joi, 3 noiembrie 2022

Jianu Liviu-Florian - Prea Greu de Citit

 




Prea Greu  de Citit

 

 

~*~

 

Poezia Domnului Profesor Marian Barbu este pentru cei din USR.

Numai acolo exista niste capete puternice, care rezista la orice, angoase, depresii, anxietati, postulate sceptice, intrebari  si autointrebari demolatoare, buldozere motivationale si demotivationale, grile si paragrafe legale de tratat proiectele ratate poetic, si poeziile ratate stiintific.

Numai acolo exista oameni cu capul tare, trupul tare, adevarati combatanti buni de trimis pe oricare camp de lupta, pentru a castiga sufragiile adversarului, chiar, care, umiliti de argumentele si contrargumentele schitate, sau tusate, sau trase de-a dreptul, in ochii, inima, in nervii, in ratiunea, si in maleficul sau divinul clientului, citiorul de poezie - fac fata, si se poate pune baza in ei, in orice misiune speciala, de tratat nehandicapatii grav ai acestei lumi. pururi expansivi la vanatoare de prazi, si asta numai pentru ca ele sunt prazi de idei. tehnice si spirituale. asupra carora nu s-a gasit un consens.. de masurare.

Cum Domnul profesor Marian Barbu este nascut in zodia Balantei, si este un critic literar, si un istoric literar, si un profesor de literatura romana, dar nu numai, cumplit, adica taind in carne vie, si retezand orice cap care vrea sa intre in USR, in primul rand, si asta, doar ca sa nu ia nicio solda, ci numai pentru triumful unui ideal, care razbate ca un fir verde, intreaga creatie a Profesorului, PARCUL, parcul eminescian, sub care isi aduna elevii, ca sa nu rebegeasca in clase, in orice anotimp, ba chiar si absolventii Domniei sale mai mari, esuati pe cine stie ce mari, munti, sau gropi abisale, in diverse autodafeuri inchinate criticilor altor organe - de pe mapamond - mai ales gurmande, sau cazone, sau  de marfa - nu intra in discutie calitatea - un adevarat genocid de padure - apa - piatra - pamant - vatra - traditie si avangarda, va dati seama ca acest deziderat nu a incaput, si nu poate sa incapa, mai cu seama in limba romana - in nicio oca. Cu atat mai mult cu cat aceasta nici nu ridica sabia. Ci isi mai permite licenta poetica, sa mai scoata limba. Intr-un volum de versuri.

"Somnul Copacilor",

- Exercitii suprarealiste" -

In memoriam Gellu Naum si Ion Caraion

3 noiembrie 2022

Editura GRAFIX

Craiova, 2021

https://tudornedelcea.blogspot.com/.../profesorul-si...

 

~*~

Cdr,

Jianu Liviu-Florian











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu