duminică, 6 noiembrie 2022

Daniel Siegfriedsohn - Statul Ucraina nu există! Ucraina nu are granițe (1)

 




Statul Ucraina nu există! Ucraina nu are granițe (1)

Daniel Siegfriedsohn

06 Noiembrie 2022

 

Ucraina nu și-a înregistrat granițele în decembrie 1991. Înregistrarea granițelor Ucrainei ca stat suveran nu a avut loc la O.N.U.[1] În imagine, hartă rusească cu titlul „Împărțirea Ukrainei” (Pаздел украины). Ucraina în calitate de republică sovetică și-a dus la îndeplinire planurile imperialiste. În afara darurilor rusești primite în decursul istoriei, a acaparat teritoriile românești Nordul Bucovinei, Ținutul Herța, nordul și sudul Basarabiei în anul 1940, poloneze în anul 1939 și slovace în anul 1945, rusești în anul 1954 (Crimeea). Pe hartă sunt marcate teritoriile revendicate de România (galben), de Rusia (albastru), de Polonia (portocaliu), de Ungaria (verde).

 

Crearea Comunității Statelor Independente (C.S.I.). Pe măsură ce fosta Uniune Sovietică începea să cadă, Gorbaciov încă președinte al U.R.S.S. - ales la 1 martie 1990 de deputații sovietici după obținerea modificării necesare la Constituție – a încercat în zadar să se adopte un tratat de uniune economică. La 3 decembrie, el a lansat un apel dramatic pentru a preveni dezintegrarea Uniunii. La 8 decembrie însă, președinții Rusiei, Belarusului și Ucrainei, reuniți la Minsk, au decis că ”Uniunea Sovietică, ca realitate geopolitică și subiect de drept internațional, a încetat să mai existe”. Ei au semnat un acord prin care se înființează o Comunitate a Statelor Suverane deschisă tuturor statelor fostei U.R.S.S.. Gorbaciov nu a avut de ales decât să aprobe această soluție. La 21 decembrie, la o întâlnire de la Alma-Ata, alte opt republici s-au alăturat celor trei inițiale.

 

Astfel, a fost înființată C.S.I. Inițial, a cuprins 11 republici: Armenia, Azerbaidjan (aderare oficială în 1993), Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova (aderare oficială în anul 1994), Uzbekistan (aderare oficială în 1992), Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan și Ucraina. Estonia, Letonia, Lituania și Georgia au refuzat să semneze Declarația de la Alma-Ata. În aceeași zi, cei 11 semnatari l-au informat pe Gorbaciov că URSS și rolul său de președinte au încetat să mai existe. Gorbaciov a demisionat la 25 decembrie. Cu toate acestea, doar 9 teritorii au ajuns să cuprindă Comunitatea Statelor Independente finalizată. Toate statele fondatoare, în afară de Ucraina și Turkmenistan, au ratificat Carta C.S.I. și au devenit state membre. Cu toate acestea, Ucraina și Turkmenistanul au continuat să „participe” la C.S.I., fără a fi state membre. Ucraina a devenit membru asociat al Uniunii Economice C.S.I. în aprilie 1994, iar Turkmenistanul a devenit membru asociat al C.S.I. în august 2005. Georgia a părăsit C.S.I. cu totul în 2009, iar Ucraina a încetat să participe în 2018. Deci, ce însemnă asta pentru Ucraina? Un „stat neînregistrat” fără frontiere înregistrate suverane.

 

În iulie 2014, secretarul general al O.N.U., Ban Ki-moon, a făcut o declarație uluitoare, a cărei difuzare este interzisă în mass-media ucraineană și a fost interzisă în umbră și pe internet. La ședința Consiliului de Securitate al O.N.U. a fost ridicată problema conflictului tot mai mare dintre Rusia și Ucraina. Din aceasta s-a tras următoarea concluzie: Ucraina nu și-a înregistrat granițele din decembrie 1991, iar înregistrarea granițelor Ucrainei ca stat suveran nu a avut loc la O.N.U. În plus, Ucraina și-a respins oportunitatea de a participa ca membru cu drepturi depline în Comunitatea Statelor Independente. Prin urmare, se poate presupune legal că orice acțiuni teritoriale ale Rusiei nu constituie încălcări ale drepturilor în ceea ce privește Ucraina.

 

Potrivit tratatului C.S.I., teritoriul Ucrainei este un district administrativ al fostei U.R.S.S., acum Rusia. Prin urmare, nimeni nu poate fi acuzat pentru separatism și schimbarea forțată a granițelor Ucrainei. Conform dreptului internațional, „țara” Ucraina pur și simplu nu are granițe recunoscute oficial. Pentru a rezolva această problemă, Ucraina ar trebui să finalizeze o delimitare a frontierei cu țările vecine și să obțină acordul țărilor menționate, inclusiv Rusia, asupra graniței lor comune. Este necesar să fie totul documentat și semnate acorduri cu fiecare țară vecină.

 

Uniunea Europeană și-a promis sprijinul Ucrainei în această problemă importantă și a decis să ofere toată asistența tehnică. Dar va semna Rusia un tratat de frontieră cu Ucraina? Nu, desigur că nu! Întrucât Rusia este succesorul legal al U.R.S.S. (fapt confirmat de deciziile instanțelor internaționale privind litigiile de proprietate dintre fosta U.R.S.S. și țări străine), teritoriile pe care se află Ucraina aparțin Rusiei și nimeni nu are dreptul de a dispune de acest teritoriu fără acordul Rusiei. Practic, tot ce trebuie să facă Rusia este să declare că Ucraina este rusă și că tot ce se întâmplă pe acest teritoriu este o afacere internă rusă. Orice ingerință este considerată o măsură împotriva Rusiei. Pe această bază, ei pot anula alegerile manipulate, influențate din exterior în mai 2014 și pot face ceea ce este necesar pentru a „curăța” operațiunile rampante Deep State care au afectat Ucraina de zeci de ani.

 

Conform Memorandumului de la Budapesta și a altor acorduri, nu există granițe recunoscute ale Ucrainei. Statul Ucrainei nu există (și nu A existat niciodată!). Vladimir Putin nu „a invadat” Ucraina. El execută o „Operațiune Militară Specială” care vizează eliminarea Cabalei Statului Paralel. Criminalii internaționali care au folosit Ucraina ca bază majoră a operațiunilor nefaste de zeci de ani. Ca și în aproape orice în zilele noastre, ceea ce vedem nu este o descriere completă a adevărului și realității.

 

Ucraina - inamic al idealului național românesc a sfâșiat Basarabia și i-a răpit partea de Nord și de Sud (10.579 km²) la 2 august 1940, teritorii pe care le deține ilegal din anul 1944. A fost părtașă la răpirea Basarabiei (44.422 km², 3.200.000 de locuitori) și nordului Bucovinei cu Ținutul Herța (5.713 km², peste 500.000 de locuitori) de la Patria lor Mamă România în 28 iunie 1940 și prin faptul că le-a cerut imperios și a primit de la Stalin o parte din aceste teritorii românești se poate spune că Ucraina a răpit României nordul Bucovinei, Ținutul Herța, Nordul și Sudul Basarabiei  (16.292 km²)!

 

La 28 iunie 1940 ruso-malorușii/ucrainenii sovietici au răpit României Basarabia și nordul Bucovinei, ultimatumul stalinist și invadarea acestor teritorii românești purtând pecetea revizionismului ucrainean. Ucraina în calitate de republikă sovetică mocnea de pretenții imperiale încă înainte de Primul Război Mondial și după ce a pretins nordul Bucovinei și l-a primit chiar după ultimatum, a cerut insistent lui Stalin și toată Basarabia făcând presiuni în cercurile puterii de la Kremlin, dar nehalitul malorus Hrusciov, pe atunci prim secretar al Ucrainei nu a reușit să obțină pe 2 august decât sudul și nordul jumătății de răsărit a Moldovei (10.579 km²).

 

Extremismul de grotă ucrainean sfidează România

 

Autoritățile de la Kiev au instalat la intrarea în Odesa, un banner uriaș cu mesajul: „Basarabia este Ukraina”. Republica Moldova colcăie de agenți ucraineni care pe diferite căi, inclusiv de la tarabele lor online încă înainte de război făceau propagandă agresivă încercând să atragă prostimea într-un cor de „slavă” pentru Ucraina, inamicul idealului național românesc. Nu Rusia și rusificarea este marele pericol actual pentru românii din teritoriile răpite României la 28 iunie 1940, ci Ucraina șovină și ucrainizarea prin spălarea pe creiere a românilor din r.m., cu intenția de a anexa și acest teritoriu, de a-i îndepărta de România și de a-i aduce în aceeași stare de înstrăinare în care au fost aduși cei din nordul Bucovinei, Ținutul Herța, nordul și sudul Basarabiei, ilegal ocupate de Ukraina și după 1944 și până astăzi.

 

Să nu uităm că pe 27 aprilie 2022 bannerul din Cernăuți care amintea de Alexandru cel Bun, a fost scos și înlocuit de autoritățile ucrainene de ocupație cu drapelul Ucrainei, ca „recunoștință” pentru ajutorul uriaș pe care România îl acordă după începerea războiului, acestei țări înexistente pe harta lumii înainte de anul 1991.

 

În timpul Războiului din Transnistria din anul 1992, membrii „Adunarii Naționale Ucrainene” - „Autoapărarea Poporului Ucrainean” (U.N.A.-U.N.S.O.) au luptat alături de separatiștii transnistreni împotriva forțelor guvernamentale ale românilor moldoveni pentru apărarea de „romanizare” a minorității etnice ucrainene din Transnistria. Peste 50 de membri U.N.S.O. au primit Ordinul „Apărătorul Transnistriei”. U.N.A.-U.N.S.O. este o organizație ucraineană de extremă dreaptă creată la 30 iunie 1990 la Lvov, condusă pe atunci de extremitul Dmytri Korchynsky.

 

La Odesa, U.N.S.O. a oprit o inițiativă de a se crea o Republică Novorossiysk, influențând mișcările separatiste din Bucovina și Zakarpattia. La 7 iunie 1992, un grup U.N.S.O. din Lvov a destrămat un congres român la Cernăuți care pleda pentru unificarea Bucovinei de nord cu România!

 

Jumătatea de răsărit (cuprinsă între Prut, Nistru, Dunăre și Mare) a principatului românesc Moldova fusese răpită de ruși în anul 1812. Reprezentanții legitimi ai acestui străvechi rământ românesc, întruniți în ”Sfatul Țării”, vor vota Unirea cu Patria-Mamă România la 27 Martie 1918.

 

Tot sudul și nordul Basarabiei, nordul Bucovinei și Ținutul Herța se află din anul 1944 sub ocupație ilegală ucraineană, românii fiind supuși unui feroce genocid etnic și cultural. Este interzisă limba română în școli, pentru distrugerea deliberată a moștenirii culturale a poporului român, scopul fiind desigur dispariția totală a românilor! Ucraina parte a Rusiei care nu a existat ca stat ridica chiar mai înainte de Primul Război Mondial pretenții insolente asupra Bucovinei și asupra Basarabiei - jumătatea dintre Prut și Nistru a Principatului Românesc Moldova. La o sută de ani de la răpirea sa de către țariști în anul 1812 care au denumit-o de atunci Basarabia, timp în care românii din acest teritoriu au fost supuși unei denaționalizări feroce prin biserică, școală și administrație și au venit sau au fost colonizați aici ucraineni, deși ei românii rămăseseră totuși peste 70% din populație (Ion Pelivan: Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă România la 27 Martie 1918 - Harta Basarabiei, procentajul populației Basarabiei. București 1919, „Cartea Românească”).

 

Printr-o propagandă mincinoasă, falsificând date etnice și istorice, Ucraina va pretinde nordul Bucovinei și Basarabia conform apetitului său anexionist susținut de patronii săi germano-austrieci. Malorușii revendicau zone mari din Galiția, Volânia, Transcarpatia, Maramureș, Caucaz și Crimeea. Nu ne facem deci iluzii că Unirea Basarabiei cu România ar fi durat prea mult sub puterea pumnului german! Malorușii deja dezertau masiv în Primul Război Mondial din armata țaristă și erau pregătiți în Germania și Austria pentru a-și face o țară pe seama vecinilor lor români, polonezi și ruși.

 

În America au scos o hartă în anul 1920 cu pretențiile teritoriale ale Ucrainei anexate la memorandumul adresat guvernului Statelor Unite pentru recunoașterea republicii populare ukrainene, prezentat de ”misiunea ukraineană”. Solicitau ruperea și anexarea din România Mare a mari părți din Basarabia (cu accesul la Marea Neagră și Dunăre), a Bucovinei și a Maramureșului! Cu această hartă Ukraina se prezenta Americii a fi o „țară” cu 330.000 mile pătrate adică… 854.700 km² (azi după toate împroprietăririle masive de după război cu teritorii străine are numai 603.628 km²!) și o populație de 45 milioane locuitori, cu forma de guvernământ „republică”, stabilită în anul 1917 (sub patronaj germano-austriac) și capitala la Kiev…

 

Poate-i mai prezintă și azi o astfel de hartă Americii… are de „recuperat” diferența de 250.000 km² de la Rusia pe care nu i-a căpătat încă… După ce au trădat Antanta trecând în tabăra patronilor lor tradiționali germano-austrieci care i-au recunoscut ca stat și le promiteau teritorii vaste pe seama vecinilor lor români, polonezi și ruși, au schimbat barca când s-a scufundat și au mers la Conferința de Pace de la Paris a Aliaților cu aceleași hărți și revendicări... Din România, ucrainenii revendicau mari părți din Basarabia - jumătatea de est a principatului românesc Moldova răpită de țariști la 1812, „Țara de Sus” a Moldovei răpită de Imperiul Habsburgic la 1775, denumită apoi de austrieci Bucovina în care acestia au dus o politică de deznaționalizare feroce a românilor, favorizând infiltrarea din nord a malorușilor în special și Maramureșul întreg.

 

Aceste teritorii românești se reuniseră cu Patria-Mamă România la 27 Martie, 28 Noiembrie și respectiv 1 Decembrie 1918 prin voința reprezentanților lor aleși. Ukraina mai revendica mari părți din Polonia și Rusia la Conferința de Pace de la Paris din anul 1919. Pe acea hartă confecționată de ukraineni, la vest luau din teritoriul Poloniei până aproape de Varșovia. La nord, est și sud-est se rotunjeau bine pe seama rușilor și te întrebi ce căutau în Crimeea și Caucaz?

 

Românii adevărați nu se vor resemna niciodată cu schilodirea Patriei lor pusă la cale de sovieto-germani prin pactul criminal ribbentrop-molotov din 23 august 1939. În baza lui, sovieticii au răpit României Basarabia, nordul Bucovinei și ținutul Herța în 26-28 iunie 1940 și apoi prin Convenţia de armistiţiu, semnată în noaptea de 12/13 septembrie 1944... După sfârtecarea României în anul 1940 și în anul 1944, sovieticii au organizat un adevărat genocid contra românilor basarabeni și bucovineni, au sfâșiat și Basarabia pe 2 august 1940 oferind cadou Ucrainei alături de nordul Bucovinei și Ținutul Herța, nordul și sudul României dintre Prut și Nistru - Pământ Românesc pe care îl ocupă ilegal până în ziua de azi! La ceea ce a mai rămas din Basarabia, după ce i-a fost confiscată de Ucraina ieșirea la mare și accesul la Dunăre, precum și fortărețele Cetatea Albă și Hotin ale gloriosului domnitor Ștefan cel Mare, Stalin a adăugat o fâșie de-a lungul Nistrului din pomenita R.S.S.A.M. , rezultând țarcul care a rămas până azi…

 

Cum a fost hăcuită Basarabia pe 2 august 1940 de către Ucraina

 

Doar după o săptămână de la intrarea Armatei Roşii pe teritoriul Basarabiei şi al Bucovinei de Nord (consecinţele Pactului Ribbentrop-Molotov), deja la 3-4 iulie 1940, Biroul C.C. al P.C. (b) şi Prezidiul Sovietului Suprem ale Ucrainei emit un şir de hotărâri cu privire la formarea pe teritoriul Bucovinei de Nord şi al Basarabiei a organelor puterii locale, a comitetelor judeţene executive şi ale P.C.(b) din Ucraina. E greu de înţeles, ce drept juridic avea Ucraina de a-şi forma organele puterii locale în teritoriile care nu se aflau sub jurisdicţia ei. Poate, în atmosfera euforiei legate de alipirea unor noi teritorii, Moscova nu a observat o asemenea depăşire de împuterniciri din partea Kievului? Lucru greu de închipuit. Cu certitudine „centrul” i-a delegat conducerii Ucrainei aceste împuterniciri. Dar deocamdată nu este cunoscut documentul care ar fi legitimat acest act şi, în acest caz, hotărârile menţionate mai sus par a fi ilegale.

 

După ce Stalin răpise Basarabia de la sânul Patriei Mamă România pe 28 iunie 1940, invocându-se tendinţa arzătoare de reunire a moldovenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și că ea nu mai putea fi neglijată, ajungând la apogeu, la 10 iulie 1940 şedinţa comună a Biroului Politic al C.C. al P.C. (b) unional şi a Sovietului Komisarilor Norodnici (S.K.N.) din U.R.S.S. la care au asistat I.Stalin, V.Molotov, K.Voroşilov, M.Kalinin, Gh.Malenkov, A.Andreev, A.Mikoian, L.Beria, I.Şvernic ş.a., a susţinut ideea „reunirii populaţiei(!) moldoveneşti a Basarabiei cu populaţia (!) moldovenească a R.A.S.S.M.”. În aceeaşi zi ştirea a fost difuzată de radioul unional pe întreg teritoriul U.R.S.S. şi preluată de presa de partid „Pravda”, „Izvestia”, „Sovetskaia Ucraina”, „Moldova Socialistă„ ş.a.

 

Mitinguri de susţinere a „politicii naţionale leniniste, promovate de către partid şi Guvernul Sovietic” au fost de urgenţă organizate la Moscova, Kiev, Tiraspol, Bender, Soroca, Orhei, Chişinău, Akerman, Ismail. Ziarul „Pravda” din 11 iulie 1940 publică articolul de fond întitulat „Trăiască poporul moldovenesc, liber şi reunit”, în care se scria: „R.S.S.M. Unională va avea o suprafaţă de circa 50 mii kilometri pătraţi (adică 45.638 km. pătraţi - suprafaţa Basarabiei şi 8,1 mii - a R.A.S.S.M.), iar populaţia ei va constitui circa 3,7 mil. de locuitori. Astfel, viitoarea R.S.S. Moldovenească va avea un teritoriu mult mai vast decât unele state europene: Belgia, Olanda, Elveţia”. Neintenţionat, prin aceste cifre grăitoare, Pravda a presupus reunirea întregii Basarabii cu întreaga R.A.S.S.M.

 

„În jurul problemei teritoriilor… anumite contraziceri (între conducerea autonomiei moldoveneşti de peste Nistru şi Kiev) existau încă din momentul formării R.A.S.S.M. în anul 1924”, se spune în unul dintre documentele de arhivă. La insistenţa populaţiei băştinaşe, în iulie 1940, după 16 ani de aflare a R.A.S.S. Moldoveneşti în componenţa Ucrainei, conducerea autonomiei s-a adresat Sovietului Komisarilor Norodnici al U.R.S.S. cu rugămintea „reunirii Basarabiei cu R.A.S.S. Moldovenească” (Ziarul „Pravda”, 10 iulie 1940). S.K.N. a acceptat această propunere şi, conform hotărârii Sovietului Suprem al U.R.S.S. „cu privire la formarea Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti” din 2 august 1940, s-a procedat la „repartiţia populaţiei Basarabiei, Bucovinei de Nord şi a R.A.S.S. Moldoveneşti între R.S.S. Ucraineană şi R.S.S. Moldovenească”. Însă, în stilul autoritar bolşevic de atunci, deciziile cruciale în această problemă vitală pentru moldoveni, au fost luate de Moscova şi Kiev, argumentele părţii moldoveneşti fiind trecute pe ultimul plan.

 

„Calul Troian” ruso-ucrainean. Evenimentele următoare au demonstrat însă că prin formularea „reunirea populaţiei moldoveneşti” hotărârea Moscovei cu privire la formarea R.S.S. Moldoveneşti conţinea un şiretlic, pe care îndată l-a şi pus în aplicare partea ucraineană.

 

Profitând de faptul că Ucraina a fost obligată să procedeze la „reunirea populaţiei moldoveneşti” şi nu neapărat la „reunirea teritoriilor moldoveneşti”, Nikita Hruşciov cu ceilalţi conducători de atunci ai R.S.S. Ucrainene au pus la cale un plan de deznaţionalizare a populaţiei băştinaşe, adică de „ucrainizare peste noapte” a moldovenilor. Presa Ucrainei şi cea centrală a început să publice un şir de „materiale ştiinţifice”, în care se tratau preconceput, doar de pe anumite poziţii, procesele istorice de formare a componenţei naţionale a populaţiei Basarabiei şi a R.A.S.S.M.

 

Bunăoară „Izvestia”, din 3 iulie 1940, în articolul de proporţii „Istoria Basarabiei şi a Moldovei” susţinea că „există probe ce demonstrează că slavii locuiesc aici (adică în Basarabia şi R.A.S.S.M.) din cele mai străvechi timpuri. Conform surselor greceşti, pe timpul Împărăţiei Dacilor, triburile slave locuiau nu numai în Basarabia, dar şi pe teritoriul cnezatelor dunărene”. Până şi titlul denotă cunoştinţele aproximative ale autorului în domeniile istoriei şi ale geografiei (precum scriu unii şi în zilele noastre - „Moldavia i Pridnestrovie”). Însă bate la ochi data apariţiei acestei publicaţii - 3 iulie 1940, adică cu o săptămînă până la şedinţa comună a Biroului Politic al C.C. al P.C. (b) unional şi a S.K.N. din U.R.S.S., unde a fost discutată şi susţinută ideea cu privire la formarea R.S.S.M. Cu alte cuvinte, „Calul Troian” a fost pregătit din timp, văzîndu-i-se de la o poştă „urechile” ucrainene…

 

- Va urma –

 

---------------------------------------

[1] https://www.newstreason.com/post/the-state-of-ukraine-has-technically-never-existed-what-the-media-won-t-tell-you?fbclid=IwAR1q8g6qe8X31t11jY9Zj6kyCP6y-mS62qZeYz_J2TWE0cMFuMZGZ5prIxk - 25 februarie 2022.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu