marți, 29 noiembrie 2022

Revista de cultură Bogdania nr. 101-102, noiembrie-decembrie 2022 (spicuim) + comentarii

 












































COMENTARII:


Mult Stimate Domnule Director, Ionel Marin,

Vă mulțumim pentru frumoasa Revistă ,,Bogdania” și Numărul special, primite

 Ați fost și sunteți pentru noi un exemplu educativ al spiritului românesc,

Din experiența mea, începând din 1974, ca bibliotecar, am ales acomodàndu-mă după vremuri, dragostea de a scrie despre multele exemple pozitive înfăptuite de către frații români.

Încerc de a-i îndemna spre conviețuirea în unire, de a scrie, mai ales poezie, scrisul fiind  necesar și vindecător.

Insist de a-i  convinge de a lua exemplul celorlalte popoare de a-și promova mereu înaintașii spre a semnala tuturor meritele fericiților și talentaților creatori români, creatori de valori în toate domeniile din actualitate și din toate timpurile.

  Un redactor din străintate a observat la noi un spirit negativ de concurență răûvoitoare altuia, fapt care face să  avorizăm ocolirea de acordarea premiului Nobei pe care noi îl primim odată la o sută de ani în timp ce alte popoare cu cetățeni solidari între ei, se bucură mult mai des de acordarea acestui premiu.

 Mai sunt preocupată de atragerea tineretujui în viața culturală și socială, accentuând pe latura patriotism. Tinerii sunt floarea neamului nostru; și ei trebuie să ducă mai departe vechile înfăptuiri și să făurească noile înfăpțuiri pe care le solicită actualitatea și viitorul întrezărit.

 Vă mulțumesc și mă bucur mult pentru cuvintele de încurajare pentru mine, ale Domniei voastre.

 Mărturisesc faptul că în multe activități am privit spre exemplul bun primit de la Domnia voastră pentru care vă mulțumesc din suflet.

Urez României să dăinuiască și să înflorească în viitorul infinit, și de asemebea neamului românesc, Limbii Române și a tot ce este românesc.

 Vă doresc Sărbători Fericite, viață plină de succese și bucurii. Vă admirăm pentru munca fructuoasă și pentru generozitatea Dumneavoastră în slujba culturii și literarurii neanului românesc,

 

       Cu deosebită stimă,

 Melania Rusu Caragioiu

 Canada,  România, Timișoara, Diaspora

www.youtube.com








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu