sâmbătă, 25 august 2018

GSM, ANTISEMIT ?




GSM, ANTISEMIT ?

De fiecare dată, după publicarea tabletei săptămânale, începând din 2012, sunt ​contactat de prieteni, precum și alte persoane. Unii mă laudă, alții vin cu tot felul de completări, alții mă înjură. Sunt acuzat că sunt postac, plătit cu bani grei !?! Unii mă acuză că sunt împotriva socialiștilor, alții, mai rar, împotriva liberalilor. Opțiunea mea asumată e liberală. Sunt adeptul declarat al concurenței, care duce la progres în orice domeniu. Asta nu înseamnă că sunt împotriva socialiștilor. În România nici nu prea sunt socialiști. Mă refer la socialiști autentici de tip european. Iau atitudine față de anumiți feseniști, falși socialiști. La fel procedez și cu unii liberali, cu cei care mimează cauza liberală.
În rest, mă ocup de diseminarea de informații cât mai diverse. Am ajuns, astfel, să am mii de prieteni virtuali, care au cerut să fie prietenii mei. Sigur, nu accept o cerere de prietenie fără o minimă verificare. Anonimii sunt respinși, în general, din start. Nu pot discuta cu cineva care nu-și declină identitatea. Mai greu e cu prietenii prietenilor mei ! De cele mai multe ori îi accept. Ăsta e un risc pe care mi-l asum !
Comunicarea a devenit pentru mine o a doua natură. Toată viața m-am ocupat de stocarea și diseminarea informației, din toate domeniile cunoașterii. Nu pot acum, la vârsta senectuții, să las la o parte o asemenea preocupare care îmi face o plăcere deosebită. Mi-a intrat în sânge, cum se spune.
Pot afirma că fac parte din categoria fericiților care nu au muncit o secundă în viața lor, întrucât tot ce am făcut, am făcut-o din plăcere. Cugetare bine sintetizată de marele filosof chinez Confucius.


A ajuta oamenii cu informația de care au nevoie, e o meserie nobilă, care îți produce enorme satisfacții. Dar nu e cazul să dezvolt rolul bibliotecarului public în cadrul comunității. Din nefericire, în multe locuri din România, autoritățile sabotează dezvoltarea bibliotecii publice la standard european. Mulți primari nici nu conștientizează rolul său civilizator în comunitate. Bibliotecarul public, împreună cu preotul, cadrele didactice, medicul de familie sau cel veterinar, inginerul agronom, face să evolueze acea comunitate. Însă foarte mulți primari se cred secretarul de partid din timpul „epocii de aur”. Așa că nu-i de mirare ca în România să existe 40% analfabeți functional. Ușor de manipulat ! Mă refer la populația rămasă prin țară. Atitudinea celor din Diaspora a văzut-o recent întreaga planetă.
*
După publicarea tabletei „Iohannis dezbinatorul !” primesc un telefon de la o doamnă, care îmi reproșează că sunt antisemit. Mi s-a părut a fi o persoană cultivate. De aceea, politicos, cum îmi este bunul obicei, o rog să-mi citeze textul / textele pe baza căruia / cărora domnia sa a tras o asemenea concluzie. Spre surprinderea mea, nu a putut da curs solicitării, deși eram convins că știe precis ce îmi reproșează. Asta nu a împiedicat-o să peroreze în continuare pe această temă, cum că poporul evreu este acuzat nefondat de tot ce se întâmplă rău în lume. În final, m-a rugat să nu-i mai trimit mesaje. Desigur, cu regret am dat Delete contactului. Nu pot refuza o asemenea cerere. Mi s-a mai întâmplat de-a lungul anilor.
*
N. B. Atât la mesajele pe mail, cât și la cele pe rețelele sociale există posibilitatea de a scoate din lista de prieteni pe cei care nu sunt pe placul tău. La mail e suficient să nu-l deschizi, să-l trimiți în spam sau să-i scrii expeditorului să te scoată din baza sa de adrese. La facebook, spre exemplu, îl poți scoate imediat din lista de prieteni sau să-l blochezi. Pentru mine, însă, e suficient să-l scot din lista de prieteni. Nu am blocat pe nimeni vreodată. Pe unii îi las special să-și comunice părerile contrare, tocmai pentru a vedea ceilalți prieteni și să judece singuri cine are dreptate. Am primit și mesaje cum de-i las să mă jignească. Păi, tocmai atunci se vede diferența !
*
Revin la subiect. Bineînțeles, primul lucru pe care l-am făcut a fost să recitesc tableta. Poate mi-a scăpat mie ceva interpretabil. Recunosc, uneori las în mod premeditat ca textul să fie interpretabil. Deoarece, în banca mea de date am prieteni inteligenți capabili să decodeze textele de acest gen.
Mai fac o precizare. La orice popor întâlnim inteligenți și proști. Nu există excepții. Cu prostul nu ai ce face. Îl ignori și gata. În rândul celor inteligenți întâlnim indivizi bine intenționați și rău intenționați. Problema e cu cei din urmă.
Ei, bine, în tableta cu pricina fac două referiri la persoane de etnie israelită. Atenție, nu la poporul evreu ! Toată viața m-am ferit de generalizări.
Chiar în primul paragraf am scris „Ultima găselniță a consilierilor israeliți ai lui Dragnea, aruncată prin goarnele arhicunoscute ale regimului fesenist, îl pune pe prezident în postura omului negru, care vrea, nici mai mult, nici mai puțin, decât răul României.”
Printre numeroșii consultanți / consilieri ai liderului penal al PSD, Liviu-Nicolae Dragnea, se află și trei israelieni: „a) Asaf Eisin, care face parte din școala de consultanță politică fondată de Tal Silberstein, cu care a lucrat ani de zile. Tal Silberstein este urmărit penal de DNA în dosarul retrocedării Fermei Băneasa, reținut în august 2018 în Israel. Asaf Eisin ar fi lucrat și pentru Gabriela Firea, în campania pentru Primăria București; b) Sefi Shaked, care a lucrat pentru Benjamin Netanyahu, Naftali Bennett şi partidul Shas şi c) Moshe Klughaft, mai apropiat dreptei israeliene.”
Cei trei au ajutat Partidul Social Democrat să câştige alegerile în România printr-o strategie agresivă bazată pe „duşmani imaginari" - gen statul paralel, multinaţionale, Soroş, ambasade, bănci, străinii, pregătindu-i lui Liviu Dragnea ieșirile publice arhicunoscute.
Potrivit ziarului Jerusalem Post, Moshe Klughaft şi Sefi Shaked, au fost autorii sloganului „Îndrăznește să crezi în România" și au ajutat formațiunea lui Dragnea să câștige alegerile parlamentare. Ei au utilizat mesaje folosite de obicei de partide de dreapta pentru a îmbunătăţi imaginea PSD în rândul alegătorilor de centru-stânga.
Înainte de deveni conducătorul campaniei electorale a PSD, Kulghaft a dirijat o campanie de succes pentru Im Titzu, o formaţiune extremistă israeliană al cărui slogan este „Construind visul sionist !".
Cred că sunt suficiente aceste informații. Detalii găsiți pe site-ul realitate.net: https://www.realitatea.net/cine-sunt-israelienii-lui-dragnea_2144907.html și alte surse.
În paragraful citat nu există nicio urmă de atisemitism. E vorba doar de niște indivizi aflați în slujba unui partid tot mai dezavuat de o mare parte a societății românești. Dar e treaba lor personală, nu a statului Israel !
Amintesc faptul că tot un israelit, Herman Berkovits, este consilierul onorific al premierului român Viorica-Vasilica Dăncilă. Oare el să o fi sfătuit pe Dăncilă să-l pârască pe Iohannis ca instigator, direct la Bruxelles, fără să aibă dovezi în privința megaprotestului din 10 august a.c. din marile localități ale țării ?!?
Al doilea paragraf ar fi „Ura de clasă declanșată de echipa lui Stalin, condusă de Ana Pauker până în 1952, a creat prima mare falie între muncitori, țărănime și intelectualitate.” Nu cred, însă, că poate nega cineva rolul nefast avut de românca (sic!) Ana Pauker (născută Hanna Rabinsohn) în istoria instalării comunismului în România. Nici aici nu e vorba, însă, de poporul evreu, ci doar de o persoană de etnie, întâmplător, israelită.
Detalii pe https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/ana-pauker-stalin-cu-fusta
Unde o fi văzut dna Liana H. antisemitism nu-mi dau seama !?
În aceeași linie, un domn, Costică S., îmi comunică, hodoronc-tronc, faptul că Cioloș nu a mărit pensiile. Îi trimit datele cu privire la mărirea punctului de pensie în timpul guvernării Cioloș și primesc o negare vehementă.
„Pe talonul meu de pensie nu scrie Cioloș !”


Dacă îi mai spun că tot în timpul guvernării Cioloș avem cea mai mare atragere de fonduri europene față de toți anii (2007-2017) o fi în stare să mă spânzure ?
De reținut. Am prieteni și cunoștințe de toate etniile. Încă din copilărie. Nu am prostul obicei de a-i pune pe toți oamenii în aceeași oală. Nu fac diferențe între oameni pe baza originii etnice, sex, țară, orientare politică…, ci pe baza caracterului fiecăruia în parte. Apoi, analizez capacitatea de a judeca cât mai obiectiv, modul în care știe să poarte o discuție civilizată, cultura generală, simțul umorului …
Ce poți să faci, însă, cu asemenea oameni ? În general, când văd că nu am cu cine discuta civilizat, care vin cu generalități și nu cu argumente concrete, care sar de la o subiect la altul, care încep cu „și ălaltul a făcut la fel”, după una-două încercări de a lămuri lucrurile, îi trec pe linie moartă.
Asta e !
S-auzim numai de bine ! Shalom !

*
ZBOR DEASUPRA CUIBULUI DE CUCI

A fost o săptămână nebună, nebună, nebună … S-a lansat și episodul pilot la serialul Greu de ucis ! (V), producție mioritică sau Ce înseamnă să fii plecat cu pluta pe Belina ! „Au fost 4 străini, i-a plătit un om foarte celebru (sic!) în lume.”  „Întrebat dacă este vorba de Soros, Dragnea a răspuns: „Eu nu mă gândesc la el, el se gândește la mine. Nu știu dacă era treabă asta.”
Nu există în istoria politicii românești postdecembriste un asemenea caz ce frizează paranoia de ce mai înaltă calitate. Vadim, cel puțin, era poet ! Cred că și proprii consilieri îl vor părăsi.
Ce mai rămâne urmează ? Detonarea unei bombe cu neuroni !?!
*
„În martie, înainte de a fi arestat, domnul Băsescu a trimis … o scrisoare prin care mi se cerea să îmi dau demisia de la Finanţe şi să merg la Banca Mondială vicepreşedinte /.../. Am refuzat scrisoarea. În paralel, aveam o altă ofertă de a trăda PSD-ul, de a forma o nouă alianţă cu Vasile Blaga şi o parte din PDL-ul de la vremea aceea, unde puteam sa fiu prim-ministru, această ofertă a fost făcută pe linia Guşă-KGB”, a declarat Darius Vâlcov la DC News.
Consilierul premierului VVD a mai precizat: „Această ofertă mi s-a facut de mai multe ori. De ce spun pe linia KGB - pentru că se ştiu relaţiile pe care le-am avut cu Guşă, se ştie că s-a dorit sa fiu racolat de KGB însă am refuzat.”.
Ce să mai comentezi ?!?
*
PSD a dat în clocot ! „Există o fierbere foarte mare în partid - asta e fierberea, nu scrisorile unor colegi și colege - că de ce nu începem şi noi protestele la poarta lui Iohannis ? Şi este foarte posibil să începem lucrul ăsta. O să avem un Comitet Executiv la sfârşitul lunii şi o să decidem. Nu cu pietre, nu cu foc, nu cu cuţite, nu cu bătut jandarmi - proteste cum am mai făcut. (...) N-am vorbit cu niciun coleg asta, eu vă spun doar ce îmi vine de la colegii din judeţe", a declarat Dragnea la Antena 3. Răsturnarea lui Iohannis capătă aspecte tot mai concrete. Oare, Dragnea&Tăriceanu vor angaja tot galeriile ca în 10 august în Piața Victoriei ?!?
*
Un alt membru cunoscut al grupului infracțional. Nicolae Bacalbaşa: „Eu ştiu de exemplu că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci... zicându-se că se încalcă legi acolo”.
Reporter: „Nu înţeleg paralela pe care aţi făcut-o...”
Nicolae Bacalbaşa: „Dvs. nu înţelegeţi, poate alţii înţeleg. Să zicem că eu nu am inteligenţa necesară să explic destul de clar.”
Să nu știe, doctorul, că protestele sunt în România împotriva hoților și a corupției, ceea ce nu se întâmplă în țările civilizate, unde corupția e, cât de cât, ținută sub control. Acolo un ales, bănuit doar de corupție, își dă imediat demisia ! Cel puțin, gălățeanul, recunoaște că nu-l prea duce mintea !
*
„Nu, nu am fost în Piață”, le-a spus Speranța Cliseru jurnaliștilor care au întrebat-o de unde a urmărit evoluția evenimentelor din 10 august. „Nu am văzut cu ochii mei, nu am fost în Piață.”. Și atunci cum a putut semna ordinal de evacuare în forță a Pieței ? „Sunt prefect, nu pot să vă răspund.”


    Cu asemenea comportament te face să crezi că e scăpată de altundeva, nu de la instituția prefectului.
     Speranța moare ultima !?!
   Cum naiba a ales Dragnea tutele astea și să le pună în funcții de o asemenea importanță ?
    Sau nu le-a ales, el însuși fiind ales de altcineva !

PS. Lelea Safta a spus de mult timp că nu e în regulă cu mulți dintre noii guvernanți ai României postdecembriste. Analfabeți, paranoici, cinici, perverși, mincinoși, cațavenici de modă nouă ... Cum urma o nouă seară cu „sânge” în televiziunile de știri, lelea s-a dus să-și ia rudotelul. Are neuronul tulburat rău de tot ! Nici eu nu mă simt prea bine !

Românii are umor !

     COMUNICAT tip PSD Bălăceanca: PNL a dat lovitura de stat. În mandolina lui Orban s-au găsit 8 mitraliere și 10 tancuri !
*
Declarație șoc a asasinilor lui Dragnea penalul: Budapesta este un loc atât de minunat, încât am uitat pentru ce am venit.
*
Pe dracu-ghem, asasini ! Ăia patru voiau să-l ducă la dentist !
*
Hot News. 10 miniștri și-au dat demisia în … Australia !

„Manifestările” dedicate Centenarului României Mari continuă !?!

Toate bune ?

















https://blogulluigabu.blogspot.com/2018/08/gsm-antisemit.html?spref=fb









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu