miercuri, 1 martie 2017

Romania e in Europa






Romania e in Europa,

dar Partida moldo-valaha - PRM, PCR, FSN, PNL, PSD – e tributara valorilor ortodoxe, nu celor occidentale, nu intalege, respinge acquis-ul comunitar al UE, codul canonic catolic, laicizat si modernizat, de aceea protesteaza peste 600 000 de români, în principalele zece mari orase ale tarii.

Viziunea ortodoxa, statutul lor de tolerati la periferie e neschimbat pentru ca nu se reuseste depasirea Marii Schisme. Din anul 1054, dupa anatemizarea reciproca, crestinii orientali se simt duhovniceşte superiori şi invers, occidentalii se uită la situaţia lor materială mereu precara, de sus. Fara duplicitatea neofanariota stravezie de la Bucuresti, la Chisinau, sub presiunea rusilor, se accepta lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane.

O retrospectivă:

Dupa Schisma, Bizantul se adreseaza fratilor de la Roma, care vin in ajutor pentru refacerii unitatii. Cruciaţii ocupa Ierusalimul, Constantinopolul si refac unitatea creştină. Dar în loc de unitatea de la Conciliile de la Lateran IV, Lyon si Florenţa, discordia facilitează căderea Constantinopolului şi Califatul islamic instituie o Cortină de Fier multiseculara între creştini. Înfrânţi la Viena, turcii pierd Transilvania şi ortodocşi se unească cu Roma 1698, dar depasirea statutului de toleraţi e subminata de maghiari, sarbi, greci si rusi, care-i vor subalterni. Dupa Napoleon moldo-valahi se reorientează spre Parisul secularizat prin curentele culturale si masonerie. Pentru ca refacerea unităţii cu Roma e mereu boicotată, România Mare - opera a Ideii uniţilor cu Roma şi a Faptei moldo-valahilor - e dezmembrata in state satelite celei de a treia Roma (URSS) in mantia rosie a comunismului. Dupa ce la Constantinopol şi Roma se ridicarea anatema Schismei, in vremea Conciliului Vatican II, incepe destinderea din Lagarul ortodoxo-comunist si in final revenirea la crestinism.

O perspectiva optimista:

In curand se intalnesc conducatorii crestini ai puterilor intercontinentale Putin si Trump pentru o Sfanta Alianta, pentru a opri decapitarea, crucificarea crestinilor de catre mahomedani si mai ales pentru reconsiderarea statutului ortodocsilor din Orientul Apropiat si din Uniunea Europeana, care are mai multi soldati ca America si da pentru armata de doua ori mai mult decat Rusia.

Dupa vizita Fericitului papa Iona Paul II la Bucureşti si aderarea de jure a României la UE/NATO emanciparea sociala si nationala a romanilor cunoaste un moment de rascruce. Crestinismul respira cu doi plamani, oriental si occidental. Dialogul cu Roma, aderarea si romanilor si de facto la civilizatia occidentala va continua cu prilejul aniversarii unui secol de la Marea Unire si vizita papei Francisc, care nu pune nici o conditie refacerii unitatii crestine.

Links:
http://www.gandaculdecolorado.com/trump-si-putin/
http://bentodica.blogspot.de/2017/02/putin-si-trump.html
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://www.academia.edu/27241088/Chestiunea_orientala
http://www.prodiaspora.de/V5/index.php/proza/1456-viorel-roman-dezmembrarea-europei
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Napoleon-Hitler-Merkel-VR-Agero-2016.htm

www.viorel-roman.ro
https://www.academia.edu/
viorel-roman-bremen.over-blog.de
Bremen la 1 martie 2017









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu