joi, 26 septembrie 2013

Grădinile Naționale Rhododendron din Munții Dandenongului și Festivalul Cireșilor Înfloriți


Eu iubesc florile!


Azi am fost cu soția, Eric și familia Li să vizităm aceste grădini minunate din zona noastră, cu ocazia Festivalului înfloririi cireșilor, o sărbătoare japoneză organizată o dată pe an, pe o perioadă de o săptămână.






Grădina Națională Rhododendron este ca o bijuterie, este considerată una din comorile pădurii Dandenongului. Noi locuim la douăzeci de minute cu mașina. O plimbare prin grădină este îndeajuns ca să poți vedea de ce acest loc binecuvântat este o bijuterie horticolă. Încadrată în munții de cenușă cu cei mai înalți copaci cu flori din lume, ea se întinde pe 104 hectare de flori colorate strălucitor.


Aceasta este casa multor păsări, printre care: lyrebirds, papagali, rosellas, rațe și alte specii care se adună lângă diferitele iazuri și lacuri care ornamentează peisajul, aducând un plus de culoare, lumină și armonie.




Datorită Societății Australiene Rhododendron și a Comisiei Forestiere, zona de grădină a fost selectată din pădurile de stat Olinda, de pe creasta estică a Muntelui Dandenong și astfel s-a născut în 1961 Grădina Națională Rhododendron.


Aceasta a fost concepută ca o combinație de diferite grădini individuale și spații. Din 1995, Grădina intră sub conducerea Instituției Parcurilor și Căilor Navale din interiorul Melbournului.




Grădina are peste 280000 de flori.


Inițial, concepută ca un exemplu și colecție națională de specii de Rhododendron, Grădina Națională Rhododendron, numită în japoneză “sake” - se mândreste cu 15000 de rododendroni -aproximativ 550 de specii. În plus, grădina este casa a 12000 de azalee, 3000 de camelii, 250000 de narcise, lupini, ciocuri de aur, laburnumi, protease și cireși.


Când se apropie primăvara, în luna august grădina este transformată într-un ecran multicolor în care predomină galbenul narciselor strălucind ca un soare. Până în noiembrie rododendronii și azaleele vor înflori de un portocaliu puternic, în aceeași măsură plin de mister și, poate prea îndrăzneț. Decorul este completat de florile roz, aducând un aer suav, copilăresc și gingaș, împlinit de roșu incandescent, ca simbol al desăvârșirii.


Grădina, o adevărată oază de încântare cromatică și olfactivă este locul perfect pentru creatorii de artă, dar și pentru consumatorii de creații artistice. Invită la plimbări romantice pe cei îndrăgostiți, la relaxare pe cei obosiți.


Sau, pur și simplu este o alternativă frumoasă de petrecere a timpului în diferite zile cu încărcătură specială (Ziua Mamei…) și fotografii cu ocazia unor evenimente importante din viața noastră (nuntă...).


Sakura japoneză în zona Dandenongului


Prin existența acestei grădini, National Garden Rhododendron, nu trebuie să călătoriți tot drumul până în Japonia în luna martie ca să vă bucurați de Sakura, sau Festivalul Cireșilor Înfloriți. Cu o suită de cireși, Cherry Tree Grove, grădina aduce acest festival de renume și foarte venerat, de primăvară japoneză la Melbourne, în septembrie, în fiecare an.
Cireși în plină floare.


Este o priveliște spectaculoasă și Hanami, Festivalul Cherry Blossom Garden vă oferă un picnic între flori mici, albe și roz sorbind ceai japonez. Asigurați-vă, notând data și luna festivalului din 22 septembrie în calendarul dumneavoastră, în cazul în care sunteți pe cale de a planifica o nuntă cu temă japoneză.


Hanami este un important obicei japonez și are loc peste tot în Japonia, în primăvara anului. Hanami, literalmente, înseamnă vizualizarea florii; da, se indică, în general, să vedeți în persoană floarea de cireș. Se spune că originea Hanami datează de acum peste o mie de ani, când aristocrații se bucurau privind florile frumoase de cireș și scriau poezii.


În zilele noastre, oamenii din Japonia se distrează vizitând florile de cireș, unde se adună și aduc mâncare și băutură, întind mese și petrec. Este ca un picnic sub copaci. Oamenii aduc mâncare gătită acasă, fac grătare sau cumpără de la alimentară bunătățuri preparate pentru Hanami. În unele locuri mai populare, de Hanami se organizează concursuri pentru cele mai bine amenajate grădini. Dacă nu vă place în mulțime, puteți merge în parcuri de cartier, grădini sau în alte locuri liniștite. Cel mai popular tip de cireș japonez (copac Sakura), care poate fi găsit peste tot în Japonia este Somei-Yoshino (Yedoensis). Copacii Sakura înfloresc în momente diferite pe teritoriul Japoniei, iar perioada de înflorire a Somei-Yoshino este de obicei scurtă.
În concluzie, a fost o zi minunată și ne-am întors din această vizită cu o sumedenie de fotografii imortalizând imagini superbe.
Ajunși acasă ne-am așezat la povestit, împărtășindu-ne bucuriile trăite în aceste locuri pline de mireasmă.
Ce bine-i printre flori! I-am murmurat la ureche lui Ming.









Un comentariu:

  1. Intr-adevar - SUPERB - fiindca este o combinatie de mult mai multe flori si plante, doar ciresi infloriti am vazut si eu in Japonia anul trecut, dar tot mai mult imi place gradiana ta.
    Dorina Anghel,
    Radio Romania Timisoara

    RăspundețiȘtergere