marți, 6 mai 2014

SOS pentru apărarea patrimoniului naţional


Dragi SPECTATORI,

E păcat că nu se găseşte nimeni să cumpere aceste locuri. Ele "aproape" că nu mai există astăzi. Mi se pare că şi linia s-a închis. Dorul şi dragostea mea pentru aceste meleaguri şi oameni le-au conservat în imagini. Poate de asta m-a dus Dumnezeu atât de departe. Omul nu are bani pentru conservarea locurilor în schimb distruge în masă.

Omul este momit şi dirijat înspre distrugere. Noi plătim din taxele noastre toate bombele şi armele de distrugere în masă fără să le cerem socoteală stăpânilor noştri (interesant, aleşi chiar de noi ca să ne subjuge) de felul cum sunt folosite. Şi cu neruşinare, ei le folosesc doar  pentru distrugerea planetei şi a vieţii de pe pământ. Noi ne facem că nu vedem, că nu pricepem. Ne ascundem precum struţul. Sau, dacă vreun glas răzleţ, rătăcit  strigă în gura mare, strigă ca în pustie. Nu-l aude nimeni.

Am postat o copie mai bună a episoadelor doi şi trei. Este foarte important ca să puteţi vedea printre copacii trecători - anii zilelor noastre.

Încerc din răsputeri să mai trag câte  un semnal de larmă pe această temă. Şi nu mă voi opri câte zile voi avea. Aşa înţeleg eu iubirea de glie, de semeneni, de neamul românesc. Aşa am învăţat-o de la înaintaşii mei. Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Am sufleteasca mulţumire că demersul meu are şi ecouri în inima unor români, e adevărat, fără putere de decizie. Dar, cine ştie, poate ne vom aduna mai multe voci şi strigătul va fi mai puternic şi chiar auzit. Doamne ajută! Oricum, e ceva, decât nimic!!!

Dragă domnule Todică,
Am primit episoadele filmului dumneavoastră şi am apucat să mă uit puţin la primul, este fascinant, abia aştept să le văd pe toate. M-am decis să îl promovez în revistă, aşa că am inclus scurta recenzie la rubrica “Movie Nights”, care este una dintre cele mai citite ale revistei (nu numai în Noua Zeelandă)
Vă felicit pentru realizarea acestui film, este extraordinar de interesant.
Numai bine vă dorim din Auckland
Cristi Dumitrache şi echipa PRNZ

PAGINI ROMÂNEŞTI  ÎN NOUA ZEELANDĂ
ROMANIAN PAGES IN NEW ZEALAND

Auckland, New Zealand
romanianpages@yahoo.co.nz


ORAVIŢA-ANINA, SEMMERINGUL BĂNĂŢEAN
de Ben Todică, Melbourne, Australia

Filmul realizat de Ben Todică ne prezintă cel mai pitoresc loc din România - “Semmeringul Bănăţean”. Numai că, de astă dată, e netezit de cele zece porunci, din iad şi până în rai, din naştere în moarte, din binecuvântare în păcat. E unul dintre cele mai mari monumente ale României nevalorificat şi lăsat în paragină. Turismul românesc ar putea să facă miliarde dacă ar şti să-i gospodărească drumul”. Traseul este supranumit “Semmeringul Bănăţean” datorită asemănării dintre acesta şi calea ferată “Semmering” din Austria, construită între anii 1845-1854. Ruta este recunoscută în Europa pentru frumuseţea peisajului şi vechimea construcţiei, obiectivul fiind şi unul dintre cele mai vechi de pe continent. Astfel de obiective aduc profit administraţiilor din alte ţări de zeci sau poate sute de milioane de euro pe an, dar se pare că nu şi în România. Zona radioactivă nu ar trebui să fie un impediment turistic. Zona trebuia conservată şi valorificată. Avem un exemplu uimitor în acest sens. Nagasaki şi Hiroshima sunt cele mai vizitate zone turistice din lume. În România, absolut nici un operator în turism nu are nevoie de “Semmeringul românesc”, abandonându-se astfel o veritabilă mină de aur pentru turism. Europa n-o să vă-ncurajeze s-o faceţi pentru că-i concuraţi.
Un puternic document identitar "Semmeringul Bănăţean”!
Urmăriţi filmul pe Youtube, căutându-l după titlul acestui articol sau pe link-urile
Cristi Dumitrache

Todica - ORAVITA / ANINA - Semeringul Banatean Ep 1

Todica - ORAVITA / ANINA - Semeringul Banatean. Ep. 2

Todica - ORAVITA / ANINA - Semeringul Banatean. Ep. 3

Todica - ORAVITA / ANINA - Semeringul Banatean Ep.4 (Decalogul dupa Comunism) 

Stimate domnule Ben Todică,
Vă felicit din tot sufletul pentru emoţia transmisă: AICI S-A NĂSCUT DESTRĂMAREA... Mă gândesc şi eu, ca tot omul care crede-n destinul ţării lui, că nu-i totul pierdut, îndrăznesc a spune că e chiar SIMPLU de a înlătura haosul, însă - poate cu o altă clasă politică... Ceea ce aţi reuşit să surprindeţi dvs. pe peliculă este ADEVĂRATA ŞI TRAGICA ROMÂNIE, ţara cu cele mai frumoase peisaje PĂRĂSITE din lume, cu enorme zăcăminte, faţă de care, de pildă, poporul nipon nici nu poate visa... Mai spun că despre UNDE SUNT toate acestea - minele de uraniu etc., etc. - cineva trebuie să ştie, cum ar trebui să dea seama în faţa legii dacă ştie... Cred că e emblematică şi zicala din film, ,,românul fute tot''... dacă nu cumva alţii l-au f... pe el... FMI, Banca Mondială, cei care i-au spus să distrugă tot, să se autodistrugă, mai exact... Ştiţi cât am crezut atunci, prin 1996, în preşedintele Emil Constantinescu, în cei 15000 de specialişti, care s-au dovedit mai mult nişte fantome... Personal, nu cred că e nevoie de atât de mulţi care să schimbe faţa ROMÂNIEI, problema e că nu se vrea... Iar cine vrea, nu poate...
Cu profund şi deosebit respect, al dvs, Cătălin, îndrăznind să spere că într-o zi, poate nu prea îndepărtată vom reface şi împreună drumul Semmeringului ....       

Stimate domnule Todică,
Vă mulţumesc pentru întreaga serie a filmelor documentare trimise. Sunt excelente, la fel ca micul comentariu ce le însoţeşte. De la el mi-a venit ideea să vă rog să scrieţi un scurt eseu despre această rută, ca pledoarie pentru frumuseţea şi prospeţimea locurilor şi oamenilor, pe care să-l publicăm pe site-il UZPR.
PS.Multe salutări şi din partea redacţiei Cronica Fundaţiilor.
Cu afecţiune şi cu preţuire,
Corina Popescu, membru UZPR

Am vizionat cu plăcere filmele pe care le-ai propus. Nu pot să cred că am trecut şi eu pe acolo, cândva, odată. Ceea ce am văzut acum, prin ochiul aparatului de filmat şi prin filtrul vârstei adulte, mi se pare extraordinar de frumos. Peisajele,  văzute pe film "alb-negru" (datorită albului zăpezii), sunt aproape ireale. Ce frumos ar fi să le pot vedea şi eu, cândva, odată, nu doar prin filme.
Marta Doina


HRISTOS A ÎNVIAT
Frace BENULE,
O prezentare excepţională! Bine venită, pentru legarea întregită a acestor istorice/turistice videofilme ale Domniei Tale! Aşa are omul întotdeauna posibilitatea să parcurgă întreaga istorie de frumuseţi turistice din Banat, pe liniile Oraviţa-Anina, acele bogăţii şi frumuseţi ale Daciei noastre istorice şi preistorice!
Cu drag şi frăţie - Ionică din Gepiu

Bună ziua şi Hristos a Înviat.
Ieri (26Aprilie 2014), într-o emisiune a fost difuzat "dezastrul" lăsat în urma sa de exploatarea neprotejată din zona Ciudanoviţa. Îngrozitoare urmările asupra sănătăţii tuturor vieţuitoarelor şi în primul rând al oamenilor.
Omul se autodistruge puţin câte puţin.
Elena


Şi ca să-i dau un răspuns doamnei Elena. Ce vedeţi la televizor e manipularea hoardei globaliste. Ei trebuie mereu să găsească scuze ca să sperie lumea, ca să nu fie obligaţi să investească pentru cetăţean şi în final să-i rămână lui totul şi nesătulului bancher. Mă refer la bancherul handicapat, lacom şi obsedat.
Ce se exploata la Ciudanoviţa era minereul de uraniu, nu uraniul pur sau
“depleted” folosit în armele nucleare sau uzinele atomice ca ce-a de la Chernobyl sau Fukushima. Să nu uităm că prin exploatarea minieră au trecut mii de oameni şi nu au murit în procentaj mai mare decât cei care mor de “gripă”. Datorită războaielor purtate în ultimii 70 de ani pe pământ şi a accidentelor industriale atmosfera este deja contaminată cu radiaţii, iar în Ciudanoviţa azi aerul e mai curat decât cel din Las Vegas sau Tokyo.
Ca să iau un exemplu mult mai dramatic: atmosfera oraşului Detroit este mult mai poluată şi deprimată decât ce-a a oraşului Hiroshima bombardat atomic şi iradiat de bomba atomică aruncată de americani.
Pentru comparaţie vizuală, priviţi imaginile de mai jos oferite de: http://www.angelfire.com/ca5/yourturf3/KilroysUSACinemaplex.htm:







Toţi ştim că oraşele Hiroshima şi Nagasaki au fost distruse în 1945 de cele două bombe atomice şi ţinute în anonimat suferinţa şi lupta oamenilor de a se reface. Timp de 68 de ani progresul lor ne-a fost ascuns. Iată cum arată Hiroshima astăzi:
  













Şi iată cum arată oraşul Detroit după 68 de ani de democraţie şi succes:
  



















Cine a cauzat mai multă distrugere şi suferinţă în toţi aceşti ani, bomba sau globalizarea introdusă de lăcomia şi jaful comis de bancherii necruţători şi corporaţiile care au manipulat forţa de muncă, distrugând protecţia şi justiţia atât civilă cât şi industrială vânzând şi furând totul. Bătându-şi joc de trecut, de viitor şi de sacralitatea omului şi a vieţii pe pământ. Un poet tânăr, încă necunoscut, românul Andrei Radu,  descrie uimitor în poezia sa  această stare de fapt:

BLESTEM DE OM SĂRAC

Din balegi şi din cuib de cuci,
Răsar ca viermii, politruci
Şi din haznalele de bani –
Costume negre cu şnapani,
Viteji ca musca la arat!
Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat,
Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Murdari în suflet şi în gând,
Cu ghearele averi strângând,
Din flote, fabrici şi uzine,
Voi aţi lăsat numai ruine!
V-aţi gudurat pe lângă clerici
Cu mânăstiri şi cu biserici
Şi vile v-aţi făcut, de soi...
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Voi v-aţi trădat şi între fraţi,
Ca voi, şi viermii-s mai curaţi.
Aţi dărâmat şcoli şi spitale
Ca să vă fie vouă moale
Şi v-aţi brodit şi parlamente
Din licheluţe repetente.
Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aţi omorât orice dreptate,
Aţi jecmănit tot ce se poate,
Guvernul vostru cu miniştri
E-o adunătură de sinistri,
Batjocura şi umilinţa
Au mai rămas la voi credinţa?
Ghiolbani de jafuri şi gherţoi,
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Aţi sărăcit o ţară-ntreagă,
Nici dracul să nu o mai dreagă
Şi din privatizări cu fumuri
Aţi tot lăsat lumea pe drumuri!
Dar cum să faceţi voi vreun drum
Când urma voastră e doar scrum?
La tâlhării vă strângeţi roi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!

Blestemul greu să vă lovească,
Doar bube rele să vă crească,
Ochii să îi aveţi ca napul
Şi să vă roadă viermii capul!
Să putreziţi toţi prin palate,
Toţi spulberaţi să fiţi în toate
Şi să aveţi doar oase moi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!


În ton cu această strălucită poezie, actorul Dan Puric ne atenţionează:
Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii?
Deci să nu ne mai speriem de “radiaţiile” sau înfricoşările aduse de instrumentele folosite împotriva noastră de manipulatori. Cred că a sosit timpul să gândim singuri şi să-i tragem la răspundere, să le cerem socoteală şi să-i amendăm pe scară globală că nu suntem departe de Detroit.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu