vineri, 25 noiembrie 2022

O noua carte de Jianu Liviu-Florian - Dedicatie

 



Dedicatie

 

 

~*~

 

Pentru profesorii si colegii si copiii mei de gradinita, de ieri, de azi, si de maine, de scoala, de tenis, de tenis de masa, de aruncarea discului si a greutatii, de fotbal, de handbal, etc, de limba si literaturta romana, de liceu, de olimpiade, de facultate, de teatru, de poezie, de cercetare, de satira si umor, de calatorie, de serviciu ( servicii ), de meditatii, de predare, de ascultare, de slujbe//, de muzica, de cor, de mandoline, de balalaica, de muzicuta, de repetitii si spectacole, de edituri, de publicatii, de festivaluri, de concursuri, de plimbari, de dragoste,de scrisori ( ajunse, sau nu, la destinatie), mai ales la curtile cele mai inalte, de pierdut si castigat timpul ( normal, inapoi, inainte!), de Institutul de Inalte Studii Morale, si de Uzina Viselor,si din atatea si atatea locuri pitoresti prin care am ajuns, sau nici nu am avut timp sa ajung prin intreaga Lume si tara ( au ajuns ei! - fapt pentru care ma bucur sincer, cu cat bucuria lor - ii stiu! - sunt oameni buni! - este mai mare ),

cand vor veni sau se afla in tara si se intampla si minunea sa vrea sa petreaca cu mine,

ma gasesc gata pregatit!

ras, tuns, frezat! - ambalat! - ba, si scos ca din cutie!

daca vor avea grija toti de mine! -

si ii voi primi cu drag sa ma frunzareasca, sa mai intoarca pe toate partile, sa ma succeasca, sa ma priveasca din orice unghi vor, si am o singura rugaminte:

sa ma restituie odihnei mele, sper, vesnice. pana cand ultima cititoare - ultimul cititor - nu se va satura niciodata de mine! - si asta dintr-un motiv cat de se poate ee odios:

din ... dragoste!

 

la care abia mai fac fata!

Pe Pamant, ca si in Cer - sper!

 

 

~*~

Jianu Liviu-Florian











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu