duminică, 8 iunie 2025

Maria Diana Popescu - Trăim într-un stat de drept fictiv, într-un stat de „drepţi” în faţa călăilor

 



Trăim într-un stat de drept fictiv, într-un stat de „drepţi” în faţa călăilor

Maria Diana Popescu

08 Iunie 2025

 

În România apăsată de corupţia puterii şi de cele mai acute crize, devastată şi de inundaţii, ca preşedinte să te angajezi în creşterea cheltuielilor de înarmare la 5% din PIB, aşa cum a promis „şeful” statului de drept fictiv la Summitul de la  Vilnius, e de-a dreptul sinucidere! Un preşedinte de stat n-are competenţa angajării propriei ţări în cheltuieli militare fără consultarea poporului, prin referendum. Suma pe care acest exponent al războiului a promis-o pentru înarmare depăşeşte cu mult bugetul de la educaţie şi sănătate! De fapt, acest preşedinte nu face altceva decît să alimenteze un conflict armat din care România va ieşi cea mai şifonată! Românii majoritari nu mai vor baze militare străine pe teritoriul ţării. Nu mai vor să plătească antrenamentele soldaţilor străini din banii lor! Sinistraţii recentelor inundaţii sînt cazaţi în corturi, iar fugarii de război ucraineni stau boiereşte în hoteluri şi pensiuni de lux. Toate slugile de la noi care strigă „slavă Ucraina” trebuie să ştie că Ucraina nu e membră UE, nici NATO, deci Bruxellesul nu ne poate obliga să vărsăm la nesfîrşit bugetul ţării în conturile lui Zelenski. Autorităţile noastre de carton trebuiau să fie neutre de la început, cum e Ungaria. Individul de la Cotroceni, pe acelaşi palier cu Biden, în sensul de nevoiaş al minţii, a primit la şedinţa de investire, la fel ca Biden, discursul scris însoţit de fotografii, ca să ştie cum şi cînd să intervină şi cum să se descurce în teren. Am spus eu că trebuie să i se deseneze ce are de făcut, pentru că altfel se blochează din cauza problemelor de sănătate. 

În timp ce românii luptau să-şi salveze ce le-a mai rămas din cale apelor, CCR, care se crede mai presus de lege, a hotărît să securizeze averile corupţilor Puterii, în contradicţie cu un principiu esenţial al democraţiei, acela al transparenţei în exercitarea funcţiilor publice. E şi firesc, avînd în vedere că şeful CCR, pensionarul Enache, încasează două pensii: una anormal de mare, ca pensionar la termen, de 56.650 de lei pe lună şi o pensie de parlamentar de 6.900 de lei pe lună. În plus, mai ia salariul de la CCR de 7.880 de Euro pe  lună, toate plătite de cetăţenii României. Niciun demnitar, din nicio ţară europeană n-are un asemenea venit! În concluzie, statul e jefuit şi de magistraţi. Magistraţii au intentat aproape 23.000 de procese împotriva statului, pentru privilegii şi beneficii salariale, pentru majorări retroactive ale salariilor şi au cîştigat mereu, pentru că tot ei au judecat cazurile. Astfel, au de încasat de la stat, cu penalităţile cerute de ei, circa 3,2 miliarde miliard de euro. Magistraţii îşi pot majora singuri salariile. Una dintre numeroasele prevederi dubioase pe care ministrul Predoiu le-a introdus în noile legi ale Justiţiei în 2024 a transferat, practic, banii pentru salariile tuturor judecătorilor în bugetul Înaltei Curţi. Mai mult, l-a făcut pe preşedintele Înaltei Curţi ordonator de credite pentru toate cheltuielile ce ţin de personal.  Nu sînt banii pentru salariile şi pensiile românilor, dar sînt pentru magistraţi. Sînt şi pentru Ucraina,  pentru că s-au scos aproape 100 de milioane de lei din fondul naţional de rezervă pentru conturile lui Zelenski.

Dacă România ar fi fost pusă pe o altă direcţie, cum de pildă, în Polonia, unde rezultatele au reflectat strict voinţa poporului suveran, prin preşedintele Karol Nawrocki, un eurosceptic care a înţeles că pe primul loc e naţiunea lor, în scurt timp, la noi nu s-ar  mai fi comis jafuri de o asemenea amploare! Poate că, mamele din România şi-ar fi putut creşte copiii în sfînta educaţie tradiţională şi sănătoasă, nu după fanteziile unor dezaxaţi ajunşi pe fotoliile UE, pe criterii de corupţie, de gen sau curcubeie antisociale. Poate că generaţia care a votat acest preşedinte n-ar fi pus botul atît de uşor la „banane şi blugi rupţi”. După Polonia, valul suveranist va cuprinde, treptat, toată Europa. Nu ştiu dacă românii vor scăpa prea uşor din sclavie, pentru că noi trăim într-un stat de drept fictiv, într-un stat de „drepţi” în faţa călăilor mondiali, a căror lăcomie e fără limite. România va fi tot mai singură şi mai jumulită de către UE. Zăhărelul de democraţie şi liberalism ne va fi servit cu de-a sila şi în acelaşi mod, de aceleaşi partide, veşnic la putere: monstruoasa coaliţie: PSD, PNL, UDMR, USR şi de un alt preşedinte cu morală de vitrină, ajuns la Cotroceni în urma unei campanii abject telecomandate! În România se desfăşoară un proces de consolidare a puterii sistemului, pentru că sistemul are nevoie la rîndul lui de o putere de stat manevrabilă că să supravieţuiască cu aceleaşi privilegii şi afaceri murdare. De aceea îşi vor negocia un guvern al lor, nu al poporului. 

Românii s-au săturat de aceiaşi actori politici guvernamentali şi parlamentari, care vor prolifera tot felul de acţiuni împotriva lor. Ce vedem imediat după înscăunarea preşedintelui? Haos total! Nu va fi nicio reformă în interes naţional, ci doar creşteri de taxe şi tăieri din veniturile populaţiei. Iată cum, mişelia la nivel european a înlocuit pacea structurală cu „pacea” prin înarmare şi război. Aplicarea drastică a unor măsuri de pe agenda Bruxellesului la noi în ţară, „reforme” ale austerităţii, vor mări şi mai mult ecartul dintre sărmanii ţării şi bogaţii de la vîrf. „Alegerile” 2024-2025 n-au fost alegeri, ci transformarea previziunile lui George Orwell din „Ferma animalelor” în realitatea noastră. România este un stat eşuat, guvernat de 35 de ani de o cleptocraţie-slugă a Occidentului şi nu va putea face prea curînd paşi spre o reformă a sistemului judiciar, spre eradicarea corupţiei şi stoparea vînzării resurselor naţionale. În extern, România are încă război la graniţă, relaţia cu SUA, „marele” nostru partener strategic, e mai rece ca oricînd, iar viitorul românilor arată precum mesajele de Ro-Alert pe timpul furtunilor de tip HAARP...

Adaptare grafică – I.M.

 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu