitler, în sensul cel mai profund, a câștigat al doilea război mondial.

 



Hitler, în sensul cel mai profund, a câștigat al doilea război mondial.

Eric Zuesse

8 august 2021

 

ONU care există astăzi nu este organizatia care a fost promisă. ONU de astăzi este doar un forum internațional de PR – relatii publice, pentru națiuni. O parte din acest PR sunt numeroasele „umanitare” operațiuni, care se referă la ceea ce se întâmplă cu grupurile care suferă în cadrul națiunilor, mai mult decât se referă de fapt la relațiile internaționale între națiuni – care relații internaționale ar fi trebuit să fie punctul central al ONU și zona de îngrijorare și autoritate. Deci, acest ONU – cel care există azi – este de fapt un inlocuitor pentru cel care a fost promis.

ONU, în viziunea inițiatorului său, care a fost anti-imperialistul Franklin Delano Roosevelt, trebuia să fie o democrație internațională care să funcționeze efectiv, compusă din națiuni independente, suverane, care să coopereze pe baza legilor internaționale care ar viza doar relațiile internaționale, și deloc relațiile intra-naționale sau „politicile interne” (inclusiv toate problemele interne ale statului).

Ideea de bază a fost că politicile interne ale fiecărei națiuni vor continua să fie determinate strict de constituția și legile acelei națiuni.

FDR nu a avut nici o fantezie de a avea ONU a se implica în afacerile interne ale națiunilor sale constitutive. Insa, FDR a murit la 12 aprilie 1945 și a fost înlocuit de pro-imperialistul Harry S. Truman, care a produs și a creat în principal ONU care acceptă imperialismul, care a degenerat între timp în fărădelegea internațională care predomină astăzi, sub forumul internațional de PR existent, care este astăzi Organizația Națiunilor Unite.

FDR a avut intenția de a proiecta un ONU, astfel încât să evite fărădelegile  internaționale existente atunci, care a spus el a produs ambele războaie mondiale.

Aceasta a fost problema, el a fost preocupat în crearea ONU – pentru a preveni al treilea război mondial. El a proiectat-o pentru că el credea că numai prin evitarea fărădelegilor internaționale care au prevalat întotdeauna poate fi evitat un al treilea război mondial. Intenția sa a fost să-și dedice restul vieții construirii și consolidării ONU.

ONU – creat deTruman, iubitor de imperialism in evolutie spre hiperimperiialismul Global, este un zombie ca sa sperie micile natiuni si sa acopere marile puteri, pentru că guvernul SUA nu mai are nici măcar nevoie să fie preocupat de posibilitatea de a fi tras la răspundere în mod legal în conformitate cu dreptul internațional. Puterea corupe, și, până acum, cele mai puternice (SUA și aliații săi) nu au nici o responsabilitate, la toate crimele comise pe scena internațională. Fără responsabilitate din partea celor mai puternici, nu există într-adevăr nici o lege internațională – nici un guvern internațional – deloc. Asta e ONU de azi: este acest zombie truman-născut, inlocuitor al ONU cel promis.

În întreaga lume de astăzi, nu există nici o lege internațională eficientă, sa poata proteja statele mici care au nevoie de stabilitate si protectie fata de statele puternice care abuza orice legi fie ele conventii bilateral, tripartite sau chiar si legi internationale.

În cazul în care guvernul SUA nu vrea dreptul internațional să se aplice, atunci dreptul internațional nu se aplică în acest caz special. Guvernul SUA, și oricare dintre aliații săi, este imun la dreptul internațional – se află deasupra lui (nu nominal, dar de fapt) – deși toate națiunile care nu sunt aliate cu SUA sunt, de fapt, supuse, și trebuie să adere la, dreptul internațional.

Aceasta este realitatea internațională de astăzi.

Guvernul SUA nu are doar un drept de veto la Consiliul de Securitate al ONU (pe care îl au și alte patru națiuni), dar – și numai el – are, de asemenea, o capacitate efectivă, în afara ONU cu totul speciala de a scuti SUA de orice raspundere legala de dreptul internațional orice încălcare internațională pe care o face atat guvernul SUA cat si un aliat, cum ar fi Israelul.

SUA și Israelul sunt cei mai frecvenți – și întotdeauna nepedepsiti – violatori ai legilor internaționale și guvernul SUA în sine este, de asemenea, și unicul, cel mai comun repudiator din lume a voinței altor națiuni și refuznicul de a participa la, agenții de drept internațional, cum ar fi Curtea Penală Internațională, Comisia Granitelor Maritime și acorduri internaționale pentru a restrânge încălzirea globala etc. Dar, chiar daca ea nu este semnatara unor asemenea conventii, cand are interesul, impune prin sanctiuni economice altor tari sa se supuna acestor conventii chiar si cand tarile respective nu sunt nici ele semnatare.

Guvernul SUA nu preia nicio funcție de drept internațional, ci doar distruge efectiv dreptul internațional și Organizația Națiunilor Unite însăși, prin propria sa ignorare și dispreț față de dreptul internațional și impunerea efectivă asupra întregii planete a unei lumi fără drept internațional, o regulă prin forță, care depășește orice regulă internațională prin lege.

Realitatea de astăzi este o regulă prin forță asupra întregii lumi de către guvernul Americii. Acesta nu este fascismul imperialist al Germaniei care dorea sa conduca lumea; este în schimb fascismul imperialist al Americii care conduce lumea.

Ceea ce vedem acum în jurul nostru este lumea fără lege pe care cea mai puternică națiune din lume a creat-o și o impune efectiv restului lumii.

Iată unexemplu:

La sfârșitul zilei de 20 iulie, Forțele Aeriene Israeliene au efectuat un nou val de atacuri aeriene asupra zonei rurale sudice a capitalei siriene Damasc. Potrivit agenției de știri de stat Sana din Siria, “avioanele de război israeliene au lansat rachete din spațiul aerian de deasupra Înălțimilor Golan la ora locală 21.48″.

Această invazie a Israelului este un exemplu tipic de război agresiv si a fost judecat la Tribunalul de la Nürnberg după al doilea război mondial și este interzis de Carta ONU.

Insa invazia este de rutină și întotdeauna nepedepsita de către orice agenție ONU.

În plus, Israelul a confiscat militar Înălțimile Golan din Siria și nu are dreptul de a lansa atacuri aeriene de pe teritoriul Siriei împotriva părților din Siria pe care Israelul nu le controlează in mod legal. Dar Israelul poate face acest lucru doar pentru că regimul american îi permite acest lucru.

Si aici ca si in alte nenumerate cazuri ONU este irelevantă.

Regula de forță se referă la nivel internațional. Nestăpâniti, Nepedepsiţi.

De fapt, timp de peste un deceniu, cel puțin de când președintele american Barack Obama a venit la putere în 2009 și a câștigat Premiul Nobel pentru Pace pentru retorica sa ipocrită, și a început planificarea sa secretă de a răsturna și înlocui guvernul Siriei, astfel de invazii militare ale Siriei de către regimul american și aliații săi au continuat nestingherite și distrus Siria – și cine a fost pedepsit pentru asta?

SUA și aliații săi au făcut-o libienilor în 2011, cu acel tupeistic chutzpach al Hillarei Clinton: „Am venit, am văzut, a murit, ha, ha, ha!” Cât de obraznic si degradant poate fi?

Potrivit Hotărârii de la Nürnberg, ” inițierea un război de agresiune … este crima internațională supremă”, iar liderii naziști au fost executați pentru că au produs-o.

Guvernul Statelor Unite îl produce în mod obișnuit, asa cum ar fi în Afganistan in 2001, in Irak 2003, in Libia 2011, in Siria 2012, in Yemen 2015; și aliații regimului american – Israel, Marea Britanie și alții – la fel. Toate aceste guverne care practica asemenea crime hiperimperialiste trebuie să fie executate.

În plus, s-ar putea face, de asemenea, un caz puternic că loviturile de stat ale Americii care au răsturnat și înlocuit guverne din zeci de țări după al doilea război mondial, cum ar fi Thailanda 1948, Siria 1949, Iran 1953, Guatemala 1954 și până la Ucraina 2014 și altele care au fost încercate, cum ar fi împotriva Venezuelei de mai multe ori, constituie, de asemenea, infracțiunea internațională de agresiune , deși comise prin subversiune și mită, în loc să trimita forțe armate directe într-o invazie militară fățișă.

În consecință, nu poate exista nicio îndoială rezonabilă că Statele Unite ale Americii sunt în mod unic națiunea succesoare a Germaniei lui Adolf Hitler.

I s-a permis lui Obama să răstoarne și să înlocuiască liderii aleși în mod democratic ai Ucrainei în februarie 2014 printr-o lovitură de stat barbară și sângeroasă prin intermediul căreia agentul său Victoria Nuland a reușit, într-o convorbire telefonică din 27 ianuarie 2014 (înainte de lovitura de stat din februarie 2014), să-l instruiască pe ambasadorul SUA în Ucraina, pe cine să fie numit să conducă guvernul post-lovitură de stat și să-i spună că „Yats este tipul”! (Și o lună mai târziu, el a fost numit pentru a conduce acest guvern.) Iar Victorita Nuland a spus ambasadorului Estoniei: “Fuck Europe”, o facuse déjà la Maidan.

Cum poate un șef de stat național care decide pe cont propriu care șefi de stat străini vor fi schimbați de regim și chiar care dintre ei vor fi asasinați, așa cum a fost Gaddafi al Libiei, de către forțele susținute de SUA – cum a fost si Saddam Hussein al Irakului, de către forțele susținute de SUA, în 2003, iar el însuși nu se confruntă cu o instanță internațională sau un pluton de execuție, ghilotină sau alte mijloace de execuție publică?

Este aceasta, o lume adevarata a democratiei, o lume în conformitate cu dreptul internațional, sau, în schimb, o lume a fărădelegilor internaționale?

Acest lucru se poate întâmpla numai într-o lume fără legi la nivel internațional – o lume în care ONU al lui FDR nu există deloc.

Fie ca lumea va pune capăt acestei fărădelegi internaționale, fie c a va pune capăt lumii, iar acesta a fost motivul pentru care FDR a planificat ONU – pentru a salva lumea prin stabilirea unei lumi internaționale prin legi internaționale și nu doar de către tiranii internaționali (cum sunt liderii Americii).

Mai mult, Obama nu a fost norma pentru șeful de stat al acestui tip de regim.

Predecesorul său imediat, George W. Bush, a invadat Afganistanul si apoi Irakul la 20 martie 2003 fără nicio autorizație ONU și a distrus țarile – o țari care nu invadase Statele Unite și nici măcar nu amenințau să facă acest lucru. (La fel ca Siria. La fel ca Libia. Și la fel ca Venezuela și Iranul, pe care succesorul său Donald Trump vrea să le distrugă.)

Succesorul lui Obama, Trump, nu numai că a comis încă mai multe dintre invaziile lui Obama în Siria, în Irak, în Iran, în Yemen și în alte părți, dar a continuat chiar și tentativele de lovitură de stat ale lui Obama împotriva Venezuelei și a anulat acordul internațional care a permis inspecții nucleare în Iran și a refuzat să semneze acordul de la Paris.

Si de ce, atunci, toți cei trei dictatori internaționali recenți ai Americii încă mai au capete pe umeri, nu în șanț?

În cazul în care dreptul internațional nu este pus în aplicare, dreptul internațional nu există.

Hitler și-a dat viața pentru o cauză mai presus de orice: o ordine mondială dictatorială.

A murit din cauza asta vicioasă. Dar, în cele din urmă, el a câștigat al doilea război mondial, deoarece America care a urmat după el și a participat la uciderea lui și a adepților săi de top este în principal urmasul regimului său internațional de cucerire globală, nu democrația FDR într-o democrație internațională a națiunilor independente.

Hitler, în sensul cel mai profund, a câștigat al doilea război mondial. Cât timp i se va permite victoria să stea în picioare?

Cât timp i se va permite succesorului său, imperiul american global, să continue? Ce-i va pune capăt?

Sau va fi în schimb viziunea lui FDR, a unei federații internaționale a națiunilor independente, o democrație globală a statelor independente – ONU pe care a planificat-o?

 

Sursa: https://www.strategic-culture.org/contributors/eric-zuesse

NT:

Eric Zuesse este un autor de carti de investigatie istorica sau sociologica, un analist politic, un journalist prolific si mereu present in paginile marilor reviste alternative.

La 14 aprilie 2014, Zuesse a fost pe prima pagina a mai multor reviste americane cu studiul sau “US Is a Oligarchy, Not a Democracy” – “SUA este o oligarhie nu o democratie” care a atras atenția asupra studiului a tuturor analistilor politici, aducand dovezi solide împotriva afirmației că SUA este o democrație funcțională.

Traducerea: CD

Sursa: RADU GABRIELA







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu