joi, 30 august 2018

Concert extraordinar etno-jazz la Cahul, cu ocazia „Zilei Limbii Române”+ Salonul Internaţional de Carte ,,Bookfest Chișinău” si la Ismail, Ucraina



























„Ziua Limbii Române” va fi marcată la Cahul, în Basarabia, în data de 31 august 2018 printr-un concert extraordinar etno-jazz, susținut de Vali Boghean și Band-ul său. Concertul are loc în Piața Horelor din Municipiul Cahul, începând cu ora 19,00.
Evenimentul, care se adresează românilor din Basarabia, este organizat de Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Consulatul General al României la Cahul, din Republica Moldova și Primăria orașului Cahul.

Salonul Internaţional de Carte ,,Bookfest Chișinău” și-a deschis porțile în data de 29 august 2018 în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”. Pentru al treilea an consecutiv, Bookfest Chișinău reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Republica Moldova, bucurându-se de un mare succes din partea publicului.

Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău” se desfășoară în perioada 29 august – 2 septembrie, la Centrul Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”, Pavilionul Central și poate fi  vizitat zilnic între orele 10:00 – 20:00.

            Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România.



Parteneri media: TVR Moldova, Publika TV, Publika FM, Moldova 1, Teleradio Moldova.














COMENTARII :

Limba română, ”Regina mamă” a tuturor Românilor, comoara de aur nepieritoare a poporului român v-a dăinui prin creație, respect și răspândire a valorilor culturale...Avem cu toții datoria de a o însuși, îngriji și apăra. Cu certitudine limba strămoșească ne v-a reuni și urca pe noi trepte de glorie și înflorire.

LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI!
Cu frăție și aleasă prețuire pentru opera dvs.,
Ionel MARIN și redacția revistei de cultură Bogdania


Iata, tocmai trecu Ziua Limbii Romane. Trecerea ma prinse calare pe blogul lui Stefan Dumitrescu, poetul alaturi de care debutam acum mai bine de patru decenii si jumatate pe magistrala Contemporanul - Amfiteatru. Un poet aparte, inrobit de buna voie Cuvantului, dedat ispitelor sociopoliticii si futurologiei, emigrant drepturi depline prin lumea teatrului si mai ales a prozei, unde, sustinut si de alti confrati, isi revendica titlul de autor de exceptie.
Sa scrii volumul II al romanului "Delirul" - si inca intr-o asa maniera incat sa vina unii si sa afirme ca e mai bun decat volumul I, al lui Marin Preda - nu e la indemana oricui.  Sunt destui care i-au laudat opera, el insusi are un stil inconfundabil de a-si prezenta succesele literare (si nu numai), asa ca mie nu-mi ramane decat sa spun:  omul asta nu e normal, e paranormal - e captiv Cuvantului si captivant prin ceea ce scrie, e poate singurul dintre noi cu acces direct in "cealalta dimensiune", unde se fermenteaza cuvintele spre distilare...
Va puteti convinge accesand www.stefandumitrescu.comq

Experienţa lecturii, a muncii susţinute de acasă, este cea care îi sprijină acolo. Acolo doar poţi rodi. Acolo doar poţi să creşti.

 IUBITE DOMNULE MARIAN

DE ZIUA LIMBII ROMÂNE VĂ FAC ACEST DAR, RUGÂNDU-VĂ SĂ ÎL LECTURAŢI ŞI SĂ ÎL DAŢI MAI DEPARTE. MULŢUMESC.
 UN SOMN BUN
CU PRIETENIE, ŞTEFAN DUMITRESCU

Dumitrescu Stefan

A APĂRUT ACUM ROMANUL "POVESTEA ROMANULUI "DELIRUL, VOL II", DE ŞTEFAN DUMITRESCU, SAU "ROMANUL ROMANULUI "DELIRUL, VOL II" DE ŞTEFAN Dumitrescu Stefan

ROMANUL A APĂRUT PE SITEUL SCRIITORULUI www.stefandumitrescu.com ŞI PE FILA SCRIITORULUI ŞTEFAN DUMITRESCU DE PE FB

 http://www.stefandumitrescu.com/2018/08/31/povestea-romanului-delirul-vol-ii-de-stefan-dumitrescu-continuare-la-romanul-delirul-vo-de-marin-preda-sau-r












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu