sâmbătă, 18 august 2018

DE ACORD ȘI MUMA-MARE, A doua haina - Aberatiile europarlamentarei Nicolai Norica




DE ACORD ȘI MUMA-MARE,
de Melania Rusu Caragioiu


~*~

Bun tratat de chibzuială,

Clar  și bun pentru ,,tocmeală”

O tocmeală chibzuită,
Asigurând la toți pită.




*






A doua haina
Aberatiile europarlamentarei Nicolai Norica





A doua haină

Pe mosia lui tata-mare, condusa chiar de tata mare, nici vorba de a angaja pe cineva din familie.
Lucrau voluntar. De buna voie. Pe langa ce profesii, vor fi avut fiecare. La stat. Ori ce varste.
Sau lucrau alti . Dintre cei ai locului. Care lucrau pe mosia lui tata-mare, cu ai lor, cand erau chemati intr-ajutor, si tata-mare, cu ai lui, veneau si ei, la ei, pe mosia lor, cand erau chemati, sa ajute, cu spor.
Pe mosia lui tata mare – mai lucrau si cei care erau platiti. Cu ziua, cu tocmeala, cu carul, cu caruta, cu cositul, cu lucrarea – fie in bani, fie in natura, fie la schimburi.
Numai ca – in aceasta relatie clara – traditionala – limpede – socotelii fiecaruia – si din care te impingea la faliment numai cine stie ce catastrofa naturala – si nici aceea, pentru ca oamenii erau solidari, erau rude, vecini, se cunosteau si aveau afinitati si amintiri – se selectau – cu grija, unii pe altii – si marginalizau pe cei care ieseau din acest spirit competitiv firesc, care insemna insasi linistea, pacea lor, armonia lor, a privi cu incredere si senin, si a face – nu a astepta – ceva mai bun din viitor – nu de la viitor – a aparut - in peisajul acestei boli , maladii, de captusire lacoma, a unora, pe spinarea altora – notiunea punerii odraslei, beizadelei, pruncului iubit, plasarii lui – cat mai sus – intr-un cuibusor – cat mai cald – la … stat...//
Trai neneaca, pe socoteala altora, care trag!
Pruncusorul – cel mult – simuland – ori – dispunand de intreaga acoperire prin fonctia lui tata-mare – la stat, prin ceea ce ii este delegat ( purtator de cuvant “sfant”, purtator de venituri “sfinte”, purtator de ordine “sfinte”, purtator de “sfinte” influente, purtator de …. de ce nu? … “haine sfinte” - de stat. )
Astea nu se intamplau pe mosia lui tata-mare.
Care nici nu intra in faliment, ori in mari datorii catre stat, nici macar mici – caci tata-mare nu era o iota iertat – caci mosia lui tata-mare ori era – ori era vanduta urgent – de portarei – daca intra in pagube, faliment, si datorii , ori incurcaturi.
Pe mosia lui tata -mare lucrau – veseli – toti – cu ruptul – fara sa para ca o fac.
Caci totul era bine organizat – se stia foarte bine cine conduce tot – capul ala era intotdeauna cu mult inaintea tuturor inainte pentru a da semnalul de atac, al unei noi actiuni, pentru a prevede tot, pentru a lua pulsul vremii, fie ea piata, fie ea, vant, fie ea, ploaie, fie ea, venit, castig, sau pierdere, pentru a il impulsiona pe fiecare la timpul si locul potrivit – ca sa se adune castig. Pentru toti cei cu care a muncit. Caci daca nu ar fi adus – tata-mare ar fi pierdut. Din ceea ce a fost o viata intreaga. Prestigiul si onoarea lui de tata-mare. Cred ca lui tata-mare - de fapt – putin ii pasa de mosia lui tata-mare. Poate vedea in ea imaginea aparuta din pamant a tatalui sau, alt tata-mare. Si si de aceea, avea atatea in cap, si stia atatea, si daca aparea ceva nou, era mult inspirat – din urma – de cum sa trateze – ce era de facut, ca sa rezolve – repede – situatia – si sa mearga inainte. Si sa-i traga pe toti, dupa el.

Si nu ne mira ca statul nostru – daca a ajuns – asa cum a ajuns – dator – pe te miri stie unde – si de ce – este pentru cati au vrut sa le asigure copiilor lor un viitor mereu mai bun, mai luminos, mai cald, si mai fericit – daca s-ar putea – infinit – fara sa stie cum se lucra – odata – si cum se lucreaza – pe mosia lui tata-mare.

De la mic, la mare.
Fara sa stii, parca.
Parca, in joaca.
Dar strunit.
Si numai in castig.

Fara castig – piede intreaga familie. Si rudele. Si megiesii. Si cei platiti de ea. Care au ajutat-o.
Pentru ca tata-mare, in materie de munca, si de plan, si de rezolvare de situatii limita, si de cap - nu iarta. Si nici nu are – odrasla – de inlocuit. Doar stie ce il asteapta – daca are. Micsorarea prin pierderi sucesive – si Pierderea definitiva – a mosiei lui tata-mare. Si cei care nu vor ajunge – din copii – tati-mari – ci mercenari, clacasi, ici si colo, negustori ambulanti, servanti, cu ora, sau tocmeala, sau mestesugul, pe la mosiile altora, robi de-a binelea, sau cersetori intunecati, ori luminati – de grijile intelepciunilor altora...
Acum, pe mosia lui tata -mare era imposibil de dat vreo amnistie. De mod de a nu invinge.
An dupa an.
Amnistie pe caz de boala, amnistie pe caz de seceta, amnistie pe caz de inundatii, amnistie pe caz de fiscalitate, amnistie pe cine stie ce situatie...
Tata-mare trebuia sa aiba intelepciunea sa stie cat, unde, ce - sa puna – si sa tie – deoparte.
Si din ce sa tina. Mosia lui tata – mare, mai departe – orice s-ar intampla. Si cu cine sa se ajute, si sa se sfatuiasca.
Si daca – totusi – tata -mare pierdea chiar si mosia, pentru ca era si el, in fond, un om, care nu putea impotriva statului, sau statelor – care nu se putea sa nu puna ochii pe cate ceva din mosia lui – care li se parea mai pogtrivit pentru a-si pune la cald nu una, nu doua, ci – din prea degenerate mosii si constiinte curate de tata -mare – generatii intregi de beizadele – infometate, flamande, si lacome – din averea, dar nu si de stiinta aplicata a lui tata-mare , atunci tata-mare se retragea, in Institutul lui de Inalte Studii Morale – incuia bine usa – dupa el – si lasa in urrma lui o bogata arhiva si biblioteca de cercetare.
Pentru a se analiza macar cauzele alienarii nationale, si mondiale...
Pentru ca “verba volant, scripta manent”.

27 iulie 2018



ps. Sigur, pe mosia statului – vor fi fiind – or fost – unii, car vor fi spus: las sa traiasca macar si copiii mei, si tot neamul meu, fericit, de pomana, ca eu destul am muncit – pentru altii! La stat! Ca sa vedeti cine, si ce, a facut, din Mosia Tuturor Tatilor!


Cu deosebit respect,
Jianu Liviu-Florian




Aberatiile europarlamentarei Nicolai Norica

Această Yorcină cu ochi, comportament de bovină (grohăie şi-mpunge), de cum s-a asociat cu-o bandă ce-a cocoţat-o-n parlament, şi-a adus, angajat acolo întregul familion, iară după nepoţi alerga zărghită prin ditamai săloaia... Pe cînd Sobariu era un electrician cuminte. Pesemne, presimţea zooneasa politicoană ceva, de s-a mutat alături de alte momîi care ne fac de basm, de basne şi pe Acolo-n brucselesu' mue-lor de aşa ioropeeni...

ebrietatea noastră națională,
este condusă - ferm - cu amețală!
altfel - a dracu mamii ei de viață! -
cum să dispară - băutura-n viață?

dar să vezi alta ! pe al vieții - drumul -
ce-ar fi ca să dispară și tutunul?
și-n general - pe drumul lung - al tău,
ce-ar fi ca să dispară orice rău?

e o problemă - mare - la mijloc:
atâția imbecili ar avea loc?
pe o planetă - totuși - mult prea mică.
pentru atâți idioți - ce nu abdică.


la dreptul
fără preget
la pulică.



~*~
18 august 2018
Cu deosebit respect,
Jianu Liviu-Florian





Aberatiile europarlamentarei Nicolai Norica

Norica Nicolai, despre imaginile cu jandarmii lovind oameni cu mâinile ridicate: „Au fost trucate“
  aug. 17, 2018


Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai susţine că imaginile cu jandarmi lovind, la protestul din 10 august, persoane care ţineau mâinile ridicate deasupra capului au fost trucate.

CP - Astfel de prostii greu de acceptat din partea unui om cu atata experienta de viata! Femeia asta, fost procuror comunist in tinerete, care a facut rau la oameni, nu a urmarit atatea ore de TRANSMISIE LIVE? Care prelucrari?? Cine  i-a soptit astfel de "soparle" fara suport ??!! Nu-i este rusine?? Si un astfel de om reprezinta Romania in Parlamentul European?? Imi este sincer rusine de astfel de personaje cocotate tocmai acolo, in PE !
Sa nu uitam cu cat tupeu acest politician a mintit  fara pic de jena in cazul cercetarilor legate de existenta si activitatea inchisorilor CIA pe teritoriul Romaniei! S-a dovedit ca au existat! Statul Roman isi daduse acceptul!
Dar ea mintea ca nu gasit urme....pana la urme si CIA a recunoscut!! Si Ion Iliescu a recunoscut!! Iar Romania a pierdut procese la CEDO pe acest subiect!! Parerea mea este ca statul Roman  sa o oblige pe Norica Nicolai sa plateasca personal sumele stabilite de CEDO catre cei ce au avut de suferit prin tortura pe teritoriul Romaniei ( nu bugetul, si asa subtire, al Romaniei ! )

Iata textul declaratiei nesabuite a Noricai Nicolai :
„Se pot face multe cu un calculator. Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate. Şi în ţările din UE se acţionează la fel dacă nu se respectă spaţiul delimitat de jandarmi. Eu pot să fiu de acord cu orice, dar nu cu violenţa şi injuriile aduse oamenilor legii. Nu înţeleg de unde atâta ură”, a declarat Norica Nicolai, potrivit news.ro
Se stie ca peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din 10 august. Ca sa nu mai vorbim de consecintele urmare a folosirii abuzive de gaze TOXICE contra manifestantilor!

Până joi seară au fost înregistrate 211 plângeri penale în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, iar 92 de persoane au fost până acum audiate.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu